Kredit: Charles Sykes/Bravo, Steve Mack/Everett Collection/Alamy Live News

Wendy Osefo dilihat menceritakan semuanya Peter Thomas pada episod Ahad Suri Rumah Sebenar Potomac .

Selepas dia dan Mia Thornton meletus dalam pergaduhan yang berakhir dengan Mia membaling segelas air di wajah Wendy semasa episod minggu lepas selepas bertengkar Daging lembu rupa Wendy dengan Suri Rumah Sebenar Atlanta tawas Cynthia Bailey Bekas suami, Wendy mendedahkan Peter mempunyai beberapa perkara yang tidak begitu baik untuk dikatakan tentang Mia sebelum pertemuan Miami mereka di tempat Bar Onenya.

'Mari kita pastikan ia nyata,' Wendy memberitahu rakan-rakan pelakonnya, Ashley Darby , Karen Huger , dan Candiace Dillard-Bassett , dalam klip yang dikongsi oleh Muka surat Enam daripada episod 27 November. “Peter memberitahu saya bahawa dia dan G [suami Thornton, Gordon Thornton ] dan Mia pernah pergi bercuti bersama-sama, tetapi Mia melakukan kesalahan ular kepada teman wanita Peter pada masa itu.”

'Jadi semua ini, 'Petrus saudara saya?' Sejak bila Peter adalah saudara anda?' dia menyambung. 'Oleh kerana kali terakhir saya menyemak, Peter memberitahu saya bahawa dia berhenti bermain-main dengan kamu semua.'

Walaupun Wendy sebelum ini berbincang untuk memulakan perniagaan dengan Peter di sebuah kedai makan dan lounge Nigeria di Baltimore, rancangan mereka masih di peringkat awal. Dan apabila dia mengabaikan untuk menghubunginya sebelum pergi ke Miami, tempat mereka menghabiskan masa di restorannya, Peter memberitahu Mia bahawa mereka mempunyai 'daging lembu'.SebagaiRHOPpeminat melihat dalam episod minggu lepas, Mia membaling segelas air ke arah Wendy sambil mempertahankan dirinya daripada apa yang Mia katakan mengenai ketegangan dia dan Peter.

'Saya terluka kerana saya rasa seolah-olah tiada siapa yang patut melanggar seseorang dan ruang mereka,' kongsi Wendy. 'Dan dia melemparkan minuman kepada saya ke arah Peter?!'

Ashley turut terkejut Keterlaluan Mia yang melampau , mencadangkan dalam pengakuan pada episod Ahad bahawa Mia mungkin bertindak balas dengan cara yang begitu sengit kerana dia takut apa yang Wendy boleh kongsikan pada masa hadapan.

'Apa sahaja yang Wendy tahu, apa sahaja yang Mia lakukan, ia pasti berair, kerana cara Mia bertukar menjadi Hulk di meja itu, ini adalah sesuatu yang dia tidak mahu sesiapa tahu,' kata Ashley.

Seperti yang didedahkan oleh Halaman Enam, Wendy sebelum ini memberitahu mereka bahawa 'tiada apa yang dikatakan yang menjamin' Mia bertindak seperti yang dia lakukan. Dan dalam temu bualnya sendiri dengan outlet itu, Mia nampaknya bersetuju, berkata, 'Saya tidak fikir sesiapa pun layak untuk dilemparkan gelas ke muka mereka. Saya tidak sempurna. Saya membuat kesilapan.”

Mia turut bersuara tentang kelakuannya di Twitter.

'Tindakan saya terhadap Wendy tidak boleh ditoleransi,' dia tweet. 'Malang sekali anda semua akan menyerang keluarga, rakan dan perniagaan saya berdasarkan rancangan tv yang disunting.'

“Walaupun saya komited dengan drama dan hiburan, saya mesti melakukan yang terbaik untuk jenama [saya] [dan] rakan kongsi. Banyak cinta, Mia,” tambahnya.

Juga pada malam AhadRHOP, sebelum Wendy dilihat merenung tentang pergaduhannya dengan Mia dengan rakan pelakonnya, kesan daripada pertikaian mereka dipaparkan. Wendy menyatakan kepada penerbit bahawa dia tidak boleh tinggal di rumah itu bersama pelakonnya, mendakwa dia takut akan serangan lain.

'Saya memberitahu anda jika jam 3 pagi, saya akan pergi ke biliknya dan saya mengusiknya,' kata Wendy, melalui Surat Harian , sebelum dia dan Mia dibawa pergi dengan kenderaan berasingan.

Semasa Mia dalam perjalanan pulang dari Bar One, dia menelefon Gordon dan memberitahunya dia perlu keluar dari Miami. Dia kemudian meluahkan kekecewaan terhadap Karen dan kegagalan pelakon yang lain untuk menyebelahinya di tengah-tengah pertempurannya dengan Wendy. Sementara itu, Jacqueline Blake , siapa Mia dibawa ke persembahan untuk musim ketujuh, berkata dalam pengakuan bahawa dia tidak mengikuti pandangan 'naik atau mati' Mia, sambil menyatakan bahawa kedua-dua wanita itu bertindak secara tidak wajar.

Di tempat lain, sebagaiRHOPpelakon membincangkan keinginan Mia untuk meninggalkan percutian mereka lebih awal, Wendy menjelaskan dia tidak akan kecewa jika dia pulang ke rumah.

'Dia sepatutnya pulang,' kata Wendy. “Dia melakukan serangan. Siapa yang membaling minuman?”

Semasa Ashley membantu Wendy berkemas dan meninggalkan rumah, Candiace, yang tidak hadir untuk pertarungan, tiba dan menyatakan kekecewaan dalam bagaimana Wendy dilayan - dan bagaimana Robyn nampaknya berasas kelakuan Mia.

Ingin memastikan Wendy tidak berasa keseorangan, Karen menjemputnya ke parti hari jadi pantainya, yang tidak membawa berita baik kepada Mia.

'Dia duduk di sana dan berkata bohong,' kata Mia, sambil menambah bahawa hari lahir Karen tidak akan 'damai' jika dia dan Wendy bertembung.

Jadi, daripada berpegang pada jemputannya, Karen menelefon Wendy kembali dan menarik balik jemputan itu, menjelaskan bahawa dia bukan hos acara itu. Kemudian, mengetahui bahawa Wendy akan kecewa dengan penolakan itu, terutamanya selepas semua yang berlaku antara dia dan Mia, beberapa wanita pergi untuk memeriksanya. Tetapi sekali lagi, Mia tidak gembira.

“Kamu akan memerlukan tempat tinggal apabila kamu kembali, okey?” Mia memberitahu Ashley dan Candiace.

'Itu sedikit omong kosong,' jawab Ashley. 'Anda adalah ratu kecil sekarang untuk itu. Hanya untuk memastikan dia baik-baik saja?”

'B-tch, awak perlu gembira dengan kulit hitam saya - malah datang,' tambah Candiace, kemudian berkata dalam pengakuan, 'Saya tidak akan meninggalkan rumah yang saya dijemput.'

Dan telatah Mia berkecamuk di pantai, di mana dia berkata dia tidak merasakan dia harus mengadakan pesta untuk Karen, dengan menyatakan bahawa Wendy sepatutnya berbuat demikian dan menuduh Karen 'cuba mengangkang pagar.'

'Kamu berdua salah, dan wanita ini pergi ke hotel yang saya tidak tahu,' jawab Karen.

Kemudian, apabila Mia memberitahu Karen dia telah pergi untuk memeriksa 'orang yang tidak mengaku salah,' menarik kesetiaannya menjadi persoalan, Karen menjawab dengan mengatakan dia tidak bermain 'permainan zaman kanak-kanak ini.'

Suri Rumah Sebenar Potomac musim ketujuh disiarkan pada hari Ahad pukul 8/7c di Bravo.