Kredit: Shutterstock/Debby Wong

The penceraian yang pahit antara Suri Rumah Sebenar Miami pasangan Lisa Hochstein dan Lenny Hochstein semakin kucar-kacir apabila bulan berlalu.

Hanya beberapa hari selepas teman wanita baru Lenny, Katharina Mazepa , memfailkan perintah sekatan terhadap Lisa kerana didakwa mengganggunya dalam talian dan mencipta akaun Instagram palsu yang menyerang wataknya, Lisa tampil dengan dakwaannya sendiri. Dia menyatakan bahawa suaminya yang terasing, Lenny, cuba 'mencekiknya secara kewangan' di tengah-tengah perceraian mereka yang berterusan.

mengikut Muka surat Enam , Lisa telah memfailkan dokumen undang-undang baharu yang mendakwa Lenny 'membalas dengan menyekat akses [dia] kepada dana' apabila dia tidak memenuhi setiap permintaannya. Sepanjang masa, dia tanpa segan silu membiayai dan mempamerkan gaya hidup mewahnya dengan Katharina di wajah Lisa.

Dokumen itu diteruskan dengan menyatakan, “Sementara si suami sedang dalam perjalanan bercuti tanpa kos dengan teman wanitanya yang dianggap ke Eropah, dia telah meninggalkan isteri dan anak-anak tanpa wang tunai, akses kepada dana dan kurang daripada $3,000 kredit yang tersedia pada [ kad kredit bersama mereka.'

Lisa didakwa cuba memberi alasan dengan Lenny kerana tidak mengekalkan apa yang dipanggilnya 'status quo' susunan semasa mereka. Dia telah 'menyatakan tempahan yang serius' tentang perbelanjaannya kerana dia telah meminta untuk 'menganjurkan, menghasilkan dan mengadakan pesta Halloween yang mewah dengan teman wanitanya di rumah perkahwinan untuk 800-1,000 orang dengan anak-anak hadir,' dokumen itu mendakwa.Menurut Lisa, kebimbangannya telah jatuh pada 'telinga pekak,' dan Lenny telah menyatakan RHOM membintangi 'bahaya kewangan' dengan perbelanjaan melulu dengan mengorbankan dua anak bekas pasangan itu, anak lelaki Logan berusia tujuh tahun dan anak perempuan dua tahun Elle.

Lisa juga menambah bahawa setiap kali dia cuba berdepan dengan Lenny, dia 'secara lisan [menghadapi]nya dengan komen yang merendahkan.'

Bagi Katharina pula tuduhan buli siber , Lisa mengeluarkan kenyataan mengatakan bahawa dia “tiada masa untuk telatah dan tuduhan kebudak-budakan Katharina. Mereka palsu dan hanya menunjukkan warna dan motif sebenar dia. Saya mempunyai anak-anak saya untuk memberi tumpuan, dan saya cuba menjauhkan mereka daripada dia dan sifat negatif ini. Tiada satu pun dakwaan ini benar.”

Lenny mahupun Katharina tidak menjawab dakwaan Lisa.

Suri Rumah Sebenar Miami telah menamatkan penggambaran musim lima francais itu, bagaimanapun, tiada tarikh tayangan perdana telah diumumkan.