Dalam apa yang boleh digambarkan sebagai deja vu, satu lagi Suri Rumah Sebenar New Jersey star didakwa melakukan penipuan dalam kes muflis.

Jika anda ingat, milik Jacqueline Laurita suami milik Chris Laurita syarikat Signature Apparel memfailkan muflis pada tahun 2009. Namun pada tahun 2010, Lauritas bersama abang dan kakak ipar Chris Yusuf dan Adeline Laurita ; dan seorang lagi abang Anthony Laurita , telah disaman oleh Anthony Labrosciano aka pemegang amanah yang dilantik oleh mahkamah untuk menyelesaikan urusan syarikat.

Labrosciano menuduh Lauritas menggunakan dana Signature Apparel untuk membayar gaya hidup mewah mereka yang termasuk jet peribadi, percutian mewah dan kereta mahal. Walaupun Joseph dan Adeline Laurita dapat menyelesaikan bahagian kes mereka pada 2014 dengan harga $1 juta, Chris dan Jacqueline serta Anthony Laurita kekal dalam litigasi.

Cepat ke minggu lepas, dan Hakim akhirnya memutuskan kes itu, dan ia bukan berita baik untuk Lauritas.

mengikut nj.com , Mahkamah Kebankrapan A.S Hakim Robert E. Grossman memutuskan bahawa Chris dan syarikat pengurusannya Iconix 'bertanggungjawab atas penipuan, salah nyata yang cuai dan campur tangan yang merugikan dengan hubungan kontrak kerana mengalihkan beberapa aset Signature Apparel.' Chris 'juga didapati bertanggungjawab atas pelanggaran kewajipan fidusiarinya, dan Iconix didapati bertanggungjawab kerana membantu dan bersubahat dengan pelanggaran fidusiari Laurita.'GAMBAR – LIHAT GAMBAR RUMAH Agam JACQUELINE LAURITA bernilai $2.3 JUTA!

Malangnya ia tidak berakhir di sana kerana Hakim 'juga mendapati Studio IP bertanggungjawab atas pelanggaran kontrak, dan New Star - sebuah lagi syarikat Chris Laurita - bertanggungjawab untuk pengayaan yang tidak adil sebanyak $1.8 juta. ”

Perbicaraan akan datang akan diadakan pada tarikh yang belum ditentukan untuk mengetahui baki ganti rugi. Ini hanya menambah apa yang telah menjadi bencana beberapa tahun lepas untuk Lauritas apabila ia berkaitan dengan kewangan mereka.

Awal tahun ini, peguam yang mewakili Chris dan Jacqueline meminta untuk dikeluarkan daripada kes mereka kerana ketidakupayaan mereka untuk membayar yuran guaman sebanyak $290,000. Dan kami melaporkan awal bulan ini bahawa mereka telah menyenaraikan rumah agam NJ mereka untuk dijual pada harga $2.3 juta selepas bank mereka memulakan prosiding perampasan sekali lagi pada Julai 2017.

Kredit Foto: Debby Wong/Shutterstock.com

BERITAHU KAMI – FIKIR TENTANG LAURITAS DAN KES KEBANKRAPAN MEREKA?