Vicki Gunvalson mempunyai menjawab tuntutan mahkamah penipuan difailkan terhadapnya oleh lelaki berusia 82 tahun Joan Lyle dalam satu kenyataan daripada perwakilan undang-undangnya, Mazur & Brooks.

Selepas Suri Rumah Sebenar Orange County ahli pelakon dan syarikat insuransnya, Coto Insurance and Financial Services, Inc., dituduh 'penipuan, pelanggaran kewajipan fidusiari, kecuaian, sengaja menimbulkan tekanan emosi dan pelanggaran kontrak,' tegasnya. tuduhan terhadapnya adalah 'palsu sepenuhnya.'

Dalam tuntutan mahkamah terhadap Vicki, Joan mendakwa bintang realiti itu berbohong kepadanya tentang polisi yang telah dia bayar sejak dua dekad lalu. Polisi itu menjanjikan premium perubatannya akan dilindungi sekiranya suaminya, Robert Lee , pernah meninggal dunia. Bagaimanapun, tuntutannya ditolak selepas kematiannya pada 2017.

“Tuntutan yang didakwa terhadap Gunvalson adalah palsu sama sekali. Gunvalson sentiasa menjalankan dirinya secara profesional dan dengan kebenaran dan integriti sepenuhnya dalam setiap transaksi yang dia bertindak sebagai ejen insurans untuk pelanggannya. Dia tidak pernah terlibat dalam sebarang kelakuan penipuan yang didakwa atau menyalahgambar mana-mana syarat mana-mana polisi. Dia menafikan sekeras-kerasnya dakwaan palsu yang dibuat terhadapnya dalam tuntutan mahkamah oleh Lile,” kenyataannya berbunyi.

Menurut kenyataan Vicki, Joan memfailkan saman terhadap Syarikat Insurans Penn Treaty kerana mereka dilaporkan gagal mematuhi syarat polisi insurans yang telah mereka jamin pada tahun 1996 dengan Vicki disenaraikan sebagai ejen Joan. Kemudian, apabila Joan cuba memfailkan tuntutan untuk menerima faedah daripada Syarikat Insurans Perjanjian Penn, mereka menafikan tuntutan itu kerana masalah kewangan yang didakwa.

“Didakwa, Penn Insurance mengalami masalah kewangan dan telah diambil alih oleh Negeri Pennsylvania dan semua operasi syarikat telah diambil alih dan diletakkan sebagai penerima dan pembubaran,” jelas kenyataan itu.

'Gunvalson telah memberikan bantuan dan kerjasama penuhnya kepada Lile dalam usaha agar Penn Insurance mematuhi syarat-syarat polisi insurans yang mereka keluarkan kepada Puan Lile,' kenyataan Vicki menyambung. “Penn Insurance kini berada di bawah Perintah Mahkamah yang dikeluarkan di Pennsylvania untuk Pelikuidasi Berkanun. Pada Februari 2019, Perintah telah dikeluarkan yang membenarkan pelepasan dana daripada harta pusaka (Penn) kepada setiap persatuan jaminan negeri untuk membayar tuntutan. Dakwaan yang didakwa oleh Joan Lile terhadap Gunvalson adalah palsu sama sekali dan tidak mempunyai sebarang merit.”

Suri Rumah Sebenar Orange Countymusim 14 ialah sedang dalam pengeluaran dan dijangka disiarkan di Bravo TV pada musim panas ini.

Kredit Foto: Trae Patton/Bravo