2018 merupakan tahun yang sukar bagi Suri Rumah Sejati New York City bintang Bethenny Frankel . Pada bulan Ogos, teman lelakinya yang on-lagi, off-again Dennis Shields meninggal dunia secara mengejut daripada overdosis dadah yang tidak disengajakan. Dan kini, dia mendedahkan dia hampir mati hujung minggu lalu.

Pada hari Isnin, Bethenny menulis tweet mengenai kejadian yang hampir maut itu, memberitahu peminat bahawa tindak balas alahan yang teruk terhadap ikan menyebabkan dia berada di bilik kecemasan hospital selama dua hari.

Pertama, dia menggunakan twitter pada hari Ahad untuk mendedahkan dia mengalami salah satu hari paling teruk dalam hidupnya.

Dia menulis, “Sejak semua kerja bantuan, pemergian dennis & penggambaran satu musim, saya tidak pernah mengalami masalah. Hari ini adalah hari itu. Masih tidak boleh bergerak dari katil.”

Sehari kemudian, dia menjelaskan tweet awalnya dengan berkongsi butiran reaksi alergi yang menakutkannya.

“Saya mempunyai alahan ikan yang jarang berlaku. Ahad, saya mendapat sup, gatal & tidak sedarkan diri selama 15 minit kemudian ke ER & ICU selama 2 hari dengan BP 60/40,” tweet Bethenny pada 17 Disember. “Saya tidak boleh bercakap, lihat, fikir saya diserang strok & mati & diberitahu jika 5 minit kemudian saya akan mati. 911 & EPI menyelamatkan saya. Saya tidak akan pernah tidak membawa #epipen.”

Dan hanya beberapa jam yang lalu, Bethenny membalas kepada peminat yang membalas tweetnya sebelum ini tentang bekas teman lelakinya Dennis dengan mengingatkan dia kini mempunyai teman lelaki baru , Paul Bernon .

'Dia menyelamatkan nyawa saya,' jawab Bethenny kepada peminat, memuji Paul kerana membantunya pergi ke hospital.

Pendedahan Bethenny ditutup khabar angin dan spekulasi bahawa bintang Bravo berusia 48 tahun itu telah memanggilnya berhenti kekasih baru dia .

Dalam catatannya, Bethenny turut mengucapkan terima kasih kepada doktor dan jururawat yang menyelamatkan nyawanya dengan menandai Hospital Newton Wellesley di Massachusetts dan menulis 'XO.'

Berikutan pendedahannya, peminat membanjiri suapan Twitter Bethenny dengan ucapan selamat, memberitahu mogul Gadis Kurus itu bahawa mereka memikirkannya dan mereka gembira mendengar dia OK.

Semasa Musim 10 daripadaRHONY, Bethenny mengalami reaksi alahan semasa lawatan pelakon ke Colombia selepas makan semangkuk sup yang dia fikir ada ayam di dalamnya - tetapi ternyata ikan. Semasa wanita itu sedang duduk makan malam, Bethenny bertanya sama ada terdapat ikan dalam sup selepas tekaknya mula gatal. Shen kemudian cepat-cepat bangun untuk meninggalkan bilik, dan apabila dia kembali dia mengakui bahawa dia telah muntah.

Kemudian, semasa pengakuan, dia menjelaskan bahawa apabila dia makan ikan, ia memberikan perasaan yang paling teruk. 'Ia seperti racun dalam diri anda,' kata Bethenny.

Kredit Foto: Patricia Schlein/WENN.com/Alamy, Shutterstock