Pada episod minggu ini Suri Rumah Sebenar Potomac , akhirnya kita dengar milik Michael versi cerita. Candiace dan Monica pergi nuklear di kilang wain atas khabar angin hubungan sulit. Tunggu, semua orang, ini akan menjadi episod yang meletup.

Candiace berada di studio membuat remix lagu cinta yang dia buat Chris . Dia lebih suka versi ini daripada versi yang dia lakukan untuk perkahwinan mereka dan dia menghantarnya untuk mempromosikannya untuknya. Ia pasti kedengaran lebih baik daripada yang asal. Okey, dia tidak berada dalam stratosfera muzik yang sama seperti Mariah Carey, tetapi ia adalah peningkatan. Candiace berkongsi dengan Chris bahawa dia secara rasmi selesai dengan 'Plastic Monique.' Dia tidak akan mengambil bahagian dalam podcast 'Lazy Moms'. Candiace hanya mahu fokus pada dirinya sendiri dan tidak berusaha untuk menjalin persahabatan dengan Monique. Saya fikir itulah yang dia lakukan sepanjang hidupnya? Maaf, saya menyimpang…

Michael dan Ashley makan malam dan ia adalah luar biasa janggal. Dia terpaksa dibanjiri dengan teks Michael dalam seluar dalamnya yang dia IKTIRAF... kerana dia telah menghidunya dalam banyak kesempatan! Ashley mahu mengadakan perbualan ini dalam suasana awam kerana dia tidak mahu bergaduh dengan bayi itu. Michael mendakwa tidak mempunyai selera makan. Dia mendakwa dia akan berkongsi dengannya apa yang berlaku di hotel tetapi dia tahu dia bersamanya mereka wanita, dan dia mahukan peluang untuk menerangkan secara peribadi.

Inilah kisah yang dia ceritakan: Michael, kawan-kawannya, dan beberapa penari telanjang/gadis dari kelab pergi ke MGM. Salah seorang gadis bertanya kepadaNYA sama ada dia mahu pergi ke hotel untuk harga yang dirundingkan. Michael mendakwa dia terlalu mabuk untuk melakukan apa-apa dengannya dan apa yang dia lakukan hanyalah menciumnya di dalam teksi. Dia, bagaimanapun, membentak a foto dia dalam seluar dalam bilik hotel dan dihantar ke blog. Michael yang malang mengidamkan keintiman dan dia hanya memerlukan sedikit pelepasan kerana anda tahu DIA baru sahaja melahirkan anak. Boo-hoo, Michael, tunjukkan rasa hormat pada isteri kamu.

Ashley bercakap tentang wanita lain yang telah menjadi sebahagian daripada hubungan mereka pada masa lalu. Dia tidak mahu lagi Perhubungan Terbuka dengan Michael. Adakah dia benar-benar baru saja mengatakan keseronokan kini sudah berakhir? Tidakkah dia sedar dia kini mempunyai anak yang baru lahir dan hubungan berubah apabila anda sudah berkahwin dan memulakan keluarga? Dia tidak dapat menahan rasa malu lagi dan akan menamatkan perkahwinan mereka jika ini berterusan. Ia akan menjadi malapetaka untuk hubungan mereka dan dia tidak akan kekal dalam hubungan ini hanya untuk Dean.Michael kemudian mencari penerbit dan berkata, 'Bolehkah kita memotong sekarang?' Penerbit, James, berjalan ke arahnya, dan Michael pada dasarnya hanya memberitahunya, 'Adakah anda tidak mendapat cukup drama dalam pita?' Saya tidak percaya berapa banyak yang kita lihat dari belakang tabir dan bagaimana penerbit mempengaruhi adegan ini. James menghargai kejujuran mereka dalam menunjukkan adegan yang menyedihkan ini tetapi dia mahu Michael pada dasarnya terus menderita dalam pita sementara Ashley makan saladnya. Ia hampir sepertiDAPATadegan 'malu, malu, malu' lagi! Ya, Bravo membuat mereka memperoleh gaji musim ini!

Monica mengadakan pertemuan dengan pasukannya untuk “ Bukan untuk Ibu Pemalas ” laman web. Dia hanya berharap untuk pulang modal pada ketika ini kerana dia belum membuat wang lagi. Monique sedang mengadakan mesyuarat dengan akauntannya. Dia tidak membawa Chris kerana dia mungkin akan terkejut untuk mengetahui bagaimana perniagaannya pada dasarnya rosak. Monique berharap wanita dan beberapa suami akan membawa sesuatu yang menarik kepada penontonnya. Dia tidak pasti Candiace akan muncul kerana mereka mempunyai kata-kata.

Gizelle sedang membeli perabot untuk rumah baharunya walaupun anak-anaknya mungkin terpaksa makan Cheetos sekali-sekala. Dia fikir dia mempunyai gaya yang baik, hmm, tidak begitu pasti tentang itu . Saya pasti Grande Dame Karen akan mempunyai pendapat tentang itu. Robyn tiba dan mereka memutuskan untuk duduk dan kiki. Dia berkongsi bagaimana Monique meniup perbualan Michael di luar kadar selepas Gizelle pergi. Mereka membincangkan apa yang berlaku dengan Michael dan bagaimana mereka dihujani dengan DM dengan gambar. Robyn secara tidak sengaja menghantarnya kepada Ashley. Ya betul, Robyn, ia dihantar secara tidak sengaja. Robyn membuat liputan untuk teks yang disebabkan oleh penerbitnya dengan bertanya, 'Apa yang anda mahu kami lakukan?' Gizelle berpendapat adalah idea yang baik untuk membawa kumpulan ini bersama-sama ke kilang wain kerana tiada siapa yang bertindak seperti orang bodoh apabila mereka mabuk dengan wain, bukan?

Wendy dan Eddie ambil sedikit menyeberang kepada apa yang dia fikir adalah latihan Power Rangers. comel sangat ke? Wendy memberitahu Eddie bahawa cuti bersalinnya sudah tamat. Dia tidak pasti tentang mengekalkan kedudukan mengajarnya. Wendy bimbang dia akan mengecewakan ibu bapanya jika dia tidak meneruskan kerjayanya sekarang. Dia telah mengikut jalan yang ibu bapanya rancangkan untuknya dan dia tidak pasti itu yang dia mahukan lagi. Itu adalah tempat yang sukar untuk dilalui apabila ibu bapa anda telah berkorban untuk anda dan anda ingin menghargai tetapi dengan mengorbankan impian anda? #Panggilan sukar

Monique dan Chris sedang berjalan-jalan dengan bayi Kejar dan sedang membincangkan podcast. Dia jujur ​​tentang betapa rendahnya jualan tiketnya. Monique mengakui membelanjakan $200K untuk usaha ini, yang merupakan syiling utama. Dia mempersoalkan ke mana wang itu pergi dan dia fikir ia mungkin perlu ditutup. Monique memerlukan saluran kreatif ini tetapi Chris berpendapat kerana ia tidak menguntungkan, dia harus mempertimbangkannya semula. Dia memberitahu Chris bahawa Candiace tunduk dan tidak akan hadir. Chris kecewa kerana dia menyukai mereka berdua. Monique kini perlu membuat semula iklannya untuk acara podcast. 'Fasa bulan madu sudah tamat' adalah topik untuk mereka dan mereka masih belum pergi ke satu lagi. Mungkin ini bukan idea yang baik pada mulanya?

Robyn melawat ibu bapanya, Gladys dan Guy. Sangat menarik apabila dia berkongsi latar belakang mereka. Gladys adalah seorang profesor dan Guy adalah seorang doktor gigi dan kini seorang pemuzik jazz. Mereka telah melihat Juan sebagai seorang anak lelaki sejak dia kehilangan ibu bapanya pada 15. Mereka tidak kagum dengan tatu 'Happily ever after'nya. Robyn memberitahu mereka bahawa mereka sedang bergerak ke arah membeli rumah baru dan mungkin baru berkahwin. Gladys gembira tetapi Guy tidak terlalu berminat dengannya. Robyn berpendapat kaunseling pasangan akan berjaya kali ini. Ibu bapanya tidak akan membeli sebarang hadiah perkahwinan dalam masa terdekat, jadi jangan harap. Ini pastinya bukan rodeo pertama mereka dengan Juan!

Ashley memperkenalkan kami kepada adik tirinya, Jessica ( Sheila adalah ibunya juga), dan mereka membeli-belah untuk pakaian pulang. Sheila menyertai mereka untuk menjaga bayi Dekan . Sungguh melucukan bagaimana Jessica menolak semua pilihan mereka, yang sangat tipikal untuk seorang remaja. Sheila benar-benar marah kepada Michael dan dia berharap dia tahu ada akibat atas tindakannya. Ashley memberitahu ibunya bahawa dia akan meninggalkannya jika dia terpaksa. Dia telah melakukannya sebelum ini dan akan melakukannya lagi jika perlu.

Kami sedang berkumpul di kilang wain yang Gizelle rancang. WTH yang dia pakai? Bravo, tolong! Upah Gizelle jurugaya! Gizelle ingin merancang acara ini untuk meraikan anugerah sasteranya. Monique merasa ironis bahawa Gizelle menerima pujian dalam bukunya tentang suaminya yang curang yang SEKARANG dia telah berdamai dengannya. Adakah akan ada sekuel kepadaPerkataan sayadipanggilApa yang Saya Fikirkan? Ashley tiba dan kini seluruh geng di sini. Gizelle mengucapkan tahniah kepada dirinya sendiri atas anugerah sasteranya dan yang lain hanya berpura-pura bersemangat.

Ashley berkongsi itu dia mungkin hamil kerana dia berasa agak tidak berpusat. Dia jujur ​​dengan wanita lain tentang apa yang berlaku dengan Michael. Saya sebenarnya gembira dia berkongsi bahawa ini adalah sesuatu yang mereka berdua berada di halaman yang sama. Mereka tidak percaya bahawa dia tidak terjejas oleh perkara ini dan mereka yakin mesti ada pita s*x.

Ashley dan Michael ada pernah bertiga pada masa lalu memandangkan perkahwinan mereka mempunyai identiti tersendiri. Karen ingin tahu sekarang jika ini benar-benar hubungan monogami. Wendy ingin tahu sama ada dia akan tinggal jika ia berlaku lagi. Ashley berkata ini bukan sesuatu yang dia sukakan lagi. Dia berada di tempat yang berbeza sekarang. Karen tidak terkejut sekurang-kurangnya bahawa Michael dan Ashley mempunyai perkahwinan terbuka ini. Dia membaca buku itu dan telah mengisi semua kekosongan itu sendiri... begitu juga dengan kami!

Ashley menghargai mereka yang menyokong kerana dia telah berkata dan melakukan beberapa perkara yang tidak baik kepada mereka. Ya, anda pasti melemparkan naungan jahat pada masa lalu. Dia menghargai mereka berkumpul untuknya apabila dia memerlukannya. Ashley kemudian ingin tahu sama ada Monique dan Candiace baik? YA TUHAN, mari kita pergi.

Candiace berkata dia menyayangi Monique walaupun dia berpura-pura tidur. Monique memberitahunya bahawa anda tidak mungkin memahami betapa memenatkannya menjadi seorang ibu dan menganjurkan majlis perjumpaan. Nak malu? Ia menjadi hangat antara Candiace dan Monique di kilang wain tetapi perbualan adalah sekumpulan bercakap silang tetapi tidak benar-benar antara satu sama lain. Ini semua berbalik kepada perbualan dengan Charisse .

Monique dan Candiace kini datang untuk menyarung leher masing-masing . Orang-orang di kilang wain melihat mereka dengan ngeri dan kemudian ia menjadi salah. Monique memanggil Candiace sebagai harimau bintang dan haiwan peliharaan Chia. Candiace sedang banyak melambai tangan di muka Monique dan kemudian Monique pergi untuk rambut Candiace! Ia tidak pernah menjadi perkara yang baik apabila anda pergi untuk rambut!

Monique menjerit, 'Adakah anda mahu menyeret saya?' Kami kemudian mendengar dan melihat kaca pecah dan menjerit meminta Monique berhenti. Kami mempunyai satu lagi yang akan diteruskan untuk melihat apa yang telah berlaku dengan teruk dengan kedua-dua inididakwakawan-kawan. Nota sampingan: Saya memerlukan segelas wain selepas mendengar dan menyaksikan keadaan kucar-kacir itu!

Minggu depan, kita akan melihat kesan daripada bencana itu di kilang wain. Selamat minggu ini dan selamat mencuba!