Teresa Giudice dan empat anak perempuannya berharap dapat meyakinkan hakim bahawa bapa dan suami mereka, Joe Hakim , tidak sepatutnya dihantar pulang.

Lebih seminggu selepas itu Rayuan pengusiran Joe telah ditolak , yang Suri Rumah Sebenar New Jersey bintang dan anak-anaknya, termasuk Gia, 18, Gabriella, 15, Milania, 14, dan Audriana, 10, berkongsi pendapat mereka tentang Perjalanan Joe yang berpotensi kembali ke Itali .

'Ibu saya pernah memberitahu saya bahawa Tuhan bermaksud untuk kami bersama, dan saya tahu bahawa dia betul,' tulis Teresa, melalui Radar Dalam Talian , dalam pemfailan pada 24 April ketika dia mendedahkan dia dan Joe bertemu di hospital selepas kelahirannya kerana persahabatan yang kuat antara ibu bapa mereka.

Menurut Teresa, anak perempuannya melihat Joe bersedih atas kehilangan bapanya bertahun-tahun yang lalu dan selepas kematiannya, mereka memberitahu Joe, 'Ayah tolong jangan tinggalkan kami seperti Nonno, kami perlukan kamu.'

'Hakim Ellington, anak perempuan saya memerlukan bapa mereka,' dia memohon. “Saya tidak dapat menanggung pemikiran anak-anak perempuan saya kehilangan bapa mereka, saya khuatir ia akan mematahkan mereka dan saya sendiri tidak akan dapat memperbaiki mereka. Hakim Ellington, ini adalah ketakutan terbesar saya dan ia membuatkan saya terjaga pada waktu malam. Ketakutan bahawa jika saya kehilangan suami saya, saya juga akan kehilangan anak-anak saya, kerana mereka tidak akan pernah sama.”Walaupun Teresa mengakui bahawa dia dan Joe membuat 'kesilapan,' dia berkata mereka 'membayar harga' untuk jenayah mereka dengan menjalani hukuman penjara mereka dan kini mahu hakim 'mengakhiri penderitaan mereka' dengan membatalkan prosiding pengusiran .

Dalam suratnya sendiri, Teresa dan anak perempuan sulung Joe, Sudah Hakim , berpecah kepada hakim dan mengakui terdapat 'hanya banyak yang boleh diambil oleh seorang kanak-kanak.'

“Ayah saya sangat gementar untuk pergi. Beberapa bulan sebelum dia pergi, dia meminta saya dan adik-beradik saya pergi ke garaj bersamanya supaya dia boleh mengajar kami beberapa gerakan karatenya. Dia memasang kamera keselamatan dan memastikan rumah itu utuh sebelum dia pergi. Kami adalah nyawanya dan dia adalah milik kami,” tulis Gia, menurut laporan kedua daripada Radar Dalam Talian .

“Saya senior di sekolah menengah. Saya mahu ayah saya melihat saya di prom dan berjalan di padang bola ketika tamat pengajian. Saya mahu dia melihat saya pergi ke kolej dan mengejar impian saya dalam bidang undang-undang. Saya mahu ayah membawa saya ke lorong apabila saya berkahwin,” sambungnya.

Dalam surat Gabriella, dia berkata ia akan merobeknya untuk melihat bapanya dihantar pulang .

'Ayah saya mungkin tidak sempurna tetapi siapa yang tidak membuat kesilapan,' katanya. “Semua manusia melakukannya dan itulah sebabnya peluang kedua harus sentiasa ada… Saya memerlukan ayah saya pulang ke rumah sebaik sahaja dia dibebaskan. Saya perlu bangun dengan bau masakannya yang sedap di pagi hari. Saya perlukan dia untuk berada di meja bersama kami semasa makan malam Krismas. Saya perlukan dia untuk menyanyikan lagu Happy Birthday kepada saya secara peribadi. Saya perlukan ayah saya kerana saya sayangkan dia dan akan ditelan dalam kegelapan tanpa dia.”

'Jangan ambil dia daripada saya,' tambah Gabrielle. 'Sebaliknya hilangkan kebimbangan dan pemikiran saya yang berterusan tentang tidak pernah atau jarang berjumpa dengannya lagi.'

Milania turut meluahkan rasa kecewanya kerana tidak berjumpa dengan bapanya.

“Ayah saya betul-betul kawan baik saya… Apabila ibu saya tiada, saya begitu rapat dengan ayah saya sehinggakan kami hampir tidak dapat dipisahkan. Sangat sukar untuk dia diambil daripada saya,” katanya. “Di sekolah, apa yang saya boleh fikirkan ialah ayah saya dan tidak boleh menumpukan perhatian. Saya sangat menyayangi dan merindui ayah saya. Tolong bawa ayah saya pulang ke rumah saya. Saya perlukan dia seperti saya tidak perlukan orang lain.”

Walaupun anak perempuan bongsu Teresa dan Joe, Audriana, baru berusia 10 tahun dan tidak menulis surat sendiri, Gia menulis surat bagi pihaknya untuk berkongsi dengan hakim.

'Dia menyatakan kepada saya bahawa dia menyayangi segala-galanya tentang ayahnya,' dedah Gia. 'Dia memberitahu saya, 'dia selalu membuat saya ketawa dan setiap kali dia ketawa saya ketawa kerana ketawanya sangat lucu!' Selepas dia berkata demikian kepada saya dia secara senyap berkata, 'dan saya merinduinya.''

Suri Rumah Sebenar New Jerseymusim 10 pada masa ini dalam pengeluaran dan dijangka akan disiarkan pada akhir tahun ini di Bravo TV.

Kredit Foto: JUSTIN CAMPBELL/startraksphoto.com