Emily Simpson muncul pada episod Rabu Tonton Apa Yang Berlaku Secara Langsung , di mana dia bertepuk tangan pada dakwaan mempunyai standard berganda untuk Shannon Beador .

Sebelum menangani drama terbaru pada Suri Rumah Sebenar di Salt Lake City , perkahwinannya dengan Shane Simpson , dan juga isu perkahwinan antara Dr Jen Armstrong dan Ryne Holliday , yang Suri Rumah Sebenar Orange County ahli pelakon telah berhadapan dengan penonton, yang ingin tahu mengapa ia kelihatan baik untuknya dan Gina Kirschenheiter untuk bercakap tentang Shannon tetapi tidak baik untuk Shannon bercakap tentang mereka.

“Dia memang [bercakap tentang kami]. Dia hanya melakukannya di luar kamera,” jelas Emily pada episod 9 Mac WWHL , kemudian menambah bahawa dia tidak menyimpan perniagaan rakan bintangnya untuk dirinya sendiri kerana 'tiada seorang pun daripada mereka adalah pelanggan.'

'Mereka tidak membayar saya jadi saya akan bercakap sial sepanjang hari,' katanya selepas ditanya mengapa akar peguamnya tidak menjejaskan cara dia berkelakuanRHOC.

Walaupun penonton lain mengesyaki bahawa sebenarnya Emily, bukan Shannon (seperti yang dicadangkan Emily), yang cemburu Persahabatan Gina dengan Heather Dubrow , Emily menegaskan dia tidak iri hati dengan hubungan mereka.'Saya benar-benar fikir itu soalan yang sah. Masalahnya, Gina memberitahu saya di Cabo ketika kami bersama bahawa dia dan Heather akan ke New York. Jadi saya tahu mengenainya lama sebelum ini dan ia benar-benar tidak mengganggu saya, 'jelasnya sambil mengangguk kepada perjalanan Gina dan Heather ke Pantai Timur. 'Saya berada di tempat yang sangat baik dengan Gina sejauh persahabatan kami. Mungkin dua tahun lalu ia akan mengganggu saya tetapi tidak sekarang.'

Beralih keROSLC, Emily berkata, 'tidak, tidak,' apabila ditanya sama ada dia akan mewakili Jen Shah dalam dirinya kes pengubahan wang haram dan penipuan . Kemudian, dia berucap Heather Gay perjalanan jauh dari akar Mormonnya .

'Saya fikir itu kebenarannya dan saya fikir dia harus bercakap tentang itu dan dia harus menjalaninya dan saya menghormatinya,' kata Emily. “Saya rasa saya dan Shane serta keluarga kami mempunyai pandangan yang sama sekali berbeza. Dan tidak mengapa. Anda boleh melakukan kedua-duanya dan kedua-duanya dihormati.”

Selepas menonton RHOCmusim 16 , ramai peminat mengambil perhatian tentang suasana gembira antara Emily dan Shane, dan salah seorang daripada penonton itu menghubungiWWHLuntuk bertanya tentang apa yang membawa kepada perubahan positif.

“Saya fikir ia adalah banyak perkara. Pertama sekali, saya sengsara sebelum saya pinggul saya diganti . Dan itu adalah besar. Dan dia melepasi palang … Itu adalah beban yang besar dari hubungan kami dan sekarang saya rasa kami boleh bebas dan seronok bersama dan tidak mempunyai semua tekanan itu kepada kami,” dedah Emily. 'Dan saya bukan orang jahat lagi kerana saya mendapat pinggul baru.'

Apabila Emily dan Shane semakin rapat, Dr. Jen dan Ryne semakin berjauhan, yang agak ketara semasa makan malam mereka bersama Heather.

“Saya rasa ia menghiburkan tetapi saya juga berasa agak teruk, untuk mereka berdua. Maksud saya, dia kelihatan tidak selesa,” kata Emily mengenai kejadian itu, di mana Dr. Jen menjadi sangat mabuk.

Kemudian, semasa WWHL: Selepas Tayangan , Emily mengesahkan Noella Bergener tidak berusaha untuk berhenti bercakap tentang perceraiannya James Bergener selepas dia memanggilnya untuk berbuat demikian tetapi mengakui dia, sebagai seorang peguam, 'berminat' dengan perpecahan Noella pada mulanya.

“Saya berminat dengannya. Saya hanya berasa seperti ia memakan bilik dan orang lain juga mempunyai perkara yang berlaku. Saya rasa seperti kita perlu memperuntukkan masa kepada orang lain,” katanya.

Bagi sesi kaunseling Dr Jen pergi dan Ryne ponteng, Emily mengakui dia faham kenapa Ryne tidak hadir.

“Saya faham kedudukannya kerana saya rasa dia mengingatkan saya kepada Shane suatu ketika dahulu Shane tidak selesa membuat penggambaran dan bercakap tentang perkara. Saya tidak fikir dia selesa dan saya tidak fikir dia seorang suami yang jahat. Saya fikir dia tidak mahu bercakap tentang perkara ini dengan berjuta-juta orang yang menonton. Dan saya menghormatinya kerana saya pernah melaluinya bersama Shane,” katanya.

Adapun perselisihannya dengan Nicole James awal musim ini, Emily mengakui dia menghadapi masalah meletus dengan cepat.

“Ia teruk. Maksud saya, ia satu masalah,” dia mengaku. 'Tetapi saya menyedari ia adalah masalah dan saya telah cuba membetulkannya dan ia tidak akan hilang jadi saya pergi 0 hingga 100 dan itulah yang sebenarnya.'

Suri Rumah Sebenar Orange County musim 16 disiarkan pada hari Rabu pada 9/8c di Bravo.

Foto Kredit: Charles Sykes/Bravo