Thomas Girardi bekas isteri, Karen Girardi , yang berkahwin dengannya dari 1964 hingga 1989, baru sahaja menangkap $200,000 daripada hasil jualan rumah Pasadena baru-baru ini yang pernah dikongsinya isteri yang terasing Erika Jayne .

Hanya beberapa bulan selepas hartanah itu, yang telah dipaparkan selama bertahun-tahun Suri Rumah Sebenar Beverly Hills , dijual pada harga $7.5 juta selepas banyak memotong yang asal harga penyenaraian $13 juta , Karen membuat perjanjian dengan pemegang amanah yang mengetuai peguam yang tidak dihalang prosiding kebankrapan .

Mengikut dokumen mahkamah yang diperolehi oleh Radar Dalam Talian pada 15 Disember, Karen menandatangani perjanjian dengan pemegang amanah selepas cuba memungut sokongan pasangan yang tertunggak sejak dua tahun lalu.

Pada Ogos 2020, Karen memfailkan dokumen mahkamah terhadap Thomas, menuduhnya menghina selepas gagal membayarnya sokongan yang sepatutnya sebagai sebahagian daripada penyelesaian perceraian mereka pada 1989.

Seperti yang dinyatakan oleh outlet itu, Thomas dikehendaki membayar Karen $10,000 sebulan selepas perpecahan mereka tetapi meminta jumlah itu dikurangkan kepada $5,000 pada Februari 2020. Pada masa itu, dia memberitahu Karen dia bosan 'membayar dan merasakan ia sudah cukup lama.' Kemudian, selepas peguam Karen menuntut dia membayar, Thomas memastikan bahawa dia akan melakukannya selepas menerima 'dana tambahan.'

Walaupun Thomas akhirnya membayar $40,000 untuk Februari dan Mac 2020, dia masih berhutang $25,000 kepada Karen, dan pada Oktober 2020, dia mendakwa dia berhutang sejumlah $45,000. Pada masa ini, Thomas berada dalam air panas dengan beberapa bekas pelanggan dan kreditnya, ramai daripada mereka menuduhnya mencederakan mereka untuk beribu-ribu, atau bahkan berjuta-juta, dan akhirnya, dia terpaksa muflis pada penghujung tahun 2020.

Menjelang Jun tahun ini, Karen mendakwa dia berhutang $245,000 dalam nafkah tertunggak. Dan hanya beberapa minggu kemudian, dilaporkan bahawa dia telah meletakkan lien di rumah yang pernah dikongsi Thomas dan Erika.

Sebagai sebahagian daripada perjanjian $200,000 beliau, Karen bersetuju untuk menggugurkan semua tuntutan masa depan untuk sokongan daripada Thomas.