Sutton Strarke baru-baru ini rosak semasa dia berbincang Kristal Kung-Minkoff dakwaan berkenaan dia sepatutnya komen 'gelap'. .

Selepas hari Rabu penyiaran bahagian satu daripada perjumpaan tiga bahagian untuk Suri Rumah Sebenar Beverly Hills musim 12, yang menampilkan pelakon yang berhadapan dengan Crystal, yang telah dikiaskan potensi perkauman , tentang apa sebenarnya yang dikatakan, Sutton melabelkan dakwaan itu sebagai 'merosakkan' sebagai rakan pelakonnya, Garcelle Beauvais dan Kyle Richards , mengambil isu tentang ketidakupayaan Crystal untuk berkongsi sebarang butiran khusus.

'Tiada apa-apa lagi.. Maksud saya, dia mengada-adakan sesuatu,' dedah Sutton pada episod 12 Oktober RHOBH: Selepas Tayangan . “Mungkin saya telah menggunakan beberapa perkataan yang tidak sepatutnya saya gunakan, dan saya telah mengatakan perkara yang salah, tetapi ia bukan siapa saya atau perasaan saya terhadap orang, dan saya tidak akan membiarkan Crystal menentukan siapa saya, dan saya rasa kawan saya tahu dan itu sahaja.”

'Ia sangat merosakkan bukan sahaja kepada saya, kepada anak perempuan saya, kepada anak-anak lelaki saya, dan bukan bagaimana keadaan rumah saya,' Sutton menyambung sambil dia mula menangis. “Ia… Apa yang dia lakukan ialah…”

'Ia mengerikan,' Garcelle mencelah.Menurut Sutton, jika ada sesuatu yang 'gelap,' Crystal harus 'menyatakannya supaya kita dapat menanganinya.'

'Betul,' Garcelle bersetuju. 'Itu yang lebih berbahaya ialah tidak mengatakannya dan membiarkannya melayang di udara dan imaginasi semua orang menjadi liar. Saya rasa itu lebih menyakitkan daripada segala-galanya.”

SementaraRHOBAKontroversi amat mendukacitakan Sutton, yang diandaikan sesetengah pihak telah mengeluarkan sesuatu yang bermasalah atau malah bersifat perkauman, dia berkata dia meneruskannya kerana dia tahu siapa dirinya.

'Satu-satunya perkara yang boleh saya lakukan ialah menjalani hidup saya dan menjadi orang seperti saya, dan jika anda mengenali saya, anda tahu siapa saya, dan itu sahaja,' jelasnya. 'Saya hanya mahu membuat anak-anak saya bangga, dan itu perkara yang paling penting bagi saya di dunia.'

Dalam segmennya sendiriRHOBH: Selepas Tayangan, Kyle berkata drama komen 'gelap' itu 'amat mengecewakan' dan menuduh Crystal melemparkan Sutton 'di bawah bas' dalam usaha untuk membuat dirinya kelihatan lebih baik selepas berhadapan dengan Garcelle, yang ingin tahu apa yang 'gelap.'

'Saya telah bercakap dengan Sutton tentang perkara ini, dan ia sangat menjengkelkan dia kerana, seperti yang Garcelle katakan, anda membayangkan sesuatu yang boleh membuat saya mempersoalkan [a] persahabatan, seperti, adakah ia sesuatu yang rasis atau tidak?' Kyle menerangkan. 'Anda tidak melakukan itu pada zaman ini. Dia tidak berkata begitu, dan itu adalah perkara yang sangat berbahaya untuk dibuang.'

Kyle kemudian menyatakan bahawa jika Sutton telah membuat komen 'gelap', produksi pasti akan menggunakan rakaman itu untuk mengimbas kembali dan seterusnya mengatakan bahawa Crystal mula mengambil straw selepas cerita jakuzi Sutton (di mana anak perempuannya menghabiskan masa dengan beberapa gadis daripada etnik yang berbeza) gagal mencetuskan tindak balas.

SebagaiRHOBApeminat mungkin ingat, Crystal muncul pada Tonton Apa Yang Berlaku Secara Langsung selepas kisah Sutton didedahkan dan diberitahu Andy Cohen bahawa ulasan 'gelap'nya lebih buruk daripada itu.

'Itu hanya dia cuba menjadikan dirinya kelihatan lebih baik kepada Garcelle,' kata Kyle.

Namun, Crystal mendakwa semua orang berada di sana ketika komen itu dikatakan.

'Saya tidak bercakap tentang sesuatu yang khabar angin. Saya bercakap tentang sesuatu yang tidak disiarkan yang difilemkan,' jelasnya. “Saya meluangkan sedikit masa dengan Sutton sepanjang musim panas, dan kami benar-benar mendalami konvo itu, dan ia adalah topik yang sangat sukar, dan saya mengatakan semua yang perlu saya katakan kepadanya ketika itu, dan saya berjanji untuk tidak bercakap mengenainya. . Dan dia meminta saya berjanji itu, jadi saya tetap dengan itu, walaupun ditumbuk di muka berulang kali.”

Menurut Crystal, dia 'mengambilnya' selama berminggu-minggu daripada rakan pelakonnya ketika dia cuba untuk menepati janji jelas yang dia buat kepada Sutton.

“Itu sahaja saya. Saya hanya terus menerima pukulan demi pukulan, dan saya masih akan menerimanya. Dan rakan dan keluarga saya seperti, 'Cakap sahaja apa yang berlaku.' Dan saya seperti, 'Di sinilah saya berada dengannya, dan saya tidak perlu... Saya tahu. Saya tidur lena pada waktu malam mengetahui apa yang berlaku,'” kongsinya.

Kemudian, selepas mencadangkan dia boleh 'hanya [menyatakan] dan [mengatakannya],' dia menambah, 'Jika seseorang berkata kepada saya, 'Dalam keluarga saya, kita bercakap tentang multikulturalisme,' itu bukan komen yang gelap. Malah, saya menerimanya. Itulah saya. Jadi saya akan biarkan itu sahaja. Saya akan menerima perbualan yang berbunyi seperti itu. Perbualan yang saya tidak akan terima tidak akan berbunyi seperti itu.

Juga, padaRHOBH: Selepas Tayangan, Kyle bertindak balas terhadap cadangan Crystal bahawa dia tidak tahu apa itu gaslighting selepas Crystal menuduhnya menyalakan gas kerana mencadangkan dia salah kerana berasa tersinggung dengan perkara tertentu, seperti Sutton membawa jaket ke dalam biliknya apabila dia tidak berpakaian, dan kemudian menuduhnya melupakan peristiwa parti hari jadi Garcelle.

'Apabila anda memberitahu saya tiga kali bahawa saya sangat mabuk, saya tidak ingat, itu adalah lampu gas,' kata Kyle. “Awak cuba buat saya rasa saya gila dan saya terlupa sesuatu. Tidak, itu menyalakan gas … Mungkin apabila anda menggunakan perkataan besar ini, anda mungkin mahu membawa kamus kecil di dalam beg kecil anda.”

Suri Rumah Sebenar Beverly Hills musim 12 reunion bersambung dengan bahagian dua Rabu depan, 19 Oktober, di 8/7c di Bravo.