Bethenny Frankel disoal oleh bekas suaminya Jason Hoppy peguam, Robert Wallack , pada Isnin ketika perbicaraan hak penjagaan bekas pasangan ke atas anak perempuan Bryn, 8, diteruskan. Seorang ahli terapi turut mengambil pendirian pagi ini untuk berkongsi pendapatnya tentang pertikaian keibubapaan bekas pasangan itu.

Selepas Suri Rumah Sejati New York City bintang menuduh Jason 'penderaan' dan 'penyiksaan,' Robert membangkitkan pergaduhan hebat Bethenny dengan Jason bertahun-tahun yang lalu dan memaksanya untuk mengakui dia pernah membaling air ke atas pelanggannya.

'Ada masa di mana dia sedang tidur dan anda melemparkan air kepadanya, betul?' Robert bertanya, menurut laporan daripada Radar Dalam Talian .

'Saya tidak tahu sama ada dia sedang tidur, tetapi saya menyiram air kepadanya,' jawab Bethenny.

Robert kemudian menggalakkan bintang realiti itu melihat kembali kesaksian yang dia berikan semasa perbicaraan perceraian pada 2014.''Saya menyimbah air kepadanya ketika dia sedang tidur. I cracked.’ Okay then yes,” jelas Bethenny selepas membaca kenyataan lalunya.

Perbicaraan tahanan disambung pagi ini, seperti yang didedahkan oleh ahli terapi di mahkamah sebagai Dr Rami Mosseri , yang juga berkhidmat sebagai Bethenny dan bekas penyelaras ibu bapa Jason, mengambil pendirian.

Ahli terapi itu, yang bekerja dengan bekas dari 2014 hingga 2015, mengakui mereka tidak boleh bersetuju dengan apa-apa di tengah-tengah pertikaian 'konflik tinggi' mereka, tetapi menambah bahawa Bethenny biasanya lebih bersedia untuk berkompromi daripada Jason.

Dr. Mosseri menyatakan bahawa semasa Bethenny 'mengawal' pada masa-masa yang berkaitan dengan keibubapaan bersama, Jason 'sangat marah' dan hanya melihat sesuatu dalam 'hitam dan putih.'

'Encik. Hoppy tidak ada dalam dirinya untuk mencari bahagian tengah demi kanak-kanak itu,” ahli terapi itu berkata di mahkamah.

Dr Mosseri kemudian mendedahkan bahawa Jason sangat mengambil berat tentang teman lelaki Bethenny apabila ia datang kepada Bryn, seterusnya menerangkan kejadian yang berlaku beberapa tahun lalu.

'Teman lelaki yang dia ada pada masa itu tinggal bersamanya di kediaman barunya, dan saya tidak melihatnya sebagai masalah besar pada masa itu. Tetapi ada satu ketika teman lelakinya keluar dari bilik mandi di sekitar Bryn. Dan saya bercakap dengan ibu mengenainya, dan dia berkata bahawa ia adalah satu kesilapan yang tidak bersalah, dan dia akan memastikan bahawa ia tidak akan berlaku lagi, 'kata doktor itu.

Laporan itu mengatakan Bethenny's lewat teman lelaki, Dennis Shields, bukanlah orang yang dimaksudkan.

Bethenny dan Jason berpisah pada 2012 selepas kurang daripada tiga tahun berkahwin tetapi perceraian mereka tidak dimuktamadkan sehingga 2016. Sejak itu, pasangan itu telah bertelagah atas urusan penjagaan mereka untuk Bryn dan tahun lepas, Bethenny diminta lebih penjagaan fizikal kanak-kanak itu, serta 'pihak berkuasa membuat keputusan muktamad.'

Juga semasa perbicaraan hari Isnin, Bethenny mengesahkan dia tidak bercadang untuk berpindah ke Boston, tempat dia semasa teman lelaki Paul Bernon menghabiskan sebahagian besar masanya.

Suri Rumah Sebenar New York Citymusim 11 disiarkan pada malam Rabu jam 9 malam. di TV Bravo.

Kredit Foto: ROGER WONG/INSTARimages.com, Freddie Baez/startraksphoto.com.