Suri Rumah Sebenar Miami bintang Lisa Hochsteintelah buta pada bulan April selepas suaminya, Dr. Lenny Hochstein , menamatkan perkahwinan mereka selama 13 tahun dan difailkan untuk bercerai . Hanya beberapa hari kemudian, dia pergi umum dengan teman wanita barunya , model Catherine Mazepa .

Lisa membuka diri dalam temu bual baru yang terdedah dan mendedahkan bahawa dia tidak pernah melihat perceraian itu datang, meninggalkan dunianya berkecai.

'Ia adalah pisau untuk jantung,' kata Lisa ORANG .'Hidup saya berubah sepenuhnya dalam sekelip mata - dan saya tidak melihatnya datang sama sekali.'

Pasangan itu berada di tengah-tengah penggambaran musim kelima daripada RHOM apabila Lenny menjatuhkan 'bom' pada Lisa. Perbualan berlaku di luar kamera, tetapi penonton akan melihat kesudahannya dimainkan di rancangan realiti. Lisa mendedahkan bahawa Lenny 'dingin' dan terbatas dalam keputusannya untuk menceraikannya, dan tiada apa yang boleh dia lakukan atau katakan untuk mengubah fikirannya.

'Dia juga tidak bersimpati atau empati sama sekali mengenainya,' katanya RHOM bintang menerangkan. 'Bukan, 'Mari kita duduk dan bercakap. Saya minta maaf kerana ini bukan apa yang saya mahukan lagi.’ Ia adalah dingin, 'Saya akan mula berkencan, sama ada anda suka atau tidak,' pada dasarnya. Ia benar-benar mengejutkan dan menghancurkan. Saya tidak percaya bahawa lelaki yang saya bersama selama ini memperlakukan saya dengan cara ini.”Lisa meneruskan dengan mengatakan bahawa 'kehidupan keluarga' adalah apa yang dia sentiasa inginkan. Lisa dan Lenny bergelut dengan masalah kesuburan selama bertahun-tahun sebelum akhirnya mempunyai anak, Logan , 7, dan dia , 3, melalui pengganti.

“Saya bergelut dengan ketidaksuburan; kami mengambil masa yang lama untuk sampai ke sini dan sekarang setelah kami di sini, dia akan pergi. Dan tiada apa yang boleh saya lakukan untuk membetulkannya,” katanya.

Walaupun Lisa tahu bahawa perkahwinannya dengan Lenny tidak sempurna, dia menyatakan bahawa '[Lenny dan saya] bangga kerana menjadi pasangan yang akan bertahan.'

'Jelas sekali, sesiapa sahaja boleh melihat menonton episod bahawa perkahwinan kami tidak berada di tempat yang terbaik. Tetapi saya cuba untuk menjadi isteri yang hebat dan cuba sedaya upaya untuk menjadikan kami kuat semula,” akui Lisa. “Saya sedang memasak makanan kegemarannya, mencipta kenangan gembira bersama anak-anak kami — apa sahaja yang boleh saya lakukan untuk membaikinya. Jadi bukan kerana saya mengabaikan masalah kami, saya hanya berusaha untuk menyelesaikannya. Dan yang terbaik yang saya boleh tidak cukup baik untuknya.'

Lisa terus berkongsi bahawa di belakang dia tidak menyedari betapa teruknya Lenny melayannya. Dia hanya mendapat kejelasan selepas menonton semula episod lepas RHOM dan perasan bahawa dia 'memperkecilkan' dia dan secara antagonis 'kasar.'

'Saya tidak sedar sehingga saya benar-benar menontonnya di TV, tetapi dia tidak baik dengan saya,' katanya. “Anda lihat saya berusaha bersungguh-sungguh dan hanya dia yang menghalang saya, merendahkan saya dan bersikap kasar kepada saya. Ia sangat sukar untuk ditonton.”

'Sudah jelas dia tidak berminat untuk melakukan apa-apa dengan saya,' kata Lisa. 'Saya seperti, 'Wah, anda benar-benar tidak mahu mengambil bahagian dalam apa-apa atau menemani saya untuk apa-apa!''

Lisa juga menjelaskan bahawa cara Lenny berpesta dan nampaknya 'krisis pertengahan umur'nya menyumbang kepada kematian perkahwinan itu, walaupun Lenny akan terus 'menyalakan' dia dan membalikkan naratif itu kepadanya.

“Saya cukup berlembut dengan parti-parti ini dan meminta orang yang saya tidak kenali datang ke rumah saya. Ahad bola sepak, bar akan penuh dengan orang-orang ini. Dia tinggal untuk pesta Halloweennya. Dan saya berseronok, jangan salah faham — saya tinggal di Miami, saya baik-baik saja dengan parti di sana sini di rumah. Tetapi ia menjadi sangat tua kepada saya. Dia dibenarkan untuk mempunyai kumpulan kawan yang berbeza, tetapi ia semakin sukar untuk mempunyai semua orang yang tidak dikenali ini. Ia membuatkan saya semakin tidak selesa.”

'Dia fikir itu mengawal saya untuk berkata, 'Tolong jangan layan wanita bujang yang saya tidak kenal ini,'' ingat Lisa. 'Dan kemudian jika saya akan mengadakan malam bulan biru sekali dengan kawan-kawan, dia akan marahsaya. Jadi, apa yang baik untuk angsa tidak baik untuk yang melihat? Saya dapati ia pelik.”

Lenny, sebaliknya, memberikan kenyataannya sendiri kepada penerbitan, menggandakan pandangannya bahawa Lisa adalah orang yang pestanya meningkat dan menjadi tidak terkawal.

'Idea bahawa saya adalah orang yang berpesta, tidak ada yang lebih jauh dari kebenaran,' katanya. “Saya tidak suka berpesta. Saya tidak mempunyai gadis ke rumah. Saya mempunyai kawan yang sama seperti yang saya selalu ada…yang suka keluar ialahLisa. saya benci. Saya suka berada di rumah. Saya suka bersama anak-anak. Saya suka menghabiskan hujung minggu saya dengan keluarga saya. Gaya hidupnya menjadikannya mustahil.”

Lenny juga mendakwa bahawa Lisa tidak pernah 'membutakan mata' dengan keputusannya untuk bercerai kerana kedua-duanya telah berpisah dan tidur di bilik tidur berasingan selama berbulan-bulan.

Saya tidak pernah menyembunyikan apa-apa daripada Lisa,” tambah pakar bedah plastik itu. 'Dia tidak buta dengan ini, itu benar-benar palsu. Malah, saya memberitahu Lisa berulang kali, 'Anda tidak boleh melakukan ini. Saya tidak boleh melakukan ini. Ia menjejaskan hubungan kita'. Saya merayu dia untuk berubah, dan dia menolak.diatidak peduli. Jika ada, dia menjadi lebih teruk. Dan itulah sebabnya kami bercerai.'

Bagaimanapun, Lisa mempunyai berita yang lebih positif dalam hidupnya kerana perintah sekatan yang difailkan terhadapnya oleh teman wanita Lenny, Katharina, telah ditolak dan dianggap tidak berbaloi.

Model itu memfailkan usul itu selepas dia mendakwa Lisa mengganggu dan membulinya.

Pada 28 November, mahkamah menjatuhkan pemfailan. 'Setelah disemak, bukti yang dikemukakan tidak mencukupi di bawah undang-undang Florida ... untuk membenarkan Mahkamah mengeluarkan injunksi bagi perlindungan terhadap rumah tangga, berulang, dating atau keganasan seksual atau mengintai,' baca dokumen mahkamah yang diperolehi oleh ORANG .

'Ia tidak sepatutnya diberikan sejak awal!' Lisa berkata. “Perintah sekatan diberikan apabila anda mengancam seseorang dengan bahaya fizikal dan mereka berada dalam bahaya untuk nyawa mereka; nyawanya tidak pernah dalam bahaya. Tiada satu pun daripada apa yang dia dakwa adalah benar dan mahkamah membuktikannya.”

The RHOMmusim kelima tayangan perdana hari ini di rangkaian Peacock.