Frank Catania dan Dolores Catania nampaknya berada di halaman yang sangat berbeza apabila ia datang ke teman lelaki barunya , Paul Connell .

Sementara Frank, yang kini tinggal bersama Dolores bekas teman lelaki , Dr David Principe , nampaknya menganggap Paul mempunyai beberapa jenis masalah dengannya dan mendakwa Dolores telah memisahkan mereka, Suri Rumah Sebenar New Jersey ahli pelakon menegaskan bahawa walaupun lelaki itu tidak begitu rapat, mereka telah bertemu satu sama lain dan 'bergaul dengan baik.'

'Namanya Paul Connell. Dia luar biasa. Saya sangat mengaguminya. Dia seorang lelaki yang hebat. Dia dari Dublin, Ireland, jadi dia bukan lelaki Jersey,” kata Dolores pada episod 3 Mei. RHONJ: Selepas Tayangan .

Dan dia bukan satu-satunya yang teruja dengan lelaki barunya.

“Saya dah jumpa dia. Saya telah makan malam dengannya. Dia pernah ke rumah saya. Saya suka dia. Dia hebat,” Margaret Josephs dikongsi sebagai suaminya, Joe Benigno , menggambarkan Paul sebagai 'lelaki yang benar-benar baik' yang 'pintar, kaya, [dan] tampan'.Tetapi semasa perbualan diteruskan, Joe B. mengakui bahawa Paul kelihatan 'terbingung' dengan Hubungan Dolores dengan Frank (seperti yang kita semua pernah lakukan pada masa-masa tertentu) dan Joe Gorga mendakwa telah 'merasakan sedikit cemburu.'

Walaupun hubungan Frank dan Dolores sememangnya unik, Frank mendakwa dia cuba mengenali lelaki baharunya.

“Saya pernah jumpa dia sekali. Dia baik. [Tetapi] secara jujur, Dolores nampaknya menjauhkan dia daripada saya. Saya seolah-olah menghentam beberapa dinding. Kerana saya rasa dia ada sedikit isu dengan saya,” akui Frank.

Sementara itu, Dolores berkata mengenai Frank dan Paul, 'Mereka bergaul dengan baik.'

'Mereka tidak banyak bertemu antara satu sama lain. Ini masih baru. Tetapi Paul seorang yang sangat yakin dan kuat. Itulah yang diperlukan untuk menangani ini supaya saya baik, 'katanya. “Mereka serasi. Mereka telah berjumpa. Saya tidak risau di sini.”

Semasa bahagian lain daripada RHONJ: Selepas Tayangan , Dolores dan Frank membincangkan pengaturan hidup mereka, dengan Dolores berkongsi bahawa dia tinggal di rumah bandar sendirian dan Frank mendedahkan bahawa perkara '[berubah] setiap bulan' sebelum menyatakan bahawa dia merancang untuk membina rumahnya sendiri.

“Saya benar-benar mahu diselesaikan. Pada masa ini, segala-galanya dalam limbo. Dolores sudah kembali ke rumah, anak-anak berada di rumah dan terutamanya, saya di rumah David,” jelasnya. 'Saya rasa anda boleh katakan [kami rakan sebilik]... Saya tidak tahu sama ada anda akan memanggilnya [a] pad bujang tetapi ia adalah konsep yang menarik.'

Menurut Dolores, dia percaya Frank berpindah ke David 'untuk keamanan dan ketenangan' atau mungkin untuk kebebasan dating. Tetapi menurut Frank, David agak rapat dengan bukan sahaja dia tetapi anak-anaknya.

'David adalah salah seorang kawan baik saya, sama ada Dolores bersamanya atau tidak bersamanya,' dia mengesahkan. “Kami masih banyak bergaul. Ia satu keadaan yang unik. Ia berkembang… Anak-anak saya singgah berjumpa David secara berkala, terus berhubung dengannya sepanjang masa. Gabby pergi menembak bersamanya.”

'David masih sangat rapat dengan kami,' tambah Frank. 'Jadi, harap teman lelaki baharu Dolores tidak mempunyai masalah dengan itu. Saya tidak pasti [jika dia mahu]. Saya suka duduk dan bercakap dengannya tentang perkara itu tetapi dia nampaknya tidak pernah mahu bercakap dengan saya.”

Suri Rumah Sebenar New Jersey musim 12 reunion , bahagian dua, disiarkan pada hari Selasa depan, 10 Mei, pada 8/7c di Bravo.