Kredit: Visi/Imej Muka Depan/INSTARimages Faye

Katie Maloney telah memfailkan dokumen mahkamah secara rasmi untuk menamatkan perkahwinannya dengan Tom Schwartz .

Pada hari Selasa, hanya seminggu selepas dia dan Tom Schwartz mengesahkan perpecahan mereka dengan kenyataan di laman Instagram mereka, the Peraturan Vanderpump ahli pelakon, yang dilihat keluar untuk makan tengah hari dengan suaminya yang terasing pada hari Sabtu, memfailkan perceraian di Los Angeles.

Menurut laporan daripada TMZ , Katie memfailkan kertas kerjanya dengan Mahkamah Tinggi L.A. County beberapa hari selepas dia dan Schwartz makan tengah hari di Mister O, di mana bekas pasangan itu didakwa kelihatan tidak berminat antara satu sama lain dan jarang bertentang mata.

Katie dan Tom dilihat mengikat tali pertunangan pada Ogos 2016 di California Utara. Tetapi disebabkan teknikal dalam kertas kerja mereka, mereka tidak berkahwin secara sah sehingga Julai 2019, apabila mereka memegang perkahwinan kedua di Las Vegas .

Berikutan berita pemfailan cerai Katie, TV tambahan terperangkap dengan Tom Sandoval dan Ariana Madix di permaidani merah di Anugerah Muzik iHeartRadio, di mana pasangan itu mengulasnya Katie berpisah dari Schwartz .'Saya berada di sana untuk menyokong sebanyak yang saya boleh,' jelas Sandoval apabila ditanya mengenai perpisahan itu. 'Jelas sekali saya tidak mahu suka, membawa perkara atau menjadi peringatan. Jadi saya hanya menunggu bila Schwartz atau Katie atau sesiapa sahaja yang suka membawa sesuatu dan saya berada di sana. Berada di sana.'

Bagi Ariana, dia berkata dia menyayangi Katie dan Schwartz dan tetap berharap untuk masa depan mereka.

“Kami sangat menyayangi mereka berdua... Ia bukan perkara sampingan, anda tahu, dan saya hanya mahu mereka berdua gembira dan saya teruja untuk apa yang seterusnya untuk mereka berdua,” kongsi Ariana.

Semasa episod podcastnya minggu lepas, Katie membuka tentang motivasi di belakangnya keputusan untuk menamatkan perkahwinannya .

'Saya sedar bahawa saya perlu benar-benar mula mengutamakan diri saya dan kebahagiaan saya,' kata KatieAnda Akan Mencintai Saya.“Ia hanya perlu berlaku. Itulah yang diperkatakan oleh segala-galanya dalam diri saya... Ia sampai ke satu tahap di mana saya rasa macam nak pecah.”

“Saya suka Tom. Kami telah membina kehidupan bersama, dia adalah orang saya dan saya mahu bersamanya selama-lamanya. Tetapi akhirnya, saya hanya tidak gembira, 'sambungnya. 'Tidak ada pergaduhan gila yang mengakibatkan ini. Ia adalah keputusan saya, yang mungkin merupakan keputusan paling sukar dan paling menyakitkan yang pernah saya buat.”

Tiada perkataan lagi mengenai a musim ke-10 daripadaPeraturan Vanderpump.