Ansuran kedua bagi Suri Rumah Sebenar New York City perjumpaan semula disiarkan malam tadi, dan saya harus mengatakan bahawa wanita-wanita itu akhirnya telah menetap dan cukup selesa di atas sofa itu kerana cakarnya terkeluar! Pembaca, ada banyak perkara yang perlu dibongkar, jadi mari kita teliti…

Para wanita memulakan dengan bercakap tentang milik Ramona kehidupan romantik-dia berkencan dengan SEMUA ORANG pada hari ini. Sudah tentu, penonton ingin tahu sama ada ada kemungkinan dia akan kembali bersama bekas suaminya, Mario, selepas menonton mereka berdua bercumbu sepanjang musim . Ramona menjelaskan bahawa walaupun dia akan sentiasa tertarik kepadanya, bekasnya hanyalah kawan. Mereka berusaha bersungguh-sungguh untuk mengekalkan hubungan baik demi anak perempuan mereka.

Ramona juga 'kawan baik' dengan milik Sonja bekas, Harry Dubin , dan walaupun mendapat ditangkap 'bermesra' dengannya (yang pada mulanya dinafikannya), Ramona berkata mereka lebih seperti 'sepupu bercium.' Dia menambah bahawa ciuman mereka berlaku pada satu malam selepas dia minum terlalu banyak minuman.

Ini adalah laluan yang sempurna kepada banyak pembohongan yang diselubungi Ramona sepanjang musim. Yang pertama adalah dia tidak tahu malu 'melompat meja.' Anda lihat, Ramona telah menjemput Dorinda untuk menjadi dia tambah satu di acara amal, dan kemudian dia meninggalkannya untuk meja yang lebih sejuk. Ramona telah menegaskan pada masa itu bahawa semuanya telah bercampur aduk. Dia berkata dia percaya pada masa itu bahawa dia telah ditugaskan ke meja yang akhirnya dia duduk, dan bukannya 'meja 62' yang sunyi di mana Dorinda mendapati dirinya pada petang yang dipersoalkan.

Dorinda difahamkan marah. Ramona, dalam fesyen Ramona sebenar, telah enggan mengawal kelakuannya. Dorinda menjelaskan bahawa jika dia hanya meminta maaf kerana kurang ajar, mereka boleh teruskan, yang akhirnya Ramona lakukan-ish. Malam tadi dia menyalahkan fikirannya yang 'kurang daripada awet muda' atas kekacauan itu. Dia berkata bahawa dia 'belum mendaftar' fakta bahawa dia dan Dorinda berada di meja yang berbeza. Walaupun anda akan berfikir bahawa ia akan 'berdaftar' apabila dia menyedari Dorinda berada di tengah-tengah bilik.Walau apa pun, perkara itu tidak lama kemudian, dan kumpulan itu beralih kepada satu lagi pembohongan Ramona—ini mengenai senarai tetamu parti hari jadinya. Kami semua melihat klip Ramona memberitahu rakannya untuk tidak menjemput Sonja ke parti itu, dan Sonja terluka dan keliru dengan diss itu. Apabila dipanggil mengenainya semasa musim, Ramona telah cuba menyalahkan dia dan rakan bersama Sonja, mengatakan dia yang merancang parti itu. Ramona berkata bahawa dia 'tidak berkata' dalam senarai tetamu. Tetapi selepas dipanggil di atas permaidani malam tadi, Ramona terpaksa tampil bersih. Kisahnya berubah (ia terpaksa), dan Ramona berkata bahawa dia mahu parti itu menjadi acara 'peribadi'. Dia memilih untuk tidak menjemput Sonja atau wanita lain kerana dia tidak mahu filem itu difilemkan untuk rancangan itu. Okey, itu mungkin masuk akal, tetapi cerita itu juga runtuh selepas itu Tinsley dan Luann menunjukkan bahawa untuk acara 'peribadi', Ramona pasti telah menyiarkan banyak gambar ke media sosial. Aduh!

Wanita-wanita itu memberi Ramona ruang sifar goyang malam tadi, dan tidak lama kemudian perbualan bertukar kepada detik yang paling menyedihkan daripada semua detik mengerikan dalam sejarah Ramona-dom: hari dia dibesarkan Bethenny's teman lelaki lewat, ketagihan Dennis, sebagai bukti bahawa dia kurang pandai. Ia adalah satu komen yang tidak semestinya kejam untuk dibuat. manakala Bethenny tidak berada di sana pada masa Ramona berkata, dia pasti akan melihatnya kemudian, dan dia masih kelihatan marah malam tadi. Dia memberitahu Ramona bahawa dia menjangkakan 'tingkah laku buruk' daripadanya, tetapi ini benar-benar melampaui batas. Dia berkata bahawa semasa dia menonton musim kembali dan melihat banyak penggalian yang dilakukan oleh Ramona, ternyata bahawa Ramona mempunyai 'perkara' dengannya, (dia baru menyedari perkara ini selepas 11 musim?!). Tetapi Bethenny berkata itu adalah masalah Ramona, dan bukan masalahnya.

Mengenai komennya tentang Dennis, Ramona bersetuju bahawa ia 'mengerikan', dan berkata bahawa dia meminta maaf kepada 'Dennis, Tuhan, dan semua orang di sana' kerana membuat kenyataan yang begitu kasar. Mengenai hubungannya dengan Bethenny, dia mengakui bahawa dia 'takut' dengannya, dan dia tidak pernah tahu bila dia akan 'mata tercalar'. Dia berkata bahawa Bethenny sentiasa menghadapinya lebih sukar daripada orang lain, dan dia tidak pernah pasti Bethenny yang mana dia akan dapat. Itulah sebabnya dia tidak mengucapkan takziah kepada Bethenny apabila mereka melihat satu sama lain di panggang kerang Barbara. Bethenny terpaksa mengakui terdapat sedikit kesahihan untuk ketakutan Ramona, tetapi kemudian dia berkata bahawa Ramona harus berhenti bercakap di belakangnya.

Ramona akhirnya berkata dia meminta maaf jika Bethenny 'merasakan' bahawa ia 'seolah-olah' seperti Ramona sentiasa mengambil langkah di belakangnya, tetapi Bethenny tidak menerima alasan yang buruk untuk meminta maaf. Bethenny berkata bahawa ia bukan tentang apa yang 'nampak' atau apa yang dia 'rasa,' dan ia mempunyai kaitan dengan apa yang sebenarnya berlaku. Ramona akhirnya meminta maaf dengan lebih ikhlas, dan dia berkata bahawa dia sedang berusaha untuk dirinya sendiri dan 'berusaha' untuk menjadi lebih baik. Hos Andy Cohen bertanya sama ada dia akan belajar daripada insiden ini, kerana nampaknya mereka mempunyai perbualan ini pada setiap pertemuan semula. Sudah tentu, Andy sebagai Andy, dia mempunyai resit! Dia menunjukkan klip beberapa acara istimewa pertemuan semula, di mana Ramona membuat kenyataan yang sama. Ramona terus berkata dia 'mencuba.'

Apabila Bethenny menyatakan bahawa ramai penonton merasakan bahawa komennya tentang Dennis adalah perkara paling buruk yang pernah dia lakukan, Ramona sekali lagi mengetepikan tanggungjawab. Dia berkata dia terkejut bahawa Bravo telah 'meletakkannya.' Andy tidak mengalaminya, dan dia memberitahunya supaya tidak menyalahkan rangkaian kerana menyiarkan apa yang sebenarnya dikatakan semasa rancangan realiti. Pada masa yang sama, Andy juga menegaskan bahawa Bethenny dan Ramona sebenarnya turut berkongsi beberapa detik manis sepanjang musim, termasuk apabila mereka berkongsi sejarah mereka membesar dengan bapa yang kejam. Kedua-duanya mengakui saling menghormati antara satu sama lain dan benar-benar mengambil berat antara satu sama lain.

Perkara ini juga tidak lama kemudian digugurkan, dan wanita membincangkan satu lagi detik yang menggerunkan — “Acara New York Loves Kids” yang terkenal. Ramona, Sonja, dan Dorinda telah terlibat dalam acara itu untuk meningkatkan kesedaran tentang penderaan kanak-kanak dan membantu undang-undang yang lebih ketat digubal. Acara itu telah 'berjaya', menurut Ramona, tetapi ketiga-tiga wanita itu telah membuat keldai sepenuhnya apabila mereka bangun untuk bercakap dan mula bercakap antara satu sama lain dan bertengkar di hadapan hadirin acara yang terkejut.

Dorinda berkata dia telah bercakap mengenai Ramona kerana dia membuat acara itu 'semuanya mengenai dirinya sendiri.' Apabila ditanya tentang pemikirannya, Luann berkata dia telah 'ngeri' apabila dia menontonnya. Dorinda memberitahu The Countess untuk berehat-lagi pun, tingkah lakunya sendiri semasa musim itu juga agak mengecewakan. Dan baik, saya perlu katakan, perkara itu pergi ke Dorinda.

Percaya atau tidak, wanita benar-benar membiarkan Tinsley bercakap malam tadi! Dia bercakap tentang anjingnya yang malang, Bambi, yang mati pada awal musim ini. Semasa dia mengingati usaha NYPD yang gagal (ya, dia benar-benar mendail 911 untuk seekor anjing!) untuk menghidupkan semula haiwan kesayangannya, wanita itu berbisik sesama mereka dan cuba untuk tidak ketawa terbahak-bahak. Dia juga bercakap tentang hubungannya yang gagal dengan Scott, mengatakan bahawa mereka pasti tidak kembali bersama, walaupun pada hakikatnya mereka melakukan perjalanan bersama baru-baru ini yang 'tidak berfungsi.'

Mengenai keadaan kewangannya, Tinsley berkata bahawa dia dan Scott tidak mempunyai 'urusan' kewangan seperti yang diandaikan oleh wanita lain. Dia berkata bahawa dia mampu menjalani gaya hidup mewahnya kerana wang keluarganya dan 'kerja'nya sendiri. Wanita-wanita itu kelihatan ragu-ragu, dan menjadi jelas bahawa mereka tidak begitu menghormati ahli termuda suku mereka. Bethenny berkata bahawa Tinsley 'menghidupkan wanita kembali 100 tahun' semasa temu bual baru-baru ini, dan apabila diminta untuk menghuraikan, dia menggandakan, memanggil nilai dan sikap debutan belle selatannya 'kuno.'

Tinsley mempertahankan dirinya, mengatakan bahawa keadaan kewangannya bukan urusan wanita lain dan mereka tidak mahu mendengar kebenarannya. Dorinda berkata dia hanya mahu 'mengenali' Tinsley dengan lebih baik, dan supaya dia menjadi lebih 'telus' tentang hidupnya. Akhirnya, Tinsley mendapat penggalian sendiri apabila Andy menunjukkan klip yang tidak kelihatan sebelum ini. Dalam klip itu, Ramona memberitahu Tinsley bahawa memakai terlalu banyak solek membuatkan dia kelihatan 'tua untuk usianya.' Apabila mereka membincangkannya, Ramona berkata dia menyesal, tetapi dia berkata dia masih merasakan bahawa Tinsley memakai terlalu banyak solek mata dan dia tidak nampak mengapa dia tidur di dalamnya. Tinsley membalas, 'Baiklah, anda tidur dalam payudara anda, jadi...' Hahahaha!

Akhirnya, perbualan beralih kepada Luann dan minumannya. Dia mengakui bahawa dia 'tergelincir' pada Paskah dengan mempunyai dua mimosa. Walaupun itu nampaknya tidak begitu buruk, itu adalah pelanggaran percubaannya, dan apabila dia mengambil alat pernafasan wajibnya, minuman itu diambil. Dia membincangkan betapa sukarnya ketenangan, terutamanya semasa menghabiskan masa dengan wanita, yang terus minum berlebihan di hadapannya. Dia berkata dia tidak pasti mereka mengambil perjalanannya dengan serius, walaupun bantuan yang mereka berikan kepadanya untuk membersihkan diri.

Mereka semua bersetuju bahawa mereka tidak begitu pasti betapa seriusnya dia mengambil sikap tenangnya sendiri, memandangkan betapa cepatnya dia meninggalkan pemulihan. Dia memberitahu mereka dia pergi untuk kembali bekerja, dan apabila Ramona cuba berbunyi, dia memberitahu 'Cik Pinot Grigio' untuk menutup mulutnya! Ramona membalas dengan, 'Saya rasa awak masih minum, bagaimana pula?!'

Pertunjukan itu menjadi hitam pada wajah Luann yang terpegun, tetapi lebih baik anda percaya bahawa ini belum berakhir! Penutup pertemuan semula musim 11 disiarkan minggu depan—nantikan!

Kredit Foto: Heidi Gutman/Bravo