Pada bahagian dua Reunion of the Suri Rumah Sebenar Potomac , kami kembali untuk mendapatkan lebih banyak resit daripada pengikat rahsia Monique! Apakah yang akan dia dedahkan minggu ini dan bagaimanakah wanita lain akan bertindak balas terhadap apa yang dia kongsikan? Mari kita buka pengikat terindeks resit itu dan semaknya! bolehkah kita?

Kami mula kembali dengan lebih lanjut tentang Big D Jamal yang dilambung di sekitar Atlanta. Adakah Gizelle cuma cakap dia bersikap telus Jamal ? Adakah anda bergurau dengan saya sekarang? Candiace ingin tahu sama ada Gizelle okay dengan apa yang ada dalam 'buku dahaga?' Gizelle mendakwa dengan usia dia tidak membenarkan perkara itu mengganggunya. Saya panggil bullsh*t.

Andy bertanya sama ada dia akan bercakap dengannya telefon mengintai dia kemudian tentang apa yang dikongsi tentang bahagian sampingannya. Gizelle akan mengarahkan dia untuk keluar dari telefonnya dan menghadapi bahawa dia, yang diurapi, telah mengalami kemarahan daripada perbuatan tidak suci yang telah dia lakukan terhadapnya sepanjang musim. Dia memutuskan untuk bertindak dengan tenang, tenang dan terkumpul dengannya dan terus menegaskan dia baik-baik saja. Ya, dia baik-baik saja dengan akhirnya menyedari bahawa ini adalah idea yang buruk untuk menggunakan jalan cerita palsu ini sepanjang musim ini.

Para wanita berehat untuk makan tengah hari dan keset pintu bermata hijau Gizelle dan Robyn berbual tentang pengikat yang teduh. Mereka tidak percaya bahawa Monique berusaha keras untuk mencipta buku slam ini. Terus terang saya rasa mereka cemburu kerana tidak seorang pun daripada mereka mempunyai kecerdasan untuk menghasilkan perkara ini. Monique dan kekasihku Chris sedang bercakap tentang Reunion di belakang pentas dan dia mendakwa mereka telah mempunyai intel ini selama bertahun-tahun. Wah, jadi mereka hanya duduk di atasnya menunggu peluang untuk menyiarkan pakaian kotor orang terurap? Sekarang itu adalah sedikit kesabaran.

Andy rosak milik Ashley musim dan bagaimana hidupnya adalah sedikit rollercoaster. Dia fikir dia telah menghabiskan hampir setiap musim mempertahankan perkahwinannya dan itu sebenarnya benar-benar tepat. Ashley telah mengalami beberapa lebam dan air mata. Eh, Andy. Diaberpura-puraseperti dia mengambil berat tentang perkahwinan mereka. Perkahwinan terbuka dibincangkan dan dia tidak peduli tentangnya - seperti bagaimana Gizelle. Tidakkah anda fikir?Ashley mendakwa Michael adalah menjadi suami dan bapa yang baik. Dia mengakui bahawa dia pernah melakukan kesalahan pada masa lalu dan dia telah memaafkannya. Ashley masih tidak menyangka Michael bersetubuh dengan wanita itu di dalam bilik hotel. Dia menegaskan bahawa Michael adalah lurus. Pasti dia. Andy bertanya sama ada dia pernah bersama Kate Ross dan dia mendakwa itu adalah no besar. Saya juga tidak pasti mengenai perkara itu kerana Katie menyebut seorang pelakon bercinta dengannya di garaj. Itu pastinya bukan tempat untuk bermesra seksi sama sekali.

Wendy mendapat panggilan mengenai keseluruhan perkara drama bayi. Dia berkeras hanya melihat Dean mencetuskannya. Wendy benar-benar dilihat sebagai benar-benar mementingkan diri sendiri pertemuan semula ini dan hampir sepanjang musim. Saya tidak benar-benar melihat dia bergurau dengan ahli pelakon lain tetapi masa akan menentukan musim depan kerana Andy sangat menyukainya.

Grande Dame kami ditanya tentang hubungan lain. Dia berharap Ashley dan Michael dapat melakukannya kerana mereka kini akan mempunyai dua anak bersama. Karen tidak merasakan Gizelle berada dalam bot yang sama. Botnya tidak pernah mengalami jurang keselamatan dan rosak sekali. Gizelle memanggil Karen 'palsu,' dan dia membalas dengan, 'kamu mengajar saya dengan baik, sayang.' BOOM, dia melemparkan naungan tepat ke atas tikar pintu bermata hijau!

Andy menyebut bahawa terdapat klip lama Michael memerah a*s seorang penerbit. Ashley benar-benar tidak senang dengan ini. Dia mempertahankannya dengan mengatakan ia hanya main-main dan lelaki yang dipanggil Michael 'Ayah.' Baiklah, Cik Ashley, itu mungkin sedikit tanda merah, sayang, tidakkah anda fikir? Ashley mengakui dia akan meninggalkan Michael jika dia menipunya lagi. Dia sedang berdebat mengenai postnup sejak dia masih bayi nombor dua. Saya tidak akan hanya berdebat - saya akan terus terang meninggalkan Reunion itu dan terus ke pejabat peguam dan mendapatkan dokumen itu dirangka ASAP!

Musim Karen ditayangkan semula dan cabaran yang dia hadapi bersama Ray dibangkitkan. Ini adalah bahagian yang menyakitkan dalam musimnya di mana Ray tidak memberitahunya bahawa dia mencintainya. Karen benar-benar datang ke pusingan penuh musim ini apabila dia pulang ke Surry. Dia pasti belajar untuk menutup mulutnya selepas minum bola api kerana dia mempunyai beberapa bibir yang longgar. Kumpulan ini seperti burung nasar dengan wartawan mahkamah bersedia untuk menghapuskan semua yang dia katakan apabila dia menumpahkan rahsianya. Robyn cuba mencelah komen mengarutnya dan Karen menutupnya. Dia perlu mengambil tempat dan berhenti cuba untuk membuat dirinya berlaku.

Adakah Andy hanya bertanya sama ada Karen menghina Ray's d*ck? Apa? Karen mendapati komen itu menjijikkan dan begitu juga saya. Apabila ditanya tentang ulasan cukai, dia mengakui dia seorang budak manja pada masa lalu. Karen akan bersedia menerima pembayaran balik Zelle, Bitcoin, atau cek pengembara daripada Ray, walaupun!

Andy bertanya tentang pendapatan Chris dan Monique menegaskan ia kukuh dan dia telah membuat pelaburan yang baik. Hmm, kenapa dia bertanya tentang itu? Adakah kerana Chris telah membenarkan Monique aliran tunai percuma untuk podcast 'Bukan untuk Ibu Pemalas'?

Wendy dipanggil tentang komen kotak coochienya. Dia fikir itu adalah ceramah bilik persalinan sekolah menengah. Dr Wendy tidak bercakap seperti itu. Pasti anda tidak! Saya masih ingat melihat anda memancarkan kotak coochie anda kepada suami anda di FaceTime semasa anda berada di Portugal! Milikinya, Dr. Wendy!

Mengapa Andy menyusahkan Karen? Dia mengakui dia lebih berjaga-jaga dan bersikap terbuka ketika ibu bapanya masih hidup. Karen mengakui bersetuju bahawa dia telah berubah musim ini dan menjadi lebih selesa dengan kulitnya sendiri. Setuju, dia juga pernah Rhianna memberinya beberapa jeritan tentang produknya. Sekarang itu mengagumkan!

milik Monique musim ditayangkan semula dan kita dapat melihat lebih banyak lagi tentang T'Challa. Dia memberitahu mereka bahawa dia telah terbang selama 26 jam. Monique berasa sedih kerana kehilangan burung kesayangannya tetapi bersyukur dia terbang pulang ke kapal induknya.

Kita dapat melihat klip Gizelle yang berkongsi cerita jurulatih dengan sombong. Saya tidak boleh dengan Gizelle bertindak lebih hebat apabila dia mendapat maklumat ini apabila rumah kadnya runtuh.

Kami kemudian mendapat penghinaan pantas daripada Monique dan Candiace. kata Monique Chris B. memanggilnya bipolar dengan suis lampu. Candiace membalas dengan, 'anda adalah seorang gundik.' Ini adalah periuk kemarahan yang membara sekarang!

Bapa kepada Chase bayi Monique dibesarkan. Rupa-rupanya, ia dibesarkan selepas mandi bayi Andy. Monique mendakwa bekas rakannya GG mendekati ahli pelakon lain untuk menyebarkan kotoran ini. Dia mendakwa Charrisse mengambil umpan dan itulah sebabnya dia tidak mahu dia ada.

Andy mendahului klip seterusnya dengan penafian bahawa Bravo tidak membenarkan keganasan. Bagaimana anda boleh mengatakan itu dengan muka lurus, Andrew? Selama bertahun-tahun, Bravo telah menunjukkan tingkah laku ganas di kalangan ahli pelakonnya. Jika ia sangat menyinggung mengapa mereka terus menyiarkannya secara berterusan? Wendy berpeluh dan memerlukan sedikit air. Saya rasa dia memerlukan hos api untuk menyejukkan kumpulan ini semasa topik ini dibincangkan.

Kami kemudian mendapat adegan berpecah antara Monique dan Candiace. Dia mengakui dicetuskan oleh tangan Candiace di mukanya. Dia mendakwa giginya cedera akibat pecahan kaca yang ada di tangan Candiace. Monique mendakwa mempunyai rekod pergigian untuk membuktikan kecederaannya.

Monique cuba tidak begitu berani untuk bertahan masuk ke dalam untuk mendapatkan Candiace apabila dia mendengar dia bercakap lebih menghina tentang dirinya. Dia fikir jika dia akan dipecat, dia juga boleh menamatkannya. Saya harus mengakui, saya memang kecewa apabila dia berkata begitu. Gadis, sila miliki kotoran anda!

Candiace menjadi beremosi apabila Andy bertanya tentang masa dia melihat rakaman itu. Dia mempunyai solekan bergaris di mukanya dan tisu persegi kecilnya tidak memotongnya. Candiace tidak okay dan tidak selesai dengan apa yang berlaku. Dia terganggu dengan fakta bahawa rakannya Monique melakukan ini kepadanya.

Candiace mendakwa dia dipukul oleh media sosial. Dia berkata poster mengatakan dia berhak mendapatnya kerana kata-katanya. Candiace perlu berehat dan keluar dari pentas. Andy memanggil Monique kerana kekurangan reaksinya terhadap kejadian itu. Dia tidak percaya betapa dia tidak beremosi dengan kejadian ini.

Keseluruhan episod ini sepatutnya mengurangkan kerosakan akibat pertemuan ganas dan masih tiada akauntabiliti di kedua-dua pihak. Monique tidak bertanggungjawab atas tindakan ganasnya dan Candiace tidak mempercayai kata-katanya, 'Adakah anda akan mengheret saya?' telah mengumpannya untuk mengheretnya.

Ashley dan Gizelle telah memilih untuk terus bergerak ke hadapan dalam hubungan mereka walaupun orang penting mereka telah mengejeknya. Ya, ini adalah satu pusingan yang meriah kerana disfungsi di sekeliling dan saya tidak nampak sesiapa pun turun dari perjalanan gila ini dalam masa terdekat!

Semasa Candiace pergi sambil menangis teresak-esak, kami ada sambungan…

Minggu depan, kami mempunyai episod terakhir bersaiz besar dengan suami di dalam bilik kecuali Juan, Jamal dan Michael, sudah tentu. Ya, anda tahu mereka yang mempunyai banyak soalan untuk dijawab? Beritahu saya dalam ulasan pendapat anda tentang episod ini. Bagi anda yang menyambut Krismas, selamat menyambut Krismas!