Whitney Rose muncul pada episod Rabu Tonton Apa Yang Berlaku Secara Langsung , di mana dia dan suaminya, Justin Rose , mengulas mengenai kehilangan pekerjaannya baru-baru ini .

Selepas Justin dilaporkan dipecat kerana peranan isterinya Suri Rumah Sebenar di Salt Lake City , pasangan itu bertindak balas terhadap berita itu sebagai Whitney dished pada drama bersiri itu, termasuk khabar angin 'nikmat'. kira-kira Lisa Barlow , dia ' keretakan ” dengan Heather Gay , dan status semasanya dengan bermasalah undang-undang Jen Shah .

“Kami baik. Saya masih tidak bertanding tetapi semuanya baik,” Justin mengesahkan pada episod 9 November WWHL , berkata, 'ya, sesuatu seperti itu,' apabila Andy Cohen bertanya kepadanya sama ada dia dibayar untuk mengungguli yang tidak bertanding.

'Saya berasa sangat malu, bersalah dan sangat sukar untuk saya tidak berasa buruk,' akui Whitney. 'Tetapi sekarang saya rasa ia adalah perkara terbaik yang berlaku kepada kami,' katanya.

Apabila seorang peminat kemudiannya ingin tahu sama ada dia menyesali peranannya dalam perkongsian khabar angin Lisa , Whitney meletakkan kesalahan pada Meredith Marks .

'Saya ingin menjelaskan ini: Khabar angin tentang Lisa Barlow entah bagaimana hilang dalam keadaan mabuk di Arizona. Khabar angin tidak pernah mengenai kerusi tepi gelanggang untuk kerja pukulan. tidak pernah. Jika anda kembali ke episod satu apabila Meredith datang ke rumah saya, dia memberitahu bahawa Lisa telah melakukan tindakan seksual untuk penempatan Vida, 'dakwa Whitney. 'Saya harap saya akan memberitahu Lisa di dalam kapal terbang atau di tab mandi panas tetapi ia masih belum sesuai kerana saya baru berasa selesa dengan Lisa.'

Tetapi selepas mendengar apa yang diaROSLCcastmate berkata, Meredith mengambil Twitter dengan sanggahan.

“Saya tidak mengatakan bahawa Lisa melakukan perbuatan seksual. Whitney berkata bahawa dia tidur dengan lelaki untuk pinjaman kepada syarikatnya,” dia tweeted .

RHOSLC Meredith Marks Nafi Dakwa Lisa Barlow Melakukan Nikmat Seksual

Namun, Whitney menggandakan dakwaannya, memberitahu Andy, yang membaca tweet Meredith di tengah-tengah episod langsung, 'Mari kita menontonnya kembali.'

Kemudian, Whitney bertindak balas terhadap drama yang sedang berlangsung antara dia dan Heather, mengakui dia terkejut bahawa Heather sangat kecewa sehingga dia membuang mikrofonnya dan pergi ke biliknya di tengah-tengah mereka duduk pada episod terbaru.

“Itu adalah malam yang sukar. Sebaik nama Lisa dibesarkan, semuanya pergi ke selatan,' Whitney merenung.

Juga semasa siaran langsung, selepas mengatakan bahawa dia tidak 'benar-benar bercakap dengan' Jen sejak dia mengaku bersalah melakukan penipuan sepanjang musim panas, dengan menyatakan bahawa mereka melihat satu sama lain hanya 'sebentar' sejak Julai, Whitney ditanya sama ada Jen perlu melakukan masa penjara yang serius.

'Saya fikir dia mengaku bersalah dan hakim akan membuat keputusan yang sesuai untuknya,' kata Whitney.

Kemudian, semasa WWHL: Selepas Tayangan , Whitney mengesahkan perceraiannya daripada Gereja Mormon 'selesai' dan membalas kepada pemanggil yang ingin mengetahui kedudukannya bekas bintang bersama Mary Cosby .

“Kali terakhir saya melihatnya adalah ketika kami meninggalkan Zion dan kami tidak berada di tempat yang lebih baik. Kami berada di tempat yang sama. Saya tidak bercakap dengannya,' dedahnya.

Suri Rumah Sebenar di Salt Lake City musim ketiga disiarkan di Bravo pada 9/8c di Bravo.