Bethenny Frankel rosak di mahkamah pagi ini selepas bekas suaminya, Jason Hoppy , dilihat 'mengejek' dia dalam a Video FaceTime dirakam pada tahun 2015 .

Ketika perebutan hak penjagaan bekas pasangan ke atas anak perempuan Bryn yang berusia lapan tahun terus kedengaran, Suri Rumah Sejati New York City star dilihat menangis teresak-esak di dalam bilik mahkamah ketika dia menuduh Jason melakukan 'penderaan' dan 'penyiksaan.'

Menurut a Radar Dalam Talian laporan, drama antara Bethenny dan bekasnya bermula hanya beberapa minit dalam mesyuarat mahkamah terbaru mereka pada 25 Mac selepas peguam Bethenny, Ronnie Schindel , mula menyoalnya tentang usaha keibubapaannya bersama Jason .

'Saya mempunyai video yang berlaku pada 9 Mei 2015, dan ia adalah hujung minggu Hari Ibu, dan hujung minggu hari jadi Bryn. Keadaannya ialah saya cuba FaceTime Bryn, dan [seperti] yang saya alami setiap hari, Jason [telah] menggunakannya sebagai alat untuk mengganggu saya dan menyerang saya,” kata Bethenny.

Apabila video FaceTime mula dimainkan, Bethenny kedengaran meminta untuk bercakap dengan Bryn 'sekejap.''Jangan terus merakam saya, terus merakam saya, anda kehilangan keistimewaan anda apabila anda mula merakam saya,' balas Jason.

Selepas video itu tamat, Bethenny berkata Jason menggunakan panggilan telefon untuk 'mengejek' dan 'menderanya'.

“Hanya penyeksaan asas dan ejekan setiap hari. ‘Adakah semuanya baik-baik saja Bethenny? Awak nampak kecewa Bethenny. Adakah anda mengalami hari yang buruk Bethenny?'' dia mengimbas kembali, sambil menambah bahawa Jason kerap 'tidak berbaju' atau 'tanpa pakaian' semasa panggilan FaceTimenya.

Bethenny memberitahu mahkamah bahawa ketegangan antara dirinya dan Jason mempunyai 'kesan dramatik' pada hubungannya dengan anak perempuannya.

'Sehingga sesuatu berhenti anda tidak menyedari betapa traumatik dan merosakkannya,' katanya. “Apabila orang itu ditangkap, anda tidur lebih lena, anda tidak tertekan. Anda secara fizikal lebih sihat dari segi psikologi. Anda bukan bangkai kapal sepanjang masa. Ia seperti anda boleh menjalani kehidupan yang sedikit normal dan anda lebih berhubung dengan Bryn kerana anda tidak panik tentang apa yang akan berlaku dengan e-mel itu.'

Bethenny adalah meminta 'lebih masa fizikal' dengan Bryn , serta pihak berkuasa 'membuat keputusan muktamad'.

'Membuat keputusan adalah mustahil dan membosankan dan bukan proses kolaboratif atau rasional atau munasabah,' jelas Bethenny. “Dan keputusan, keputusan kecil, diteruskan dengan e-mel dan terperangkap dalam kemarahan, dan kami tidak boleh melakukan sesuatu yang kecil. Dan kini Bryn semakin dewasa, bahawa apabila dia semakin tua, terdapat ubat-ubatan fizikal, dan perubatan, dan Allah melarang, kita harus rasional dan munasabah dan mempunyai pertimbangan yang baik.

“Jason akan membuat keputusan tentang bagaimana dia akan menyakiti saya. Kalau saya kata hitam, dia akan kata putih,” tambahnya.

Teman lelaki Bethenny , Paul Bernon , hadir di mahkamah pada hari Isnin untuk menyokongnya.