Jenelle Evans sedang membuka tentang mengapa dia dan suami David Eason baru-baru ini menghubungi polis kepada ibunya.

Mengikuti pelepasan dua panggilan ke 911 , bekas Ibu Remaja 2 star menjelaskan mengapa David menelefon polis mengenai anak perempuan mereka, Ensley, 2, terperangkap di dalam bilik tidur hanya beberapa hari selepas Jenelle meminta pemeriksaan kebajikan dilakukan ke atas Ensley dan Jace. Kedua-dua kanak-kanak itu kini tinggal bersama Barbara Evans .

'Saya dan David berada di FaceTime dengan Jace apabila kami mendengar ibu saya berkata kepada Ensley, 'Kemarilah, saya perlu mandi.' Kemudian dia membawa Ensley ke bilik lain, dan kami serta-merta mendengar dia menjerit dan menangis,' Jenelle memberitahu Kami Mingguan pada 2 Julai.

'Kami bertanya kepada Jace apa yang sedang berlaku, dan dia berkata ibu saya mengunci Ensley di dalam bilik tidur supaya dia boleh mandi,' Jenelle menyambung. 'Kami memberitahu Jace untuk membuka pintu, dan apabila dia tidak dapat membuka pintu, kami menghubungi 911 untuk mendapatkan bantuan kerana apa yang kami dapat dengar hanyalah Ensley menjerit.'

Awal minggu ini, TMZ mengeluarkan butiran panggilan David, di mana dia menuduh ibu mertuanya mengunci Ensley di dalam biliknya. David mendakwa dia tidak dapat membuka pintu sebaik sahaja dia selesai mandi.'Dia tidak boleh membuka pintu, dan anak saya ketakutan,' kata David kepada pengendali 911. 'Dia telah menjerit di telefon sejak lima hingga 10 minit yang lalu.'

Semasa panggilan itu juga, David bertanya kepada pengendali sama ada dia boleh melaporkan kejadian itu kepada Perkhidmatan Perlindungan Kanak-Kanak (CPS). Bagaimanapun, wanita itu tidak berbuat demikian dan sebaliknya memaklumkan kepada David bahawa dia boleh memfailkan laporan terhadap Barbara dengan seorang pegawai pada masa akan datang.

Sebelum panggilan David, Jenelle menelefon polis selepas didakwa mendengar anak-anaknya menjerit semasa berada di telefon dengan ibunya.

Berikutan pembunuhan tragis anjing keluarga mereka Nugget, yang ditembak David pada bulan April , CPS mengeluarkan tiga beranak itu yang tinggal bersama Jenelle dan David, termasuk anak perempuannya Maryssa, anaknya Kaiser, dan anak perempuan mereka Ensley, dari rumah dan menempatkan mereka bersama ahli keluarga yang lain.

Manakala Jenelle dan David sedang cuba mendapatkan semula hak penjagaan daripada Kaiser dan Ensley, mereka masih belum berbuat demikian .

Kredit Foto: Startrakphotos, MTV