John Sessa sedang bersuara membela rakan perniagaannya, Lisa Vanderpump .

Semasa penampilan diRancangan Radio On the Rocks bersama Alexander Rodriguezpodcast pada hari Selasa, John berkongsi butiran baharu mengenai drama yang berterusan daripada Suri Rumah Sebenar Beverly Hills , yang kini berpusat di sekitar Dorit Kemsley dan seekor anjing yang diambilnya daripada Vanderpump Dogs.

'Urutan bagaimana semuanya turun sangat berbeza,' katanya didedahkan momen pertama musim kesembilan.

Menurut John, yang bekerja sebagai pengarah eksekutif Vanderpump Dogs, Lisa tidak 'cepat' semasa penggambaran bermula di RHOBH dan dia berada di sana bersamanya untuk mencuba dan membantu.

Walaupun Teddi Mellencamp telah mencadangkan Lisa merancang untuk memulakan jalan cerita negatif tentang Dorit dan keputusannya untuk berikan dia chihuahua kepada wanita lain semasa episod perdana musim baharu, John berkata dia boleh membuktikan garis masanya dimatikan dengan e-mel.'Ia tidak benar, garis masa. Saya mempunyai e-mel. Jadi, jika anda mahukan resit, Tambah Dada , saya boleh berikan anda beberapa resit,” kongsinya. “Pada hari Rabu, sebelum kami menjalani penggambaran, saya terpaksa menandatangani semua perjanjian lokasi. Perjanjian lokasi terpaksa berlaku pada hari Rabu. Saya mendapat berita pada hari Ahad bahawa salah satu daripada anjing saya telah berakhir di tempat perlindungan bunuh.

John memberitahu pendengar bahawa walaupun drama doggy musim sembilan didasarkan pada seekor anjing bernama Lucy, Lucy sebenarnya adalah anjing kedua Dorit yang diterima pakai daripada Vanderpump Dogs tetapi tidak dipelihara. Bagi anjing lain, seekor anjing terrier Yorkshire bernama Madison, Dorit dilaporkan mengembalikan anak anjing itu ke pusat penyelamat beberapa minggu kemudian dan berkata dia 'tidak akan bersenam dengan keluarga.' Dia juga mendakwa haiwan itu menggigit keluarganya, yang, seperti yang dijelaskan John, 'sama seperti apa yang dia katakan kali kedua.'

Walaupun Dorit mendakwa haiwan itu berbahaya kepada keluarganya, khususnya anak-anaknya yang masih kecil, John menggunakan petikan udara apabila menerangkan dakwaan 'menggigit.' Dia juga berkata dia tidak pasti sama ada dia percaya cerita Dorit tentang haiwan itu.

“Saya tidak pasti apa yang berlaku. Saya memang nampak ada gambar dengan kesan gigitan di hidung PK,” katanya.

Bagi anjing kedua yang Dorit angkat, Lucy, John mula mengesyaki ada sesuatu yang tidak kena selepas penyelaras angkatnya, Hannah, menghubungi Dorit dua kali untuk memeriksa anjing itu tetapi 'tiada maklum balas.'

Lihat siaran ini di Instagram

Siaran yang dikongsi oleh Dr. John Sessa (@drjohnsessa)

Meneruskan kepada hos podcast itu, John mendedahkan dia dan Hannah lebih terlibat dengan pengambilan kedua Dorit, sambil menambah bahawa Lucy bukan anjing penyelamat.

'Saya mempunyai Hannah di sini yang melatih anjing itu, saya memelihara anjing kedua dari tapak semaian di rumah saya. Kerana saya seperti, 'Baiklah, jangan berikan Dorit anjing penyelamat. Mari kita berikan dia seekor anjing yang saya ternak dengan tangan yang tidak pernah mengalami sebarang masalah,'' katanya. “Ini adalah anjing yang dilahirkan di rumah saya, diberi makan botol oleh saya… Hannah menghabiskan tiga minggu melatih Dorit tentang cara menjaga anjing itu. Kami mengambil anjing itu kembali untuk mengebiri. Kami tidak pernah melakukan apa-apa daripada ini, hanya supaya anda tahu.”

Sebagai peminatSuri Rumah Sebenar Beverly Hillsmaklumlah, anjing angkat kedua Dorit, Lucy, akhirnya berakhir di tempat perlindungan membunuh di Orange County, di mana dia telah dipotong dan dikembalikan ke Vanderpump Dogs.

Sebaik sahaja mendengar berita tentang keberadaan Lucy, John pergi ke Lisa dan Ken Todd rumah.

“Saya tidak fikir Dorit melakukan perkara yang betul. Saya rasa dia sepatutnya membawa anjing itu kembali kepada kami,” sambungnya. “Kami semua adalah dermawan. Kita semua adalah orang yang berjiwa besar. Jika Dorit turun ke tempat kami dan berkata, ‘Saya mengarut dan saya minta maaf,’ kami akan berkata, ‘Ok, mari kita uruskan perkara ini.’”

Sebaliknya, Dorit menghantar pembantunya ke Vanderpump Dogs untuk membincangkan perkara itu dan gagal membayar denda $5,000 yang perlu dibayar daripada mereka yang tidak memulangkan haiwan mereka ke pusat penyelamat.

Menurut John, kejadian itu telah menimbulkan ketegangan antara dia dan Lisa dan pada satu ketika, dia dan Ken bertengkar.

“Ken dan saya mempunyai kegusaran terbesar di halaman belakang kerana dia berkata, 'Lindungi kawan saya' dan saya berkata, 'F**k awak.' Saya tidak mempunyai kesetiaan kepada Dorit. Saya mempunyai kesetiaan kepada yayasan saya dan saya mempunyai kesetiaan kepada anjing saya,” dedah John.

John seterusnya mendedahkan bahawa semasa Lisa cuba menutup cerita tentang Dorit dan anjingnya, dia tidak bersedia untuk membiarkannya pergi dan tidak pernah merasakan dia harus menerima layanan istimewa kerana status selebritinya.

“Bagaimana saya sepatutnya menjadi pengarah eksekutif untuk yayasan yang bertaraf antarabangsa dan berkata, 'Oh, apabila sesuatu yang buruk berlaku dan ia melibatkan seorang selebriti, kami hanya menolaknya di bawah permaidani?' Ia tidak berfungsi,' katanya .

John kemudian membidik 'gadis jahat' RHOBH, yang dia dakwa sepatutnya lebih belas kasihan terhadap Lisa.

“Lisa perlukan kawan dia. Kyle telah menjadi kawan baiknya, salah seorang kawan baiknya selama lebih sedekad,” katanya. “Apabila abang kamu meninggal dunia, kamu sedang membuka semua barang. Anda benar-benar memerlukan rakan anda di sekeliling anda dan saya fikir musim ini adalah masa yang mereka boleh benar-benar bergerak di sekelilingnya dan berkata, 'Dengar, anda adalah salah seorang OG dan kami menyokong anda,' sedangkan sebelum ini, mereka berkata, 'Lisa akhirnya lemah. Mari dapatkan dia semasa dia down.’ Dan ia seperti ‘Mean Girls.’”

John juga membuat kejutan terakhir dalam temu bual itu apabila dia menyindir bahawa Dorit sendiri mungkin orang yang membawa anjing itu ke tempat perlindungan. Menurut John, mereka diberitahu oleh pusat perlindungan bahawa anjing itu dibawa masuk oleh 'selebriti realiti' walaupun mereka tidak menggunakan nama Dorit.

Suri Rumah Sebenar Beverly Hillsmusim sembilan disiarkan pada hari Selasa jam 9 malam. di TV Bravo.

Kredit Foto: Milla Cochran/startraksphoto.com, Jason Mendez/INSTARimages.com