Ashley Darby sedang mengalami “postpartum blues.”

Dalam siri klip yang penuh emosi yang dikongsi di Kisah Instagramnya, The Suri Rumah Sebenar Potomac ahli pelakon bercakap tentang perjuangan emosi dan fizikal yang dia hadapi dalam beberapa minggu sejak itu kelahiran anak pertamanya pada 7 Julai , nak Dean.

“Saya secara rasmi 15 hari selepas bersalin. Dean genap dua minggu semalam dan hari ini saya mengalami serangan pertama saya selepas bersalin,” kata Ashley kepada pengikutnya. 'Ia bermula kerana Dean mempunyai hidung tersumbat dan tidak tidur malam tadi, seperti, sama sekali. Tidak lebih daripada mungkin setengah jam hingga satu jam pada satu masa, dan kemudian saya rasa seperti saya perlu melakukan semua perkara ini di sekitar rumah. Saya perlu membasuh pinggan, saya perlu mencuci, mengemas rumah, mengepam susu.”

'Secara fizikal, saya tidak berapa sihat,' sambungnya. “Kawasan saya masih mengalami sedikit kesakitan dan secara fizikal, saya tidak berasa sendiri. Dan saya sedar bahawa itulah sebenarnya kehamilan dan selepas bersalin, bukan sahaja emosi hormon, tetapi juga hakikat bahawa secara fizikal badan kita masih pulih daripada melahirkan bayi jadi kita tidak benar-benar pada tahap terbaik untuk melaksanakan. tugas yang sama.”

Ashley dan suaminya, Michael Darby , dialu-alukan bayi lelaki mereka awal bulan ini dan segera berkongsi berita gembira mereka dengan penonton dalam taliannya.Selepas berkongsi berita tentang perjuangannya selepas bersalin, Ashley memuji suaminya kerana meningkatkan tugas bayi dan membenarkannya meluangkan sedikit masa untuk dirinya sendiri.

“Saya perlu mengatakan bahawa saya mengucapkan doa terima kasih yang besar hari ini untuk suami saya kerana Michael benar-benar meningkat. Saya sebenarnya tidak perlu berkata apa-apa. Dia nampak di wajah saya betapa kecewa dan sedihnya saya, lalu dia mengambil bayi itu pagi ini dan membiarkan saya tidur selama beberapa jam,” kongsi Ashley. 'Dan dia telah bekerja dari rumah untuk membantu saya pada bila-bila masa yang saya perlukan.'

Dan baru semalam, pada 27 Julai, Ashley berkongsi foto baharu Michael bersama bayi lelaki mereka.

Lihat siaran ini di Instagram

Siaran yang dikongsi oleh Ashley Boalch Darby (@ashleyboalchdarby)

Kelahiran anak lelaki Ashley dan Michael berlaku kurang setahun selepas bintang realiti itu keguguran tragis pada Ogos 2018 .

Suri Rumah Sebenar Potomacmusim keempat disiarkan pada hari Ahad jam 8 malam. di TV Bravo.

Kredit Foto: Charles Sykes/Bravo