Bagaimana kita Suri Rumah Sebenar Potomac pulih selepas beberapa keretakan dalam hubungan mereka? Episod ini dipanggil 'Bukan Semua Seronok dan Permainan,' dan itu adalah pernyataan yang meremehkan! Saya akan pergi untuk trofi penyertaan jaditolonglahsertai saya menonton!

Mari kita bercakap slogan dahulu. Gizelle masih mengingatkan kita bahawa dia cantik dan kecil. Syukurlah dia telah meletakkan kata-kata di jalanan karut. Ashley mahu kami tahu bahawa kami berada dalam plot twist musim ini. Saya rasa dia akan menyingkirkan bahagian yang berpintal musim ini! Robyn akhirnya akan tepat pada masanya — apabila ia datang kepada kebenaran. Candiace mempunyai vokal yang bersih, tetapi bacaannya kotor. Hmm, bagus kerana dia boleh jatuh dan kotor. Mia mempunyai masalah ingatan tetapi berjanji kami tidak akan melupakannya — saya sudah melupakannya. Wendy ialah seorang yang mengisytiharkan dirinya sebagai ratu tetapi tidak mempunyai masa untuk jahat — dia masih tidak mempunyai kesedaran diri. Karen bagaikan lilin tiga sumbu yang menyala perlahan-lahan dan tidak akan pernah berputus asa — Ratu Potomac saya tidak akan pernah berubah…

Wendy dan Eddie membawa anak-anak mereka keluar untuk latihan bola sepak lelaki. Dia berkongsi dengan Eddie bahawa dia bertemu dengan Peter, dan anda dapat melihat bahawa ini membuatkan Eddie berhati-hati. Wendy memberitahunya bahawa Peter ingin membuka restoran lain tetapi memerlukan 1.6 juta dolar. Dia memberitahunya bahawa mereka perlu menyumbang $300k untuk menjadi sebahagian pemilik dan itu adalah dia kekal dalam lebar jalurnya. Eddie ingin tahu mengapa dia melalui laluan ini selepas garis lilinnya benar-benar cair apabila dia mempunyai banyak di atas pinggannya. Dia ingin tahu berapa kos ini untuk keluarga mereka, dan terutamanya dompetnya! Eddie fikir dia sudah cukup untuk meneruskan, dan begitu juga saya. Wendy mempunyai anak kecil, dan bukankah dia sudah mempunyai tiga pekerjaan?!?

Wendy bermegah bahawa dia mempunyai semua pergerakan di kelas tarian TikTok Ashley dan pertunjukan yang jelas sebaliknya. Dia memberitahu Eddie tentang pertengkarannya dengan Robyn. Wendy berkongsi bahawa anak-anak semua orang telah dijemput ke parti keseronokan keluarga tetapi mereka. Dia tidak suka Robyn mengasingkan anak-anaknya. Wendy kemudian memberitahu Eddie bahawa Chris menjadi sasaran musim ini. Eddie tidak percaya bahawa Chris berada di kerusi panas selepas dia melayan krew ini dengan masakannya.

Robyn dan Juan sedang berlatih di luar untuk pesta hari permainan mereka. Dia berpura-pura bahawa dia tidak mempunyai apa-apa terhadap Wendy atau anak-anaknya. Mereka melakukan perlumbaan guni kentang, dan Robyn kelihatan lebih seperti gumpalan gergasi dalam guninya. Robyn membuat kesimpulan bahawa adalah lebih baik untuk tidak menjemput Wendy. Dia memutuskan ia adalah idea yang baik untuk dimiliki Candiace bawa anak-anak Wendy ke hari keseronokan keluarga dan bermain makcik untuk hari itu. Sudah tentu, Wendy akan bersetuju untuk meminta Candiace membawa tiga anaknya ke acara yang dia tidak dijemput. Robyn berkongsi dengan Juan apa yang sedang berlaku dengan Chris dan Gizelle . Juan secara mengejutkan berpendapat Chris harus menerima tanggungjawab dan meminta maaf kepada Gizelle. Saya tidak percaya bahawa dia berfikir ini apabila dia tidak pernah mengakui kesalahannya dalam hubungan mereka. Robyn menelefon Candiace dan memintanya menjemput anak-anak Wendy ke pesta itu.Karen sedang sibuk membersihkan semua 'ayam burung kotor' daripada peti sejuknya, dan dia mahu ia keluar dari badannya. Saya akan mati kelaparan jika saya terpaksa berbuat demikian! Rayvin menelefon dan dia kelihatan hebat, dan kami melihat bahawa dia telah berada di permaidani merah di Met Gala. Karen memberitahunya bahawa Ray bimbang bahawa Rayvin mungkin mendapat mesej yang salah dengan Karen mendapat nips dan tucks ini. Rayvin nampaknya tidak terjejas dengan ini, tetapi saya ingin tahu bagaimana dia menjaringkan tiket ke Met Gala!

Ashley mendapat lawatan daripada publisitinya, dan dia telah berada di parit dengannya. Dia perlu memberi bayaran pertempuran dan kaunselingnya kerana terpaksa melihat Michael, ahem, bergambar. Ashley membaca kenyataan mereka, dan pengeluaran menunjukkan sekilas hubungan mereka yang kacau-bilau. OMG, klip Michael ini sangat menyeramkan, dan saya lega bahawa boogeyman tidak lagi berada di skrin kami.

Kami tiba di hari keseronokan keluarga, dan Robyn bersedia untuk itu. Gizelle membawa anak perempuannya Grace, dan dia kelihatan seperti dia mendapat tongkat kakak pendek pada hari itu. saya dan Gordon sedang dalam perjalanan bersama anak-anak kecil mereka. Dia mengakui dia mempunyai wanita positif dalam hidupnya walaupun ibunya tidak menyokong. Mia kini menyedari bahawa tahap kematangan ibunya telah terhenti kerana penggunaan dadahnya. Dia sekali lagi menggunakan ibunya yang semakin pulih sebagai jalan cerita musim ini, dan saya rasa ia mengganggu. Gordon ingin tahu sama ada Mia dan Candiace bercakap lagi, dan kami melihat klip di mana satu-satunya bunyi daripada kedua-dua ini datang dari cengkerik.

Mia tidak begitu kagum dengan cara Robyn menyusun perkara ini. Saya pun tidak. Juan tidak dapat datang kerana dia mempunyai saluran akar dan tidak mahu diganggu. Nota sampingan: Michael tersedia sekarang dan Juan tiada komisen. Adakah Michael menolongnya dengan menarik akar Juan keluar dari salurannya? Ingat bromance mereka, dan maaf untuk visual, tetapi saya tidak dapat menahan diri!

Karen tiba, dan dia tidak kelihatan begitu gembira berada di sana. Dia mendapati Robyn tidak matang dengan tidak menjemput Wendy. Jacqueline datang dengan pasangan keibubapaannya (pp), dan saya tidak tahu tentang anda semua, tetapi dia kelihatan agak kering. Dalam ITMnya, Wendy berkata dia tidak membenarkan anak-anaknya datang ke sesuatu apabila ibu mereka tidak dijemput. Dia betul 100% pada yang itu.

Robyn tidak mempunyai anugerah dan tiada struktur — sama seperti hidupnya. Karen mula mengalami serangan batuk apabila dia melihat Charrisse tiba. Mia kelihatan tidak masuk akal dengan harta rampasan yang bermain 'mengintip barang rampasan' daripada guni kentangnya. Karen menghadapi masalah bernafas kerana dia menghidap jangkitan pernafasan, dan anda dapat melihat dengan jelas dia terdesak untuk keluar dari situ apabila dia meminta Gordon untuk mengiringinya ke keretanya. Jangan biarkan dia memeluk anda - payudara anda akan ditolak kembali ke tulang belakang anda, Karen!

Candiace tiba, dan dia benar-benar mengabaikan Gizelle dan ketegangan itu dapat dirasai. Dia memberitahu Charrisse bahawa sesetengah orang terdesak untuk mendapatkan perhatian dan akan membuat pembohongan yang keji. Candiace betul tentang itu, dan anda boleh lihat ia akan menjadi musim yang sukar dengan kedua-dua ini.

Ashley menyebut bahawa Michael menjalani vasektomi kerana dia fikir dia cuba hamil semula. Dia perlu berhenti bercakap tentang ahli tulangnya. Dalam ITMnya, Ashley mengakui ia membuatnya sedih kerana dia tidak dapat mempunyai lebih banyak anak dengan Skeletor Michael. Dia menyebut bahawa Michael telah mahu bertiga dan itu adalah titik putusnya. Ashley tidak lagi mengikuti gaya hidup alternatif mereka kerana dia telah berjaya ke garisan penamat sebelum berkahwin adalah seorang ibu sekarang. Candiace kemudian memberitahu Ashley bahawa dia merasakan dia telah gagal dalam IVF. Dia tidak mahu Ashley melakukan Voodoo ke atasnya apabila dia menawarkan untuk meletakkan pengesahan dalam bukunya!

Kami kemudiannya 14 jam kemudian, dan kami melihat berita bahawa Ashley dan Michael telah berpisah. Ashley tidak dapat membayangkan siapa yang akan membocorkannya ke blog kerana terdapat beberapa orang dalam kalangan dalaman mereka. Dia menjadi tidak masuk akal sekarang dengan omong kosong ini kerana dia telah bercakap mengenainya dengan kumpulan ini, dan mereka ingin memberikan eksklusif tentang perkataan di jalanan. Gizelle, saya sedang melihat awak!

Ashley berbual dengan publisitinya dan telah cuba menghubungi Michael, tetapi dia menyekat panggilannya. Dia fikir dia boleh mengatasi perkara ini tetapi tahu ini boleh menjadi rumit. Ashley fikir dia tidak dapat menghubungi Michael kerana dia berada dalam pesawat ke Vegas. Dia telah menghantar teks kepadanya dan mereka belum dihantar. Pengumuman ini menjelikkan Michael, dan dia tahu dia akan marah atas perkara ini. Ashley mendakwa bahawa dia tidak mahu itu, tetapi dia mesti merasakan sedikit pembenaran selepas Michael telah mengaibkannya beberapa kali.

Ashley memutuskan untuk mengeluarkan kenyataan yang mereka sediakan untuk dikeluarkan pada minggu berikutnya. Dia tidak akan menunggu kelulusan Michael dan mahu menghentikan akhbar buruk ini sekarang. Masa akan menentukannya…

Minggu depan, Robyn bertanyakan sama ada perselingkuhan boleh menjejaskan pranikah. Hubungan Karen dan Ray adalah untuk perbincangan dan jika Karen telah setia. Selamat Halloween, Blurers, dan nikmati malam menyeramkan anda malam ini!

BERITAHU KAMI — FIKIR TENTANG EPISOD RHOP TERKINI?