Jika anda kebetulan terlepas episod malam tadi Suri Rumah Sebenar New York City , bantu diri sendiri dan semaknya. Ia adalah drama dinding ke dinding! Ada sedikit yang perlu dibongkar, jadi mari kita gali betul-betul, ya?
Apabila kami mengambil dengan wanita, semua orang masih terkedu makan malam yang buruk malam sebelumnya, dan hanya mahu bersarapan dengan tenang. Tetapi Luann sedang mengulang hujahnya dengan Dorinda, dan hakikat bahawa dia telah menggunakan gelaran 'Countess' sebagai penggali. Dia berkata ia sentiasa menjadi perkara pertama yang semua orang pergi, dan mulai sekarang mereka semua boleh memanggilnya 'Lu.' Pada masa itu, Dorinda berjalan keluar untuk menyertai mereka, dan Luann memberitahunya bahawa dia boleh memanggilnya 'Lu' juga.
Dorinda sudah bersedia untuk pergi lagi, dan sebenarnya menjangkakan Luann akan meminta maaf kepadanyadia, jadi dia berkata 'Saya akan melakukan apa sahaja yang saya mahu selepas semua yang saya lakukan untuk awak.' Luann ingin mengetahui dengan tepat apa yang Dorinda fikir dia telah lakukan, dan Dorinda berkata bahawa dia telah berada di sana untuk Luann 'pagi, tengah hari, dan malam.'
Pada ketika ini, ia sudah menjadi sedikit panas, jadi Bethenny cuba campur tangan bagi pihak Luann, tetapi Dorinda juga bersedia untuknya! Dia menghidupkannya dengan cepat, dan memberitahunya untuk 'mengalah!' Carole juga mula bercakap, tetapi lebih senyap, dan hanya kepada Luann, dan Bethenny memberitahudiauntuk 'menyingkir.'
Ini, tentu saja, menyala semulamerekapertengkaran dari malam sebelumnya, dan kedua-duanya mula bertengkar. Bethenny menyambung tepat di tempat dia berhenti, dan menuduh Carole 'berubah' tetapi Carole tidak berundur. Dia berkata bahawa dia sebenarnya tidak berubah sama sekali, dan tidak lagi mempunyai '24/7' untuk membalas setiap satu daripada teks Bethenny. Bethenny berkata bahawa pinggannya sendiri sama penuh, dan dia sentiasa mempunyai masa untuk Carole, selain itu, dia berkata, ia bukan sekadar teks yang tidak dipulangkan..masamereka menghabiskan bersama-sama telah berubah, juga.
Pada ketika ini, wanita lain hanya memerhatikan mereka bertengkar, dan tertanya-tanya bagaimana mereka semua akan bertahan dalam perjalanan bot selama 90 minit yang telah mereka rancangkan sedangkan mereka tidak sempat bersarapan. Carole juga sudah bosan dengan bolak-balik—dan siapa yang boleh menyalahkannya?! Bethenny telah memukul gendang ini sepanjang musim. Carole mencadangkan bahawa mereka semua hanya melangkau perjalanan bot, dan menyebutnya sehari. Dan apabila hari itu berakhir, mereka SEMUA berharap mereka telah melakukan perkara itu!
Dalam pada itu, Luann menjumpai Dorinda di lorong, dan dua wanita itu berpelukan. Tetapi, sudah tentu, bersolek tidak pernah semudah itu apabila melibatkan wanita ini. Dorinda memberitahu Luann bahawa dia menyayanginya, tetapi dia merasa 'dihukum' pada malam sebelumnya apabila Luann memberitahu dia 'mula berubah' dengan minumannya. Luann memberitahu Dorinda bahawa dia tidak menghakiminya, dan komennya tentang 'gilirannya' sebenarnya tidak ada kaitan dengan minumannya, dan semuanya berkaitan dengan kemarahannya.
Luann terus mengatakan bahawa ia benar-benar menyakitinya apabila Dorinda melempar penangkapannya di wajahnya, terutamanya kerana itu jelas perasaan sebenar dia. Dorinda meminta maaf sekali lagi, tetapi juga ingin tahu di manadiapermohonan maaf adalah. Luann berkata dia minta maaf jika Dorinda merasa dihakimi, dan menerangkan sekali lagi betapa 'menakutkan' dan 'bermaksud' Dorinda pada malam sebelumnya. Dorinda berkata dia tidak akan 'membiarkannya berlaku lagi,' dan mencadangkan agar mereka teruskan sahaja, dan tidak membiarkan satu kejadian merosakkan semua tahun persahabatan mereka. Luann dengan berat hati bersetuju, tetapi jelas masih disengat.
Kembali ke meja sarapan, Bethenny begitu sibuk bercakap tentang betapa sakitnya dia tentang 'kemerosotan' persahabatannya dengan Carole sehingga dia tidak menyedari bahawa dia telah kembali ke meja itu. Ramona dan Sonja , yang hampir tidak mendengar Bethenny (Tuhan tahu mereka pernah mendengarnya sebelum ini!), cuba menarik perhatiannya kepada fakta bahawa Carole, sememangnya, duduk dua kerusi di sebelah kanannya, tetapi Bethenny berada di atas kerusi dan ada tidak menghalangnya.
Bethenny terus bercakap, mengatakan bahawa dia berada pada 'kod merah' kerana Carole seolah-olah tidak 'mencintainya lagi,' sehingga akhirnya Carole lantang berkata 'Bethenny!' dalam cubaan untuk menghentikan tengkingannya. Tetapi Bethenny hanya berkata 'baik, anda mendengar saya. Ia bukan sesuatu yang saya tidak akan katakan di hadapan anda.' Carole memberitahu Bethenny bahawa hanya kerana dia tidak menangis tidak bermakna dia tidak terluka kerana kemerosotan persahabatan mereka juga. Ia seolah-olah menenangkan Bethenny buat masa ini, dan wanita membuat keputusan yang menentukan untuk meneruskan perjalanan bot mereka.
“Bot” itu ternyata sebuah kapal layar yang cantik, dan para wanita akhirnya mula berseronok dalam persekitaran mewah mereka. Bethenny dan Carole malah memeluknya sekali lagi, dan berkata mereka saling menyayangi. Ia adalah bantuan band di atas lubang peluru, tetapi ia perlu dilakukan buat masa ini.
Wanita-wanita itu berseronok, menghirup champagne merah jambu, mengambil swafoto dan mengusik antara satu sama lain, sebelum berlabuh di banglo kecil yang cantik di sebuah pulau peribadi yang kecil, tempat keseronokan itu berterusan. Luann menjumpai ketam mati di dok, dan meletakkannya di buaian bersama Ramona untuk menakutkannya, dan semua orang ketawa dengan perbelanjaannya.
Sonja, 'jerami dalam minuman' di mana-mana pihak mula menari-nari dengan bikininya dan menyindir wanita lain, yang memberitahunya bahawa dia tidak mengeluarkan tag itu. Tetapi dia berkata dia menyimpan tag itu supaya dia boleh 'menjualnya kembali' di kedai konsainan. Jadikan ini sebagai pengajaran: JANGAN PERNAH membeli bikini di kedai konsainan!
Dorinda, masih berasa bersalah kerana menyakiti Luann, menemui Bethenny, dan mula bercerita dengan air mata tentang betapa dia menyesali kata-kata kasarnya dari malam sebelumnya. Bethenny memberitahunya untuk memberi dirinya 'rehat GD,' dan mengingatkannya bahawa mereka semua melakukan kesilapan dan mengatakan perkara yang mereka tidak maksudkan kadang-kadang. Dia menasihati Dorinda untuk mencari Luann, dan bercakap dengannya.
Luann lebih menerima permohonan maaf Dorinda kali ini, dan mendengar apabila Dorinda menjelaskan bahawa dia tidak tahu apa yang berlaku padanya malam sebelumnya, kerana dia telah berada di 'tempat yang sangat baik' akhir-akhir ini. Luann menasihatinya untuk 'berhati-hati' dengan minumannya kerana dia juga merasakan dia berada di 'tempat yang baik,' sehingga dia tiba di Pantai Palm , dan masalahnya telah 'menghancurkan mukanya'.
Dorinda nampaknya mengambil hati kata-kata Luann pada masa ini, tetapi semasa temu bualnya, dia berkata bahawa Luann tinggal dalam 'awan merah jambu selepas pemulihan.' Dalam temu bualnya sendiri, Luann berkata bahawa Dorinda benar-benar perlu 'melihat dirinya dengan baik dan teliti.'
Sementara itu, Bethenny pasti akhirnya keletihan, kerana dia berada di meja sendirian dengan Carole, menunggu yang lain untuk menyertai mereka untuk makan tengah hari, dia langsung tidak mengendahkannya, dan terus memandang telefonnya. Apabila yang lain akhirnya duduk, Tinsley mula bercakap tentang pakaiannya, dan Bethenny berkata, dengan tidak tenang, “tembak saya sekarang. Saya tidak boleh bercakap tentang membeli-belah lagi.” Tinsley mendengar kenyataan itu, sudah tentu, seperti yang dimaksudkan oleh Bethenny, dan memberitahunya bahawa dia bercakap tentang membeli-belah lebih daripada orang lain. Dia berhenti mengatakan bahawa dia tidak bercakap dengan Bethenny, yang sebenarnya mengambil petunjuk itu, dan menutup mulutnya..untuk sekali.
Selepas makan tengah hari, Luann dan Sonja mula berlatih aksi kabaret mereka, walaupun 'aksi kabaret' agak murah hati untuk apa yang mereka lakukan, kerana Ramona, Dorinda, dan Tinsley menyediakan tinju rentak untuk 'rap' mereka. Dan izinkan saya memberitahu anda, anda tidak akan hidup sehingga anda melihat tiga wanita mabuk, pertengahan umur, berkulit putih!
Nasib baik untuk semua orang, latihan itu telah dihentikan apabila pemandu mereka memberitahu mereka bahawa air 'semakin berombak' dan mereka perlu mula kembali. Ini akan menjadi kenyataan yang meremehkan tahun ini.
Semasa wanita itu bertolak, ombak besar menghempas kapal layar, melantun-lantunnya seperti mainan! Sonja cepat menjadi ketakutan. Sehinggakan, dia benar-benar terkencing seluar sambil berpegang pada Ramona untuk kehidupan yang tersayang, dan bertanya kepada Tinsley, yang telah merancang perjalanan dan semua aktiviti, apa yang dia lakukan. Tinsley, yang sering pergi ke Cartagena, meyakinkan Sonja bahawa semuanya 'biasa.'
Ketika bot terus bergoyang dengan kuat, Carole mula muntah, dan ketika Bethenny cuba menenangkannya, sebuah meja dan kerusi datang terbang tepat ke arahnya! Sonja terus menjerit dan menangis tentang 'mempunyai anak di rumah,' Dorinda mengumumkan kepada semua orang bahawa mereka 'mengambil air,' Luann berkata dia menghidu bau asap, dan sementara itu Tinsley terus menegaskan bahawa semuanya 'sangat normal.' Tetapi ia adalah sesuatu yang 'biasa', dan seperti siren berbunyi, kru terpaksa berhenti membuat penggambaran dan bertahan untuk hidup mereka!
Ternyata, sauh kapal layar mereka telah digunakan, dan ketika ia terus bergerak ke hadapan, ia mula terhenti, menyebabkan asap dan bunyi aneh yang didengari oleh wanita itu. Kapten yang bijak terpaksa menggunakan 'pedang' untuk memotong sauh, ala Pirates of the Caribbean, dan akhirnya menyelamatkan hari itu.
Wanita-wanita itu tiba kembali di tanah kering, secara fizikal tidak lebih teruk untuk memakai, tetapi boleh difahami trauma. Mereka menghabiskan malam terakhir mereka berpesta seperti tahun 1999, dan bangun dari tidur dan mengalami cirit-birit yang meletup. Dorinda mengisytiharkan keseluruhan acara itu sebagai 'pertunjukan s***t mutlak,' secara literal dan kiasan, ketika wanita dengan gembira menuju ke rumah, lega untuk kembali ke bandar besar yang selamat.
Oleh itu, krew RHONY hidup untuk menceritakan kisah mereka, dan mereka akan kembali padanya minggu depan. Dan jangan fikir perkara kecil seperti berus dengan kematian di laut lepas akan membuat mereka mengambil kira dan menghargai satu sama lain. Terdapat banyak lagi drama yang akan datang. Nantikan!
BERITAHU KAMI – FIKIR TENTANG EPISOD RHONY TERKINI? SIAPA YANG PERLU SALAH UNTUK PERJUANGAN DORINDA/LUANN? ADAKAH CAROLE TIDAK PEKA TERHADAP BETHENNY ATAU BETHENNY TERLALU DRAMATIK?