Barbara Kavovit sedang cuba menyelamatkan rumahnya daripada rampasan.

Selepas disaman oleh Deutsche Bank National pada 2018 selepas didakwa melangkau pembayaran gadai janjinya, yang terbaru bintang daripada Suri Rumah Sejati New York City dikatakan akan melakukan apa yang dia boleh untuk menamatkan pertempuran mahkamah $2.4 juta mereka.

Pada 3 Jun, Letupan memberitahu pembaca bahawa Barbara dan banknya sedang 'melibatkan diri dalam perbincangan penyelesaian dengan niat baik' dan berharap dapat menyelesaikan isu mereka di luar mahkamah.

Menurut laporan itu, Barbara membuat pinjaman dengan bapanya, Joseph Kavovit , pada tahun 2006 dalam jumlah $2.4 juta untuk membeli rumah lima bilik tidur, tujuh bilik mandi di Wainscott, New York. Kemudian, pada 2015, dua tahun selepas Joseph meninggal dunia, Barbara gagal membuat pembayaran gadai janjinya dan kemudiannya dituduh berhutang kepada bank $2,482,167.44.

Berikutan pembayaran yang tidak dijawab, Deutsche Bank National menyaman Barbara untuk baki pinjaman dan faedah dan meminta hakim membenarkan mereka menjual rumah itu dalam lelongan awam.Sebagai tindak balas, Barbara menuntut tuntutan mahkamah itu digugurkan dan berkata bank itu gagal memberikan notis awal kepadanya tentang rancangan mereka untuk mendakwa. Menurut Barbara, bank itu tidak sepatutnya dibenarkan merampas rumahnya kerana syarat pinjamannya adalah menyalahi undang-undang. Dia juga berkata bapanya telah diwajibkan tunggal untuk pinjaman itu pada 2010 selepas dia memfailkan muflis .

Barbara kemudian menegaskan bahawa ia sepatutnya harta pusaka bapanya yang disaman.

Walaupun perbicaraan telah ditetapkan berhubung dengan tuntutan mahkamah itu, Barbara dan bank memfailkan dokumen sebelum perbicaraan, mengesahkan mereka sedang berbincang untuk penyelesaian dan menarik balik semua perbicaraan dan usul daripada kalendar.

Rumah Barbara di New York kini tersedia untuk disewa pada $58,333 sebulan.

Suri Rumah Sebenar New York Citymusim 11 disiarkan pada hari Rabu jam 9 malam. di TV Bravo.

Foto oleh: Charles Sykes/Bravo