Suami RHOBH Erika Jayne Tom Girardi Pinjaman Tuntutan $15 Juta

Suri Rumah Sebenar Beverly Hills bintang Erika Jayne 'suami berada dalam air panas.

Menurut laporan baru, peguam Thomas Girardi dan firmanya, Girardi Keese, menghadapi tuntutan mahkamah besar-besaran selepas didakwa mengambil pinjaman sebanyak $15 juta pada 2015 dalam usaha yang dilaporkan untuk membiayai gaya hidupnya yang mewah dan memastikan firma guaman mereka 'bertahan dari segi kewangan.'

Pada 18 Januari, Letupan memperoleh dokumen mahkamah berhubung saman itu, yang mendedahkan Kumpulan Pembiayaan Undang-undang menyaman Thomas dan firmanya untuk jumlah penuh $15 juta, ditambah ganti rugi, dan mendakwa Thomas enggan membuat bayaran tunggal terhadap baki.

Erika, 47, dan Thomas, 79, telah berkahwin sejak 1999 tetapi apabila tiba masanya di RHOBH, dia tidak disertai oleh Thomas terlalu kerap. Sebaliknya, Thomas telah membuat beberapa penampilan tetamu sambil memberi tumpuan kepada kerjayanya yang sibuk.

'Ia kini jelas bahawa reputasi Encik Girardi hanya dilebihi oleh sifat gaya hidupnya yang mewah,' dokumen itu berbunyi.Dalam dokumen itu, Thomas dikatakan sebagai seorang peguam Los Angeles yang 'terkemuka dan terkenal' yang menggunakan pinjaman itu 'untuk mengekalkan gaya hidup mewahnya dan memastikan firma guamannya yang terkenal bertahan dari segi kewangan.'

Walaupun Thomas berjanji untuk menggunakan hasil firma dan yuran guamannya sebagai cagaran ke atas pinjaman, kata-katanya sejak itu telah dilabelkan sebagai 'janji kosong.'

Menurut tuntutan mahkamah, Thomas bersetuju dengan pelan pembayaran dengan Law Finance Group pada Ogos 2018 yang memerlukannya membuat bayaran $1 juta dan bayaran bulanan hingga Oktober dan bayaran $5 juta menjelang 1 Januari. Bagaimanapun, Thomas dilaporkan melanggar perjanjian itu dan belum memberi sebarang wang kepada syarikat.

Thomas juga dikatakan telah memberitahu syarikat itu bahawa dia akan menggunakan rumah Pasadena yang dia kongsi dengan Erika sebagai cagaran sekiranya berlaku kemungkiran.

Semasa episod Pertunjukan Wendy Williams tahun lepas, Erika mengaku diaselalunya membelanjakan sehingga $40,000setiap bulan pada dirinya sendiri.

'Itu benar. Anda tahu, ia boleh sampai ke sana pasti,” kata Erika. 'Jika anda ingin kelihatan baik ia adalah rambut, ia adalah solek, ia adalah almari pakaian, dan kemudian orang-orang yang membantu memudahkannya. Mereka tidak murah, anda tahu?'

Erika juga kerap terbang secara peribadi tetapi menjelaskan bahawa ada kalanya, jika suaminya memerlukan jetnya, dia terpaksa terbang komersial.

'Saya komersial di sini, jadi saya campur aduk. Ia benar-benar, seperti, pesawat Tom, kerana ia adalah untuk perniagaan. Dia datang dahulu,” katanya.

Tom dan firma guamannya juga telah disaman pada 2016 untuk $130 juta dalam tuntutan mahkamah yang menuduh mereka menyalahgunakan dana yang diberikan dalam tuntutan mahkamah tindakan kelas terhadap Lockheed. Akhirnya, tuntutan mahkamah itu akhirnya berlaku dipecat .

The Real Housewives of Beverly Hills musim kesembilan tayangan perdana pada hari Selasa, 12 Februari jam 9 malam. di TV Bravo.

KEMASKINI: Didalam kenyataan kepada The Blast, Tom menafikan sebarang salah laku, merujuk kepada dakwaan dalam tuntutan mahkamah sebagai 'fitnah.' Di bawah adalah kenyataan beliau.

“Kebenaran perkara ini adalah ini. Saya tidak mengambil satu sen pun daripada firma guaman dalam tempoh tiga tahun yang lalu. Saya telah menumpukan segala-galanya untuk membantu dalam kes-kes yang kita ada di sini. Selanjutnya, wang yang dipinjam, kami bersetuju untuk membayar balik dalam kira-kira dua minggu sebelum tuntutan mahkamah. Adalah fitnah bahawa wang itu adalah untuk 'gaya hidup' saya ... setiap sen digunakan untuk kos dalam kes yang dikendalikan oleh firma itu.'

Kredit Foto: Bravo TV