Kredit: Bravo, Instagram/Candiace Dillard

Mia Thornton mendedahkan mengapa dia menuduh Chris Bassett merenungnya pada episod Ahad Tonton Apa Yang Berlaku Secara Langsung .

Beberapa minggu selepas membuat tuntutan terhadap Candiace Dillard pasangannya, yang telah dituduh tingkah laku yang tidak sesuai oleh Ashley Darby dan Gizelle Bryant , yang Suri Rumah Sebenar Potomac ahli pelakon menjelaskan dirinya sebelum membincangkan beberapa topik hangat lain, termasuk ketakutannya terhadap kanser, perselisihan wang keluarganya dan hubungan dia dengan Wendy Osefo .

“Saya telah membersihkannya. Saya kata ia bukan seksual,” kata Mia mengenai telatah Chris pada episod 13 November WWHL . “Dia merenung saya kerana saya rasa seperti, malah saya melihat kembali pada diri saya sendiri dan saya berkata, ‘Homegirl, you need a tan.’ Saya rasa saya sangat kurus. Saya sedang menjalani rawatan. Saya rasa dia memandang saya kerana saya kelihatan seperti makhluk asing dari angkasa lepas.”

semasa malam AhadRHOP , Candiace dilihat duduk bersama Gizelle untuk membincangkan dakwaan Gizelle terhadap Chris. Dan sementara wanita itu tidak melihat sebarang keazaman, Mia berkata dia '[faham] kedua-dua belah pihak.'

“Saya rasa Gizelle pastinya wajar. Jika dia berasa tidak selesa, dia berasa tidak selesa,” kata Mia. “Tetapi jika Candiace begitu mempertahankan suaminya , sayang, bela dia.”Selepas mengesahkan bahawa 'kesihatannya baik' hari ini, Mia disoal oleh hos Andy Cohen tentang sebab dia didedahkan kepada umum sebelum dia tahu status kansernya .

“Itu soalan yang bagus, bukan? Jadi saya mendedahkan diri kerana saya sedang melalui sesuatu dan saya tidak pernah mahu sesiapa menyangka saya menghidap kanser. Saya hanya mahu orang ramai memahami bahawa hari esok tidak dijanjikan. Hidup,” jelasnya.

'Jadi mengapa tidak menyiarkan bahawa esok tidak dijanjikan?' balas Andy.

'Saya telah lakukan. Langsung. Sayang,” Mia bertegas.

Tetapi Andy masih keliru dan bertanya mengapa dia tidak 'meninggalkan perkara kanser.'

“Nah, itulah yang saya alami. Pada masa itu, itulah yang saya diberitahu tentang apa yang saya ada, bukan?' dia bertanya.

Kemudian, apabila Andy menyoal Mia tentang dakwaannya bahawa abang suaminya mencuri wang mereka, Mia mengesahkan, “Ia tidak diselesaikan. Ia akan mengambil sedikit masa,' dan dia menambah bahawa terdapat 'banyak peguam yang terlibat.'

Adapun mengapa dia percaya Robyn Dixon dinafikan menjadi menahan Wendy oleh Charrisse Jackson-Jordan walaupun rakaman itu membuktikan sebaliknya, Mia berkata jika Robyn benar-benar mahu mendapatkan Wendy, dia pasti dapat melakukannya dengan mudah.

“Saya suka Robyn dan saya rasa dia menafikannya kerana inilah perkaranya, adakah anda pernah melihat Robyn? Itu perkara saya. Dia seorang pelapis,” kongsi Mia. 'Jika dia mahu menemui Wendy... Tidak ada yang menghalangnya.'

Juga dalam siaran langsung, Mia ditanya sama ada dia berada di tempat yang lebih baik dengan Wendy selepas sesi melecur mereka.

'Adakah ada peluang untuk datang ke tempat yang lebih baik dengan Wendy?' dia menjawab.

Kemudian, pada WWHL: Selepas Tayangan , Mia bertindak balas kepada peminat yang ingin tahu sama ada dia percaya Robyn dan Juan akan melakukannya pernah berkahwin .

'Jika Robyn berkata dia akan berkahwin, pasti,' jawab Mia.

Suri Rumah Sebenar Potomac musim ketujuh disiarkan pada hari Ahad pukul 8/7c di Bravo.