Jen Shah dilaporkan menukar pengakuannya daripada tidak bersalah kepada bersalah lebih setahun selepas ditangkap dan didakwa dengan penipuan dan pengubahan wang haram.

Menurut satu siri kemas kini yang dikongsi di media sosial, the Suri Rumah Sejati Kota Salt Lake ahli pelakon, yang dituduh bertanding selama bertahun-tahun skim telepemasaran (dengan bekas pembantu Stuart Smith , siapa sudah menukar rayuannya kepada bersalah) yang kononnya menyasarkan warga emas , akan mengaku bersalah atas jenayah tersebut.

“Melanggar, dan kami maksudkan melanggar sebenar, [Jen Shah] akan mengaku bersalah sekarang. Dalam satu tindakan mengejut, Jen Shah telah menyelinap ke mahkamah untuk mengaku bersalah dengan Mahkamah memberikan notis satu minit pada doket. Kami telah mengatakan ini selama setahun, tiada pembelaan,” peguam Ronald Richards diumumkan pada 11 Julai, turut berkongsi dokumen mahkamah di mana perubahan pengakuan itu disahkan.

Ronald kemudiannya berkongsi ketetapan garis panduan untuk pengakuan bersalah Jen, yang termasuk sehingga 168 bulan penjara, kehilangan $6 juta, dan $9 juta sebagai ganti rugi.

Ronald menambah: “Jen Shah mengaku bersalah untuk mengira 1, konspirasi untuk melakukan penipuan wayar. Kerajaan akan menolak kiraan pengubahan wang haram. Ini akan mengurangkan sedikit pendedahannya tetapi tidak banyak. Dia sedang menghadapi hukuman berat. ”

Ronald kemudian menunjuk ke laman Twitter yang berbeza, yang melaporkan berita yang sama.

'Seminggu sebelum tarikh permulaan perbicaraannya,Suri Rumah Sejati Kota Salt Lakepersonaliti TV realiti Jen Shah untuk membuat pengakuan pagi ini di mahkamah persekutuan Manhattan atas tuduhan penipuan telemarketing yang sebelum ini dia mengaku tidak bersalah,” wartawan Courthouse News Josh Russell dikongsi.

CBS News melaporkan Cassandra Gauthier turut mengulas, memetik tweet Josh dan berkata, 'Selepas semua penafian, gelas minuman pecah, detik TV bercorak bulu- ia datang ke SDNY di mana Jen Shah mengubah pengakuannya- dan mengaku bersalah.'

Tidak lama kemudian, Josh berkongsi satu siri siaran tambahan di Twitter, mengemas kini khalayak dalam taliannya pada masa yang dihadapi Jen dan denda yang mungkin terpaksa dibayarnya.

“Perjanjian rayuan Jen Shah dengan kerajaan menetapkan julat garis panduan hukuman (yang tidak perlu diikuti oleh Hakim Stein) antara 135 hingga 168 bulan penjara – 11.25 hingga 14 tahun, dan $9.5 juta sebagai ganti rugi,” baca tweet lain.

KEMASKINI : Jen secara rasmi mengaku bersalah dan tarikh hukumannya kini ditetapkan pada 28 November 2022.

Ironinya, berita tentang pengakuan bersalah Jen datang hanya beberapa jam selepas diaROSLCbintang bersama, Meredith Marks , yang kelihatan rapat dengannya di tengah-tengah musim ketiga mengikuti siri detik-detik tegang musim kedua , berkongsi Kisah Instagram di mana dia bercakap tentang 'tidak bersalah sehingga dibuktikan bersalah.'

“Bagi anda yang mungkin tidak mengetahui perkara ini: Saya tinggal di Amerika Syarikat. Di AS, seseorang mempunyai hak untuk dibicarakan dan dianggap tidak bersalah sehingga dibuktikan bersalah,” isytihar jawatannya.

Lihat siaran ini di Instagram

Siaran yang dikongsi oleh The Real Housewives of SLC (@housewivesofslc)

Suri Rumah Sebenar di Salt Lake City musim ketiga dijangka mula disiarkan lewat tahun ini di Bravo.