MTV telah dipecat Ibu Remaja 2 bintang David Eason berikutan beberapa komen homofobik yang dibuatnya di Twitter.

Beberapa saat yang lalu, rangkaian itu mengeluarkan kenyataan mengumumkan pemecatan Eason, yang telah berkahwin dengannya Jenelle Evans.

“Komen peribadi David Eason tidak menggambarkan pandangan MTV. Dengan baki enam minggu pengeluaran ‘Teen Mom 2,’ berkuat kuasa serta-merta, kami memutuskan hubungan kami dengannya,” kata MTV dalam kenyataan akhbar pada 20 Februari.

Ini berlaku selepas tweet homophobic baru-baru ini oleh Eason di halaman Twitternya. Drama itu bagaimanapun bermula minggu lalu selepas Eason dan Evans berkongsi foto Evans menembak pistol besar-besaran hanya beberapa jam selepas penembakan sekolah menengah di Florida. Peminat marah tetapi Eason enggan berundur dan sebaliknya menjadikan foto Evans menembak pistol sebagai foto profilnya di Twitter.

Dan kemudian pada awal minggu ini pada 19 Februari, selepas seorang pengguna Twitter membuat komen mengenai ibu kepada tiga anak yang mempunyai 'senjata yang tidak diperlukan' di sekeliling rumahnya, Eason membalas tembakan ke arah wanita itu.

“Apa yang membuatkan anda fikir anda mempunyai hak untuk memberitahu saya cara menjadi ibu bapa. Sebab awak rasa awak kenal saya? LMAO mengapa anda tidak memberitahu ibu bapa homo dan transgender untuk mula mengajar anak-anak mereka akhlak yang lebih baik? Oh saya terlupa itu sepatutnya perkara biasa,” tulisnya dalam tweet yang kini dipadamkan.

tweet david eason

Selepas siaran Eason dikongsi, beberapaIbu remajabintang berkongsi pemikiran mereka di Twitter.

Tidak lama kemudian, Evans mengeluarkan kenyataan berkenaan dengan kata-kata kasar suaminya.

'David tidak faham bagaimana orang yang menyinggung perasaan atau bagaimana Twitter berfungsi,' jelas Evans TMZ . “Sekarang dia menyedari suaranya sangat kuat dalam media/tabloid, dia telah menyahaktifkan akaunnya. Dia bersetuju dia akan menyimpan komennya untuk dirinya sendiri mulai sekarang.”

'David tidak membenci orang dari komuniti LGBT,' sambungnya. “Pengurus lama saya seorang gay dan pernah menjadi salah seorang daripada saya dan kawan rapat David. Kami menghadiri hari lahir Farrah di Miami dengan ramai orang LGBT di sana dan dia tidak bertindak dalam apa-apa jenis cara. Kami pergi bersenang-senang dan pergi.”

'Kami memohon maaf atas komen yang dibuat,' tambah Evans.

Malangnya bagi pasangan itu, permohonan maaf datang terlambat untuk MTV. Kedua-dua akaun Twitter Evans dan Eason sedang di luar talian.

Pemecatan ini berlaku beberapa hari selepas peminatIbu Remaja 2 memulakan petisyen untuk membuat Eason dan Evans dipecat daripada siri ini.

Kredit Foto: Instagram

BERITAHU KAMI – ADAKAH MTV MEMBUAT PILIHAN YANG BETUL DALAM MEMECAT DAVID EASON?