Joe Hakim telah menjaringkan gol satu lagi kemenangan kecil dalam kes pengusirannya, sebagai empat anak perempuan dan isterinya Teresa Giudice akhirnya dapat melawatnya dalam tahanan ICE.

Menurut laporan baru, the Suri Rumah Sebenar New Jersey star terpaksa meluangkan masa sejam bersama keluarganya semasa hari lahirnya yang ke-47 semalam.

'Mereka sebenarnya pergi menemuinya hari ini, ya,' abang Teresa, Joe Gorga , memberitahu Kami Mingguan pada 22 Mei. “Mereka boleh masuk! Tetapi ia lebih sukar, ia adalah tempat yang lebih sukar.'

Ini nampaknya kali pertama Joe dapat melihat anak-anaknya mengikutinya pembebasan dari penjara pada Mac selepas berkhidmat selama tiga tahun kerana penipuan mel, penipuan wayar dan penipuan bank.

Sementara itu, laporan berasingan mendedahkan bahawa Joe telah dibenarkan tinggal dan dibenarkan tinggal di negara itu sementara mahkamah memikirkan sama ada dia akan dihantar pulang ke Itali. Keputusan itu dibuat oleh Mahkamah Rayuan Amerika Syarikat untuk Litar Ketiga.Letupan melaporkan bahawa walaupun ini adalah kemenangan yang hebat untuk Joe, pasukan undang-undangnya mahu dia diketepikan jagaan ICE untuk bersama keluarganya sementara dia menunggu keputusan rayuan. Keputusan muktamad akan datang daripada mahkamah imigresen. Joe berharap mahkamah imigresen akan melihat kes itu dari sudut pandangannya, membenarkan dia tinggal di negara ini bersama empat anak perempuannya dan isterinya.

Berita ini datang hanya beberapa hari selepas Joe mengetahui bahawa dia telah mendapat sokongan 27 bekas hakim imigresen , yang berhujah bahawa dia harus tinggal di Amerika Syarikat. Bekas hakim imigresen dan ahli Lembaga Rayuan Imigresen ini memfailkan usul bagi pihak Joe dalam rayuannya yang belum selesai.

Walaupun Joe dan keluarganya mencatatkan kemenangan kecil di sepanjang perjalanan, Melissa Gorga baru-baru ini mendedahkan bahawa ia tidak kelihatan baik untuk Joe dan kakak iparnya.

'Saya kecewa. Malangnya, saya tidak tahu bagaimana ia akan berlaku. Ia tidak kelihatan baik, tetapi kita akan lihat,” Melissa sebelum ini berkata mengenai keseluruhan situasi itu.

Keluarga Joe telah melakukan segala-galanya untuk mengekalkannya di negara ini. Anak perempuan sulungnya Sudah Hakim melancarkan an petisyen dalam talian bulan lepas, bertanyaRHONJpeminat untuk menandatanganinya untuk mendapatkan perhatian Presiden Donald Trump . Malah Andy Cohen ditandatangani petisyen itu untuk membantu menyatukan keluarga.

Buat masa ini, Teresa dan Joe kini sedang menunggu jawapan daripada mahkamah imigresen sama ada dia boleh tinggal bersama keluarga atau tidak.

Kredit Foto: ACE/INFphoto.com/Instarimages