Tristan Thompson dan Maralee Nicholas telah mencapai penyelesaian paterniti dan nafkah anak selepas Tristan mengaku menjadi bapa seorang anak lelaki berusia setahun, Theo, semasa dia dalam hubungan dan mengharapkan anak lelaki melalui pengganti dengan pasangannya ketika itu, Khloe Kardashian , pada Januari tahun ini.

Menurut sumber di TMZ dengan 'pengetahuan langsung' tentang situasi itu, Tristan akan membayar Maralee $9,500 sebulan sebagai nafkah kanak-kanak. Dia juga akan menanggung sebahagian daripada yuran guaman Maralee.

Walaupun jumlah itu mungkin kelihatan rendah memandangkan kontrak NBA Tristan berjumlah lebih $100 juta selama ini, dia kini menganggur tanpa sumber pendapatan tetap. Jumlah nafkah anak ditentukan oleh pendapatan, yang membawa kepada Tristan membayar jumlah yang lebih rendah.

Sumber itu menambah bahawa Maralee akan mempunyai hak penjagaan tunggal Theo dan jadual lawatan untuk Tristan masih belum ditentukan, tetapi kedua-duanya berada di halaman yang sama mengenai keibubapaan bersama.

Tristan juga didakwa akan disenaraikan sebagai bapa rasmi pada sijil kelahiran Theo.Berita tersiar tentang hubungan sulit Tristan pada awal 2022, selepas Maralee melahirkan Theo pada Disember 2021. Pada masa itu, Maralee menyaman Tristan untuk nafkah anak dan mendakwa dia menawarkan $75,000 untuk menyembunyikan bayi itu.

Selepas DNA membuktikan bahawa Tristan sememangnya bapa kepada bayi Theo, dia mengeluarkan kenyataan umum melalui Instagram dan memohon maaf yang tidak terhingga atas tindakannya, khususnya kepada Khloe.

'Khloe, awak tidak layak menerima sakit hati dan penghinaan yang saya lakukan kepada awak,' tulis Tristan Orang Kardashians bintang. “Awak tak layak dengan cara saya melayan awak selama ini. Tindakan saya pastinya tidak selaras dengan cara saya memandang awak.”

Khloe meninggalkan Tristan sejurus selepas tamparan dahsyat itu di tengah-tengah beberapa yang lain tuduhan menipu . Walaupun kedua-duanya tidak lagi bersama secara romantik, mereka telah menunjukkan kesanggupan mereka untuk menjadi ibu bapa yang sihat bersama dua anak mereka: anak perempuan Thompson yang benar dan anak lelaki mereka yang baru lahir. Tristan telah hadir di banyak majlis keluarga, termasuk hari lahir, cuti, dan yang terbaru, parti Halloween yang diadakan di kediaman Khloe.