Berikutan bahagian pertama dramatik Suri Rumah Sebenar Dallas malam semalam, Lee Anne Locken sedang bertepuk tangan kepada rakan pelakonnya yang percaya dia sentiasa membuat alasan untuk tingkah laku buruknya.

Satu topik utama perjumpaan itu ialah PTSD (Gangguan Tekanan Pasca Trauma) kerana LeeAnne mendakwa mempunyainya dalam percubaannya untuk menjelaskan beberapa tindakannya musim ini. Tindakan yang termasuk membuat ugutan terhadap kosternya, membuat dakwaan yang mengejutkan kira-kira Cary Deuber suami Mark apabila dia berada di luar kamera, dan sudah tentu kaca yang terkenal itu pecah menjelang akhir musim.

Sebahagian daripada kostar LeeAnne, terutamanya Brandi Redmond , bagaimanapun tidak menyangka bahawa dia mempunyai PTSD kerana dia tidak pernah menyebutnya sehingga pertemuan semula walaupun apa yang dikatakan Brandi adalah beberapa perbualan yang mereka lakukan di luar kamera mengenai abang Brandi, seorang veteran perang yang cuba membunuh diri kerana PTSD.

Dalam blog Bravo terbarunya, LeeAnne menegaskan dia mengalami PTSD dan secara mengejutkan mendedahkan bahawa ia juga membawa kepada percubaan membunuh diri pada masa lalu. LeeAnne juga bercakap castamtesnya seperti yang dia maksudkan Stephanie Holman dan Brandi's berkencan mungkin palsu, ditambah pula dia memanggil Cary dengan memanggilnya penipu. Di bawah adalah petikan daripada beliau blog .

LeeAnne mendedahkan dia mempunyai PTSD akibat penderaan kanak-kanak dan serangan seksual yang lalu, juga berkongsinya membawa kepada percubaan membunuh diri -“PTSD (Post-Traumatic Stress Disorder) adalah gangguan mental yang berlaku selepas seseorang terdedah kepada peristiwa traumatik. Contohnya: serangan seksual, keganasan rumah tangga, rogol, penderaan kanak-kanak — semua yang saya alami. PTSD menyebabkan peningkatan dalam tindak balas 'fight or flight' manusia. Bagi saya, seseorang yang tidak mahu dipukul lagi, saya pergi dengan tindak balas pergaduhan. Seseorang yang mempunyai PTSD mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk membunuh diri, yang telah saya cuba, dan mencederakan diri sendiri, yang merupakan cara saya menghabiskan sebahagian besar hidup saya. Kebanyakan orang yang terjejas oleh PTSD datang daripada insiden berasaskan serangan. Adakah saya pernah mahu berkongsi maklumat ini dengan wanita ini? Tidak. Bolehkah anda salahkan saya? Tidak. Tetapi selepas bercakap dengan pakar tingkah laku, yang bekerja dengan mangsa rogol dan serangan seksual, akhirnya saya faham bahawa ia adalah reaksi dalam diri saya yang sangat sukar dikawal. Saya diberkati untuk mempunyai Kaya dalam hidup saya; dia juga mengalami PTSD. Bersama-sama, kita bekerja pada pencetus kita dan membawa keamanan antara satu sama lain. Gadis-gadis yang cuba bertindak seperti ini hanyalah alasan yang terus-terang menjijikkan.

“Kejutan! Dia juga memilikinya!” Saya tidak perlu menunjukkan bahawa Brandi berkata ini dengan merendahkan yang mungkin. Oleh itu, apabila saya berkata kepada Brandi, 'Berhati-hati,' saya hanya cuba memintanya supaya tidak bercakap meremehkan PTSD, terutamanya kerana saya tahu abangnya cuba mengambil nyawanya hanya setahun yang lalu. Saya fikir, secara tidak betul, bahawa selepas menangani gangguan ini mungkin dia akan menjadi sensitif terhadapnya. Saya salah. Jadi, apabila dia secara terang-terangan mendakwa bahawa saya BUKAN seseorang yang mengambil berat tentang orang yang mempunyai PTSD, saya tidak terkejut.

LeeAnne mempersoalkan jika pergaduhan Brandi dan Stephanie adalah benar... tetapi kemudiannya juga membayangkan terdapat isu yang lebih mendalam yang menyebabkan keretakan itu -

“Mari kita teruskan ke permulaan ini, dengan keseluruhan perjuangan Branphanie. Sepanjang musim panas, saya akan berjuang keras untuk meyakinkan anda bahawa pergaduhan antara Brandi dan Stephanie ini adalah nyata dan sangat menyakitkan bagi Brandi. Dengan melihat ke belakang, saya secara jujur ​​mempersoalkan semuanya. Seperti yang dikatakan oleh Brandi, banyak perkara yang terlibat dalam pertengkarannya dengan Stephanie - dan saya mempersoalkan sama ada Stephanie tahu semua sebab untuk kemarahan Brandi.'

Dia bercakap beberapa wanita 'takut' kepadanya kerana dia mengatakan dia tidak membelinya -

“Memandangkan tiga orang suri rumah saya berkata mereka gementar untuk berada di sekeliling saya adalah sama seperti melihat mereka bertiga berbohong. Semakin sengit mereka boleh membuat tindakan sayaMUNCULLagipun, semakin besar kawalan yang mereka fikirkan terhadap masa depan saya dalam kumpulan ini. Sejujurnya, tiada siapa yang memaksa gadis-gadis ini untuk berada di sekeliling saya. Mereka akan muncul dan bersama saya, menghadiri acara bersama saya, dan berada dalam kalangan rakan saya – semuanya atas kehendak mereka sendiri. Tidakkah anda fikir, pada satu ketika, sekurang-kurangnya salah seorang daripada mereka akan berkata 'Saya tidak selesa?' dan memutuskan untuk tidak mengelilingi saya? Mana-mana orang biasa akan melakukannya, tetapi mereka sebenarnya tidak takut - itulah sebabnya.'

Akhirnya LeeAnne memanggil Cary pembohong, dan juga melemparkan sedikit bayangan ke arah Mark

'Mari kita bercakap tentang adegan pembedahan. Adakah Cary memanggil Brandi penipu? ya. Adakah Brandi berbohong tentang apa yang Cary katakan tentang doktornya di Plano? Tidak. Cary, sebenarnya, mengatakan bahawa doktor Brandi telah membunuh seseorang di atas mejanya. Hakikat bahawa ia secara teknikal tidak berada di atas mejanya tidak penting. Hanya kerana Andy membaca blog Brandi tidak bermakna ia adalah kebenaran. Sila ambil perhatian bahawa saya tidak ingat pun berbogel! Saya diberi ubat yang kuat, dan saya sedang melawan ubat penenang - semua ini membuat saya lebih gelisah.

Saya pergi untuk satu sebab: Saya kecewa kerana saya tidak tahu dia akan berada di sana. Ia adalah satu set tertutup. Kejutan! Mark meneliti rambut dan solek, menyiapkan semua mikrofon, dan menyediakan Reunion. Patutkah dia berpeluang datang bercerita bagaimana dia melayan anak dan isterinya di depan kamera? sama sekali. Tetapi saya ingin sekali mengangkat kepala.'

Oh LeeAnne. Mula-mula saya akan katakan saya tidak ragu-ragu bahawa dia jujur ​​tentang percubaan membunuh diri, dan dalam hal itu saya memberi pujian atas keberaniannya bersikap terbuka dan jujur ​​tentang topik yang sukar. Dengan itu, saya sangat bersetuju dengan beberapa wanita bahawa dia berulang kali membuat alasan untuk kelakuan buruknya. Dia mengatakan dia 'memiliki' itu tetapi kemudian cuba membuat alasan.

Dia 'memiliki' perkara buruk yang dia katakan tentang Mark sebelum pembedahan tetapi mendakwa Brandi mengumpannya. Andy Cohen membuktikan bahawa itu adalah palsu pada perjumpaan semula, jadi ia adalah PTSD, yang kebanyakan rakan pelakonnya tidak beli. Dia berkata PTSD mencetuskan tindak balas 'pergaduhan'nya dalam situasi 'perlawanan atau lari' tetapi isu di sini ialah apabila dia memecahkan kaca itu dan mengugut Cary , dia adalah penceroboh tunggal. Dia berada di wajah Cary yang agresif cuba menakut-nakutkannya, dan apabila itu tidak berjaya, dia menaikkannya satu takuk dan memecahkan gelas. Le Sigh. Walaupun saya kagum itu Simmons yang lain memanggilnya sedikit pada perjumpaan itu, saya rasa D'andra dan Cameron membuat terlalu banyak alasan untuknya. Tiada tingkah lakunya yang normal atau tidak boleh diterima. Jangan salah faham, semua wanita adalah cacat tetapi LeeAnne nampaknya membawanya ke tahap yang baru.

BERITAHU KAMI – FIKIR DI BLOG LEEANNE? ADAKAH ANDA BERSETUJU BAHAWA PTSD DIPERSALAHKAN ATAS KELAKUANNYA?