Berkawan lama Heather Gay dan Lisa Barlow sentiasa kelihatan bertentangan Suri Rumah Sebenar di Salt Lake City walaupun mereka (kerap) cuba untuk membentuk ikatan.

Musim lalu, salah satu perselisihan pendapat mereka adalah perlakuan terhadap Jen Shah , yang menghadapi caj persekutuan selepas dituduh menipu. Pada masa itu, Lisa kelihatan teragak-agak untuk menyokongnya manakala Heather membuka tangannya sebagai kawan.

Dalam temu bual untuk Hari ini , Heather berkongsi hasratnya bahawa musim ketiga adalah 'semua musim kedua tanpa pasukan SWAT dan pertuduhan persekutuan.'

Di sebalik perjumpaan musim kedua , di mana dia dan Lisa bersemuka, Heather berkata pada mulanya dia 'berharap' tentang hubungan mereka bergerak ke hadapan.

Heather menjelaskan bahawa dia 'sentiasa trauma' selepas pertemuan semula, dan dia 'tidak dapat menontonnya.' Oleh sebab itu, dia masih belum melihat pertemuan semula itu, walaupun dia mengaku akan 'sangat, sangat keras terhadap [Lisa], dan saya sentiasa sangat menyesalinya.'

Dia mendedahkan bahawa dia dan Lisa makan malam bersama selepas pertemuan semula itu, dan Lisa membawa sebotol tequilanya ke Makmal Kecantikan. Pada masa itu, Heather berasa 'sangat-sangat berharap Lisa dan saya boleh sampai ke tempat yang hebat di mana kami benar-benar menikmati satu sama lain.'

“Saya fikir ada bukaan kerana dia baru sahaja meletakkan mikrofon panas itu Meredith [Markah] . Saya seperti, jika ada peluang, jika ada saat di mana sekurang-kurangnya dia akan memerlukan saya, inilah dia. Saya nampak peluang saya,” kata bintang itu.

Malangnya, keyakinannya tidak bertahan. 'Saya boleh mengusik bahawa tiada apa yang berubah [tentang hubungan kami semasa musim ketiga],' dedahnya.

Lelaki berusia 40 tahun itu memanggil Lisa 'kerajangnya,' dan dia bergurau, 'Dia menunjukkan kepada saya bahawa saya bukan orang dewasa yang matang dari segi emosi, bahawa saya mempunyai rasa tidak selamat yang berakar umbi, bahawa saya mudah tercetus, dan bahawa saya mudah terancam. Berapa ramai manusia yang wujud dan boleh mendedahkan semua itu?”

Heather juga bercakap tentang persahabatannya dengannya Whitney Rose selepas treler musim ketiga mencadangkan interaksi fizikal antara bintang.

Heather percaya bahawa hubungannya dengan Whitney adalah 'tidak boleh dipecahkan dan tidak boleh digerakkan,' dan dia menambah, 'Saya tidak pernah mengkhianatinya, saya tidak akan mengkhianatinya, saya tidak akan pernah melihat yang terbaik dalam dirinya dan ingin meraikannya.'

“Sangat menyakitkan bagi saya dia mahu menjauhkan diri dan tidak mahu menjadi sebahagian daripada cuaca buruk. Saya tahu ia adalah moniker negatif, seperti kami puting beliung yang memutarkan kebenaran, tetapi kami adalah puting beliung bersama-sama. Saya suka menjadi sebahagian daripada cuaca buruk, tetapi saya juga cukup menyayanginya sehingga jika dia mahu bersendirian, tidak mengapa,” kata Heather.

Dalam temu bual sebelumnya dengan Today, Whitney mendakwa persahabatannya dengan Heather 'mempengaruhi sama sekali' keupayaannya untuk mengenali Lisa, yang kini (menurut Whitney) rakan terdekatnyaROSLC.

Apakah pendapat Heather tentang status BFF costars? “Bagaimana itu berlaku? Bilakah itu menjadi sebahagian daripada palet yang kami lukis?” dia berkata. 'Saya terkejut dan terkejut, dan saya masih ingin tahu mengenainya.'

Kemudian, bintang itu mengusik memoir barunya, Mormon yang jahat , yang ditunjukkan dalam treler. Heather menjelaskan, “Saya tidak menyedari betapa setianya saya kepada kepercayaan yang tidak lagi saya percayai, dan lebih-lebih lagi, kepada keluarga dan rakan saya yang masih sangat percaya. Saya cuba memikirkan cara untuk menceritakan kisah saya secara jujur, dan juga tidak mengkhianati semua orang yang paling saya sayangi.”

Dia menambah, 'Tebak apa yang berlaku? Saya tidak dapat memikirkannya. Jadi saya mengkhianati semua orang dan menulis buku itu. Akibatnya saya sangat bangga dengannya, dan saya berdiri di belakang setiap perkataan. Saya tidak akan mengambil risiko dan mencabar hubungan dengan orang yang paling saya sayangi jika ia tidak benar.'

'Harapan saya ialah orang ramai boleh menerima [cabaran] apabila anda mengikuti diri anda yang tulen dan ia mengkhianati orang yang paling anda sayangi, apakah yang anda patut lakukan?'

Heather juga membincangkan persahabatannya dengan Jen, yang baru-baru ini mengaku bersalah dan kini menunggu hukuman.

Sepanjang musim kedua, Heather menyokong pemain berusia 48 tahun itu walaupun dia disoal siasat oleh seluruh kumpulan.

“Itulah yang dilakukan oleh kawan baik. Walaupun setiap sel dalam badan saya seperti, 'sesuatu yang tidak betul,'' kata Heather. 'Itu bukan apa yang anda lakukan apabila rakan anda dalam kesusahan.'

'Saya tidak menyokong Jen dan ketidakbersalahannya seperti saya hanya menyokong Jen dalam perjalanannya. … Jika saya akan menjadi kawan Jen apabila dia sudah bangun dan Queen serta MVP, saya akan menjadi kawannya apabila dia kecewa, mengaku bersalah dan menghadapi hukuman. Saya tidak akan menutup pintu pada Jen Shah,” katanya.

Heather kemudiannya berucap Mary M. Cosby , yang keluar dari rancangan itu sebelum melangkau pertemuan semulanya. Pada pendapat Heather, Mary 'sangat keras' terhadapnya, walaupun Heather mengakui, 'Saya merindui Mary, dan saya harap dia hadir untuk perjumpaan semula.'

'Kami tahu dia tidak memberi apa-apa tentang kami,' Heather meneruskan. 'Apabila ia berlaku, dia tidak bimbang tentang menyakiti perasaan, dia akan memberitahunya seperti itu. Seketika dan kasar yang boleh dirasakan apabila anda terkena, saya merinduinya.

'Saya mengimbas kembali episod dengan adegan kecil di mana dia mempunyai detik-detiknya. Dia adalah watak yang unik sehingga saya ingin melihat apa yang berlaku dalam hidupnya. Saya tidak pernah mengenalinya sebelum pertunjukan itu, dan saya sedih kerana saya terputus hubungan dengannya selepas itu, 'sambung pengarang.

Walaupun mereka mempunyai 'konflik besar,' Heather menyindir, 'ia agak menyeronokkan untuk tidak disukai oleh Mary.'

Heather turut mengusik perjalanannya ke Thailand untuk musim ketiga Perjalanan Wanita Terbaik Suri Rumah Sebenar , yang 'ajaib' tetapi 'keras.' Dia menjelaskan, 'Terdapat perkara yang sukar tentang berada di sisi lain dunia dan juga dilemparkan ke dalam dinamik dengan tujuh wanita alfa yang berkuasa.'

Mengenai perjalanan itu, Heather berkata 'perjalanan atau matinya' adalah Alexia Echevarria dan Marysol Patton , tetapi dia juga sempat bersama Gizelle Bryant , dan dia “berpegang pada Porsha [Williams] seperti anak anjing.'

“Porsha hanya satu kuasa yang perlu diperhitungkan. Sangat menyeronokkan, sangat lucu, sangat pintar, sangat berwawasan. Dia baru faham,” kata Heather.

Heather adalah yang paling gementar untuk bertemu Candiace Dillard Bassett : “Saya fikir Candiace akan membenci saya. Saya hanya fikir dia hanya akan membaca saya dan meninggalkan saya di tepi jalan Thailand, tetapi kami bergaul dengan baik.”

“Salah satu malam pertama [Candiace] membuat persembahan untuk kami dan dia adalah bakat sebenar. Saya terpukau dengan Candiace,” tambahnya. “Apabila saya bercerai, saya sangat kecewa. Saya tidak mempunyai masa depan, dan sekarang saya berada di Thailand dengan beberapa wanita yang paling berjaya, cantik, berbakat yang saya boleh bayangkan, dari seluruh Amerika.”

Heather seterusnya berkata, 'Saya hanya berada di sudut kecil saya di dunia kecil saya, berfikir bahawa saya seorang yang rugi dan tidak mempunyai apa-apa untuk hidup, jadi apa sahaja yang berlaku di Thailand, walaupun mereka membuang saya dan memberi saya pusingan. dan membekukan coli saya dan meletakkan tangan saya dalam air suam supaya saya membasahkan katil, tidak mengapa kerana ia sejuta kali lebih baik daripada apa yang saya fikir akan saya lakukan.”

Dalam satu siri soalan pantas, Heather membayangkan bahawa Whitney paling banyak bercakap di belakang orang, dan dia menyebabkan lebih banyak drama daripada sesiapa sahaja musim ini.

Dia juga mendedahkan bahawa Meredith akan menghantar resit.

Suri Rumah Sebenar di Salt Lake City musim ketiga tayangan perdana Rabu, 28 September, pada 9/8c di Bravo.