Kredit: Joe Seer/Shutterstock, Ovidiu Hrubaru/Shutterstock

Scheana Shay mendedahkan mengapa dia tidak hadir ketika Lala Kent dan Randall Emmett diraikan jantina mereka mendedahkan semasa episod terbaru podcastnya.

Beberapa hari selepas Lala dan Randall belajar yang mereka harapkan seorang bayi perempuan sambil dikelilingi oleh sebilangan besar mereka Peraturan Vanderpump bintang bersama dan rakan, termasuk Jax Taylor , Brittany Cartwright , Stassi Schroeder , Clark yang kacak , Kristen Doute , Katie Maloney , dan Tom Schwartz , Scheana menjelaskan ketidakhadirannya sebelum mendedahkan sebab dia dan Lala tidak lagi rapat dan membincangkan masa depannya dengan teman lelaki Brock Davies .

'Kami tidak dijemput [untuk mendedahkan jantina Lala],' Scheana memberitahu pendengar tentang dirinya dan Brock semasa episod 25 September Scheananigans . “Saya rasa ia menyatakan dengan jelas di mana kedudukan persahabatan kami. Sejak beberapa bulan kebelakangan ini, kami tidak bercakap secara jujur.'

Selepas mengesahkan Ariana Madix juga diketepikan daripada senarai tetamu, Scheana berkata persahabatannya dengan Lala berubah menjadi lebih teruk selepas dia gagal berada di sana untuknya selepas kegugurannya pada bulan Jun .

“Ketika saya mengalami keguguran, saya keluar di Palm Springs. Ibu saya telah bercakap dengan semua gadis pagi itu, hanya memberitahu mereka bahawa ini akan didedahkan kepada umum pada minggu itu tetapi buat masa ini, inilah yang saya alami. Dan, Lala berkata dia berada di Palm Springs dan jika saya memerlukan apa-apa, dia akan berada di sana,” ingat Scheana.Manakala Brock menawarkan sokongannya kepada Scheana di Instagram sejurus selepas dia mengesahkan berita buruknya, Scheana berkata dia pada mulanya menangani tragedi itu dengan cara yang tidak dia jangka: dengan pergi bermain golf bersama rakan-rakan.

“Brock memutuskan untuk bermain golf dan saya berada dalam serangan panik sepenuhnya. Saya tidak mengenali sesiapa di Palm Springs dan ibu saya berkata, ‘Mengapa kamu tidak menghubungi Lala?’ Dan saya seperti, ‘Anda tahu apa? Sebenarnya, ya. Ini boleh menjadi titik perubahan dalam persahabatan kami. Dia akan berada di sini untuk saya pada tahap terendah saya dan kita akan kembali ke landasan yang betul,'' jelas Scheana.

Walaupun Scheana dan Lala melalui masa-masa gelap semasaPeraturan Pammusim lapan ketika Scheana bergelut dengan kemurungan, Lala meminta maaf kerana menyindirnya dan kehidupan cintanya di perjumpaan semula . Dan, pada masa itu, Scheana percaya permohonan maafnya adalah 'sangat tulen.' Walau bagaimanapun, selepas mendapatkan Lala selepas kegugurannya, Scheana sedang memikirkan semula betapa tulennya 'Saya minta maaf' Lala.

“Dia mendengar suara saya yang ketakutan dan panik. Saya seperti, 'Dia bermain golf!' Saya menjerit sekuat hati. Saya hancur. Dan dia seperti, 'Saya tidak suka itu. Saya tidak suka itu.’ Dan saya seperti, ‘Saya juga tidak suka itu. Dan saya tidak suka bersendirian jadi bolehkah awak datang ke sini?' Dan dia hanya seperti, 'Baiklah, saya akan pergi makan malam.' Jadi [dia pada dasarnya bermaksud], 'Bolehkah saya berada di sana apabila ia sesuai untuk saya ?' [Tetapi] saya perlukan dia ketika itu,” kongsi Scheana.

Lala tidak akan pergi dan memeriksa Scheana selepas dia kehilangan anaknya tetapi dia menjemputnya untuk makan malam. Difahamkan, Scheana tidak mahu meninggalkan rumahnya, memandu dan berada di khalayak ramai selepas pengalaman yang menyayat hati itu.

“Saya memerlukannya dan dia tiada di sana kerana dia makan malam bersama selebriti [ Megan Fox dan Senapang Mesin Kelly ]. Ia hanya menunjukkan keutamaannya, 'kata Scheana. 'Tidaklah sukar untuk berhenti selama lima minit dan memeriksa saya.'

Bercakap tentang kemungkinan hamil semula, Scheana berkata bahawa dia dan Brock pada masa ini tidak cuba untuk membina keluarga dan menyatakan bahawa yangPeraturan Pambaby boom , yang termasuk Stassi dan Brittany, tidak memberikan sebarang tekanan tambahan kepada mereka.

'Saya tidak suka, 'Semua orang hamil. Saya perlu hamil.’ Kita akan lihat di mana kita berada [pada 2021],” kata Scheana. “[Saya mahu] bayi yang sihat. Saya merasakan kehamilan terakhir adalah lelaki. Sedikit mini-saya akan menjadi sangat hebat juga. Saya fikir akhirnya kita akan mempunyai satu daripada setiap satu dan jika itu bermakna telur beku, maka kita pergi ke laluan itu.'

“Kita boleh cuba lagi. Mungkin tahun depan,” Brock bersetuju. “Saya nak anak lelaki. Saya mendapat anak lelaki saya [Eli] dan seorang lagi lelaki akan menjadi baik. Tetapi sekali lagi, saya akan mengambil gadis lain juga.

Mengenai khabar angin pertunangan, yang didorong oleh cincin yang mencurigakan di tangan kiri Scheana, dia mengesahkan mereka berdua tidak bertunang.

“Saya memakai cincin kerana syarikat ini, Isabella Grace, menghantar saya beberapa barang kemas dan cincin ini adalah empat setengah, dan hanya satu daripada jari saya adalah empat setengah dan itu kebetulan jari manis saya. Apabila kami bertunang akan ada rock, bukan setakat band,” katanya ketawa.

'Ia akan menjadi batu tetapi ia tidak akan menjadi berlian,' sampuk Brock. 'Ia akan menjadi berlian morganit.'