Kredit: Shutterstock/DFree

Scheana Shay terbuka tentang dia perjuangan selepas bersalin pada episod podcastnya minggu lalu.

Sebelum mendedahkan dia kembali dalam terapi buat kali pertama sejak itu perpecahan dia daripada Robert Parks-Valletta dan melihat kembali detik kucar-kacir yang melibatkan Brock Davies dan trauma keluarganya, yang Peraturan Vanderpump star berkata dia telah menghadapi 'pemikiran mengganggu' sejak anak perempuannya Bulan Musim Panas 's Kelahiran April 2021 .

'OCD selepas bersalin bukan jenaka,' akui Scheana pada episod 16 Disember Scheananigans . 'Ia sering salah didiagnosis sebagai kemurungan selepas bersalin.'

Menurut Scheana, dia cuba mengelak daripada mengambil ubat dengan mencari lebih banyak rawatan yang tidak konvensional, termasuk 'terapi tindak balas pendedahan,' dengan mengatakan terdapat beberapa 'jenis yang berbeza' tersedia.

Bagi terapi, Scheana turut mengambil bahagian dalam hal itu — buat kali pertama sejak perpisahan dengan Rob.'Sehingga enam bulan yang lalu, hanya menjadi ibu baru dan menangani fikiran dan perasaan mengganggu ini yang saya tahu bukan kemurungan selepas bersalin, saya tidak tahu apa itu, dan saya fikir terapi benar-benar membantu saya, dan saya suka,” jelas Scheana. 'Tetapi saya fikir ia mencari orang yang betul.'

“Ia mesti menjadi masa yang sesuai dalam hidup anda. [Dan] anda perlu terbuka dan menerimanya,” sambungnya.

Walaupun Suami Scheana , Brock, dan ibu, Erika von Olphen , sedang tidak menjalani terapi, Scheana memberitahu mereka di podcastnya bahawa dia ingin mereka berdua 'mencuba sedikit terapi.'

'Ia mungkin membawa sesuatu yang boleh membantu anda mengatasi dengan perkara-perkara yang tidak sepenuhnya sendiri, 'katanya ketika Brock mengesahkan dia tidak menentang idea itu.

Beralih kepada trauma keluarga Brock, Scheana berkata bahawa selepas keluarganya datang melawat mereka di Los Angeles dari Australia, isu yang berakar umbi datang ke kepala.

“Beberapa perkara trauma keluarga masa lalu yang [kakaknya] tidak pernah beritahu dia, dia tidak pernah memberitahunya... semua perkara ini... Sampai satu tahap di mana saya seperti, 'Nicole, saya sayang awak, tetapi jika awak terus membesarkan awak. suarakan dan bangunkan bayi saya sekali lagi, kita akan menghadapi masalah.' Tetapi saya seperti, anda tahu apa, ini adalah keluarga, 'Kenang Scheana. 'Terdapat banyak perkara yang saya fikir tiada seorang pun daripada [mereka] telah bercakap tentang. Ia adalah perbualan yang sudah lama berlaku.”

Nasib baik, pada penghujungnya, semua orang menangis — jenis yang baik.

'Semua orang berpelukan, dan saya rasa seperti ada banyak resolusi,' dedahnya.

Mengenai interaksi Brock dengan keluarganya, Scheana mengimbas kembali pertemuan yang janggal antara Brock dan ayahnya, di mana Brock merujuk Ron sebagai 'pasangan lama' kerana menghormati, yang tersesat dalam terjemahan untuk Ron.

“Dia hanya fikir anda memanggilnya tua dan gemuk sepanjang perjalanan. Dia begitu tersinggung. Perasaannya benar-benar terluka,” jelas Scheana.

Dan Erika bergelut dengan Brock juga.

'Brock masuk, dan dia seorang yang ekstrovert sepenuhnya, dan saya rasa ia sangat berguna untuk saya. Saya tidak biasa ada orang mencabar saya,” akui Erika.

Peraturan Vanderpumpmusim 10 dijangka ditayangkan perdana di Bravo pada awal tahun 2023.