Jen Shah berharap untuk ditangani hanya tiga tahun penjara apabila dia menghadirinya pendengaran hukuman bulan depan.

Dalam permintaan yang difailkan baru-baru ini, the Suri Rumah Sejati Kota Salt Lake star meminta hakim untuk memberinya hukuman tiga tahun selepas itu mengaku bersalah kepada konspirasi untuk melakukan penipuan wayar pada bulan Julai selepas bertahun-tahun skim telemarketing yang menyasarkan warga emas.

'Keputusan perniagaan yang mengerikan yang saya buat dan hubungan profesional yang saya bangunkan berpunca daripada beberapa pengalaman menyakitkan peribadi yang saya lalui dalam hidup saya,' tulis Jen kepada hakim, melalui CNN , dalam surat bertajuk, 'Bagaimana saya terlibat dalam situasi itu?'

Walaupun garis panduan untuk jenayah Jen boleh menarik bintang realiti itu dengan penjara antara 11 dan 14 tahun, dan Jabatan Percubaan telah mengesyorkan tempoh enam tahun, Jen berharap dapat mengelak daripada menghabiskan begitu banyak masa berjauhan dengan keluarganya. Dan dalam kenyataan mereka sendiri, peguam Jen berharap untuk membantunya dalam usahanya kerana mereka menegaskan dia bukan 'kerajaan' dalam skim tersebut — dan mendakwa Jen tidak mempunyai hubungan langsung dengan mangsa.

Sementara itu, pendakwa raya mendakwa Jen yang menghasilkan petunjuk kepada sasaran, dan mereka berkata dia juga menjual perkhidmatan reka bentuk laman web kepada warga emas tanpa komputer.Juga dalam kenyataan mereka kepada hakim, peguam Jen meminta hakim mengabaikan penggambarannyaROSLC.

'Sama seperti Jen Shah tidak pernah menjadi 'suri rumah', sedikit lagi yang nyata tentang persona dan karikaturnya seperti yang digambarkan oleh editorROSLC,” kata peguamnya.

Bersama-sama dengan dokumen Jen kepada mahkamah adalah 30 surat daripada keluarga dan rakan-rakan - tiada satu pun daripadanya dipaparkan diROSLC— dan permintaan untuk meluangkan masanya di penjara persekutuan di Bryan, Texas.

Dalam maklumat tambahan yang dikongsi olehZon Suri Rumah Sebenarpada Instagram , seorang wanita bernama Emily D. Baker dilihat membincangkan pemfailan itu di Twitter.

'Ia dikatakan bahawa terdapat dua Jen Shah. Yang di Utah, dan yang di New York … [Jen] mahu lari daripada 'persatuan jahat' di NYC, menjadi suri rumah warga Tonga [dan] Muslim yang pertama, mahu menunjukkan contoh kepada gadis dan wanita minoriti dan memulakan semula hidupnya,” jelasnya sebahagiannya.

Jen Shah Dakwa Dia Salah Satu daripada Dua, Ingin Mewakili Tonga dan Muslim di RHOSLC

Doket Bravopada Instagram lebih terperinci pemfailan Jen, berkongsi bahawaROSLCahli pelakon memperincikan bagaimana dua anak lelakinya akan dipengaruhi oleh masanya di penjara dan mencadangkan rancangan itu 'separa skrip dan sangat disunting.'

RHOSLC Jen Shah Butiran Bagaimana Anak Lelaki Akan Terpengaruh Dengan Ayat

“Penilaian buruk saya dan persatuan perniagaan yang buruk menyebabkan orang yang tidak bersalah kehilangan wang mereka dan menjadi mangsa dengan melabur dalam perniagaan/produk yang tidak berstruktur yang saya pengaruhi atau kawal. Untuk itu, saya benar-benar minta maaf, dan saya akan bekerja sepanjang hayat saya untuk membetulkannya,” kata Jen dalam pemfailannya.

Dalam lain Jen Shah berita, khabar angin bertiup kencang berhubung potensi istimewa satu lawan satu antara Jen dan Andy Cohen selepas dia melangkau perjumpaan musim ketiga rakaman pada hari Jumaat.

“BREAKING: Jen Shah dilaporkan bersedia untuk membuat penggambaran temu bual selama 2 jam dengan Andy Cohen selepas kemarahan peminat mengenai ketidakhadirannya untuk bertemu semula. Ia akan disiarkan seminggu selepas reunion 3 bahagian itu tamat,” seorang lelaki bernama Aidan berkongsi di Twitter pada 18 Disember.

Jen Shah untuk Menggambar Satu-satu Dengan Andy Cohen Selepas Melangkau RHOSLC Reunion

Dan ini bukan kali pertama difikirkan satu-satu sebagai satu kemungkinan .

Kembali pada bulan Oktober, semasa menghadiri BravoCon di New York City, Andy berkata dia ingin 'bercakap dengannya pada satu ketika di kamera.'

'Saya mempunyai banyak soalan untuknya,' jelasnya.

Suri Rumah Sebenar di Salt Lake City musim ketiga disiarkan pada hari Rabu pukul 8/7c di Bravo.