State Bar of California telah berkongsi surat terbuka di mana agensi itu mengesahkannya Thomas Girardi menghadapi lebih 200 'perkara disiplin' sebelum menjadi ditamatkan pada Ogos 2021 .

Menurut surat itu, beberapa tuntutan telah dikemukakan terhadap Thomas dan firma guamannya , Girardi Keese, sepanjang perjalanannya kerjaya berpuluh tahun lamanya , termasuk dakwaan melanggar kepercayaan pelanggan dan salah nyataan undang-undang.

'Sejak 40 tahun yang lalu, Badan Peguam Negara membuka 205 perkara disiplin tentang Girardi,' surat didedahkan, menurut ORANG . 'Daripada 205 perkara, kira-kira 120 melibatkan dakwaan berkaitan pelanggaran akaun amanah pelanggan.'

69 lagi daripada 205 perkara itu diterima 'pada atau selepas 18 Disember 2020,' apabila dokumen difailkan oleh pemiutang Thomas untuk memaksa firmanya muflis.

'Hampir 60 daripada aduan baru-baru ini mendakwa pelanggaran akaun amanah pelanggan,' surat itu diteruskan.Selepas menceritakan banyak siasatan terhadap Thomas dan perniagaannya, agensi itu mengakui bahawa pengendalian Pembubaran Thomas 'membawa kepada kegagalan serius dalam sistem disiplin peguam Peguam Negara,' yang 'telah menyumbang kepada kekurangan keyakinan terhadap keupayaan Badan Peguam Negara untuk melaksanakan tanggungjawab teras kami untuk melindungi orang ramai.'

“Tiada alasan yang ditawarkan di sini. Girardi menyebabkan kemudaratan yang tidak boleh diperbaiki kepada ratusan pelanggannya, dan Badan Peguam Negara boleh melakukan lebih banyak lagi untuk melindungi orang ramai,' surat itu diteruskan, dengan Badan Peguam berjanji untuk 'tidak membenarkan perkara seperti ini berlaku lagi.'

Apabila dokumen berkaitan pemecatannya difailkan, Thomas, yang disahkan menghidap Alzheimer lewat pada Mac 2021, tidak membantah keputusan itu.

Sebagai peminat Suri Rumah Sebenar Beverly Hills mungkin tahu, Thomas, yang suami yang terasing daripada Erika Jayne , telah berada di bawah konservator sejak awal 2021 dan tinggal di kemudahan penjagaan bantuan sehingga bulan lalu, apabila dia dipindahkan ke ' unit penjagaan ingatan terhad ” di kemudahan kediaman yang dibantu pada bulan Oktober “disebabkan kemerosotan selanjutnya dalam fungsi ingatannya,” peguamnya, Rudy M.A. Cosio , dijelaskan.

Walaupun Erika telah diheret ke dalam beberapa tindakan undang-undang terhadap Thomas, termasuk satu yang menuduhnya 'membantu dan bersubahat' bekas peguam dalam dakwaan penipuannya, baru-baru ini telah ditentukan bahawa dia tidak mempunyai pengetahuan yang terbukti tentang penyelewengan yang dilaporkan olehnya.

'Dua tahun sekarang, kami mendapat beberapa keputusan yang sangat hebat, dan saya bersyukur untuk itu,' kata Erika semasaRHOBApanel di BravoCon bulan lepas. 'Dan banyak lagi untuk pergi... Jadi saya berada di tempat yang lebih baik, dan saya bersyukur untuk itu.'