Adakah ini sebabnya Joe Hakim 's rayuan pengusiran telah tertunda sejak beberapa bulan yang lalu?

Menurut laporan baru, penyelesaian bank berjuta-juta dolar dari 2010 dikatakan berada di tengah-tengah Suri Rumah Sebenar New Jersey kes ayah.

Pada 1 April, Jersi Utara menjelaskan bahawa dalam rayuan Joe, peguam imigresennya, Gerard Gonzalez , berkata bahawa Joe, suami kepada Teresa Giudice , adalah salah seorang daripada kira-kira 900 penduduk New Jersey yang terjejas oleh penyelesaian dengan Wells Fargo. Seperti yang dijelaskannya, dua daripada pinjaman berkaitan rumah Joe telah dimaafkan kerana keputusan itu.

Jerard berkata kerana pinjaman telah dimaafkan, Joe tidak sepatutnya dinafikan pembatalan pengusirannya berdasarkan 'dakwaan kerugian kepada bank untuk pinjaman' dan kesalahannya tidak sepatutnya layak sebagai jenayah yang lebih teruk.

Seperti yang mungkin diketahui peminat, jenayah berat Joe yang menjadikan bapa kepada empat anak itu layak untuk dihantar pulang .'Pinjaman yang dipersoalkan telah dihapuskan,'' kata Jerard. “Pinjaman yang ada pada harta yang dia disabitkan melakukan penipuan, tidak ada kerugian. … mereka tidak mempunyai pilihan untuk itu; bank telah menghapuskannya.”

Selepas membuat perjanjian pengakuan selepas didakwa dengan penipuan bank dan kawat, Joe dijatuhi hukuman penjara 41 bulan dan terpaksa membayar $400,000 sebagai pengembalian kepada bank.

'Saya tidak fikir bank itu pun berhak untuk mendapatkannya, tetapi ia adalah wajib,' kata Jerard. 'Bagi saya, mungkin wang itu sepatutnya diberikan kepada peguam negara, bukan kepada bank.'

Sejak pembebasan penjaranya bulan lalu , Joe telah menghabiskan hari-harinya di tahanan imigresen pusat di Kemudahan Koreksional Clinton County di Pennsylvania.

Menurut laporan itu, penyelesaian 2010 antara Pejabat Peguam Negara New Jersey dan Wells Fargo memerlukan bank untuk menyediakan pelanggan di New Jersey dengan $67 juta dalam pengubahsuaian pinjaman, termasuk pengampunan faedah dan yuran lewat, pengurangan prinsipal, pengampunan prinsipal, dan pengurangan kadar faedah pengguna.

Mengenai masa depan Joe, peguamnya memberitahu outlet dia tidak pasti bila mahkamah akan membuat keputusan muktamad mereka tentang rayuan pengusiran Joe.

'Mereka sepatutnya mempercepatkan kes yang ditahan, tetapi sudah setahun sejak kami bermula,' kata Jerard.

Suri Rumah Sebenar New Jerseymusim 10 sedang dalam produksi dan dijangka disiarkan di Bravo TV akhir tahun ini.

Kredit Foto: Kredit Foto: Elder Ordonez/INFphoto.com