The Ibu Remaja DAN siri mungkin mula kelihatan lebih seperti filem seram daripada TV realiti kerana lebih banyak butiran akan dikeluarkan tentang perkara yang membawa kepada Amber Portwood penahanan kerana keganasan rumah tangga. Teman lelaki Amber Andrew Glennon mendakwa dia mengayunkan parang ke arahnya semasa dia didakwa melakukan serangan ganas.

Amber telah ditahan Jumaat, 5 Julai kerana didakwa memukul leher Andrew dengan kasut ketika dia memegang James , anak lelaki mereka yang berumur satu tahun, dalam pelukannya. Sementara bintang realiti MTV berusia 29 tahun itu dibebaskan dengan ikat jamin pada hari berikutnya, dia kini menghadapi pertuduhan jenayah untuk bateri domestik bersama-sama dengan pendengaran jagaan kecemasan.

Sejak penahanan awal, dokumen undang-undang baru telah dikeluarkan, mendedahkan bahawa Amber dengan marah menyerang Andrew dengan senjata maut. mengikut TMZ , “[Amber] menghunus parang dan mengetuk pintu dengan Glennon di sebelah sana.” Nasib baik, James kekal tidak cedera.

Selain peristiwa ganas ini, dokumen itu juga mengandungi maklumat yang mempersoalkan hak penjagaan bayi James. Dalam dokumen itu, Andrew memberitahu Jabatan Perkhidmatan Kanak-Kanak bahawa teman wanitanya 'pada masa ini tidak dapat menyediakan persekitaran yang selamat, stabil dan terjamin untuk James secara berterusan kerana keengganannya yang kerap dan/atau kegagalan untuk mengambil ubat yang ditetapkan untuk merawatnya. keadaan kesihatan mental, antara kebimbangan lain.'

Andrew juga memberitahu polis bahawa Amber didakwa mengancam bunuh diri semasa kejadian dan menelan 'segelintir pil.'Dia mendakwa pada satu ketika, Amber 'pergi ke lacinya dan mengambil segenggam Klonopin dan melemparkannya kembali seperti tiada apa-apa,' menurut kertas mahkamah yang diperoleh oleh Radar Dalam Talian . Walau bagaimanapun, dia 'memuntahkan pil' apabila dia memberitahunya dia merancang untuk meminta bantuan.

Setakat ini, Amber telah diselar tiga pertuduhan jenayah , termasuk kecuaian jenayah dengan senjata maut dan bateri domestik dengan kehadiran seorang kanak-kanak. Bintang Teen Mom OG itu juga telah menerima perintah sekatan yang akan menjauhkan dia daripada Andrew dan anaknya sehingga pendengaran jagaan kecemasan mereka yang akan datang.

Malangnya, ini bukan usaha pertama Amber dengan undang-undang. Hanya malu sedekad lalu, Amber menghadapi tuduhan keganasan rumah tangga selepas menyerang teman lelakinya ketika itu, Gary Shirley , yang akhirnya mendapat hak penjagaan tunggal anak perempuan mereka, Leah.

Dalam musim iniIbu Remaja DAN, Amber membenarkan kamera masuk pada sesi terapinya, di mana ia telah mendedahkan dia telah pergi didiagnosis dengan gangguan personaliti bipolar dan sempadan . Tetapi berdasarkan peristiwa baru-baru ini, jelas dia masih bergelut dengan kesihatan mentalnya.

Ibu Remaja DANmusim 8 disiarkan pada hari Isnin jam 9 malam. di MTV.

Kredit Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock.com