Ah...musim akhir Peraturan Vanderpump . Saya ingin mengatakan bahawa sepanjang musim ini, orang-orang ini telah dewasa, berjaya, dan sebenarnya mempunyai hubungan yang berkembang maju dan matang, tetapi di manakah keseronokan itu?! Tetap ceroboh, krew pam.

Sudah hampir masanya untuk pesta dedah TomTom! Untuk menyediakan, Sandoval sibuk mencukur dahi dan memberi amaran Ariana bahawa pelurus dihidupkan: 'berhati-hati' (pembalikan peranan suci). Sambil bercakap, dia berkongsi dengan Ariana bahawa dia sangat gementar untuk malam itu kerana orang ramai akan merasai sedikit 'apa yang akan datang dengan TomTom.' Sebaliknya, ada Schwartzie , Tom yang lain dalam TomTom. Dia tidak boleh LEBIH berbeza daripada 'rakan kongsi perniagaannya,' Sandoval. Maksud saya, lelaki itu jarang menggosok gigi dan memakai sandal slaid 24/7.

Ada apa dengan lelaki-lelaki ini dan gelongsor mereka pada kasut?! Mereka berhias sepenuhnya dari hujung rambut hingga ke kaki…Saya bercakap kot sukan dan cologne dan kemudian...sandal! Malah Jax telah melompat pada kereta muzik ini. Anda boleh memberitahu dia gementar tentang malam yang akan datang kerana dia tahu bahawa bekasnya, Brittany , akan berada di acara ini.

Jangan risau, Jax. Dia nampaknya melebihkan awak. Sekurang-kurangnya itulah yang dia katakan tinggal semasa mereka bersiap untuk malam itu. Brittany juga berkongsi dengan Stassi bahawa dia tidak akan kembali ke Kentucky, tetapi drama terbaru ialah Jax mengancam untuk tinggal di dalam bangunan dan mendapatkan sebuah apartmen di lorong sebaik sahaja dia berpindah. Bercakap tentang janggal. Tetapi jangan pernah takut. Stassi tahu semuallllllll tentang hubungan yang janggal, kerana dia kini berada dalam satu. “Bergaduh dengan Patrick adalah mengerikan.” Bilakah mereka berdua TIDAK bergaduh? Adakah mereka pernah serasi?

Sementara itu, di LVP istana, Ken MELAMPAU di atas semua pahit ini…dan kurang teruja kerana tergesa-gesa pergi untuk beberapa pembukaan restoran. Dia sangat letih apabila LVP mula bertele-tele Jax . Seolah-olah dia hanya...mematikan dia...dan hanya mengambil berat tentang apa yang 'Giggy akan pakai malam ini.' LOL.Di tapak TomTom, Sandoval menyatakan, 'Sesetengah orang mungkin hanya melihat tapak pembinaan, tetapi saya, saya melihat pintu masuk yang besar.' Saya pasti anda lakukan, Sandoval. Saya pasti anda lakukan. Saya harap dia melihat rupa pakaiannya dengan lebih jelas memandangkan dia kelihatan seperti badut Broadway, tetapi saya mengelak. Pada penghujung hari, semuanya sangat mengagumkan bahawa Tom 1 dan Tom 2 dapat menyelesaikan semua perkara ini. Saya sangat gembira melihat semua orang berpakaian sesuai untuk pesta dedah TomTom DI TAPAK PEMBINAAN (lihat: LaLa & Scheana). Um, maafkan saya. Mengapa tiada siapa yang memakai topi keras mereka?!

Biarkan Jax untuk membuat 'pintu masuk besar' itu Sandoval sedang bercakap tentang. Anda tahu drama pasti akan reda di kemudian hari. Disimpan oleh PEMILIK SEBENAR TomTom. Gembira melihat LVP dan Ken akhirnya berjaya ke acara itu. Sesiapa lagi yang perasan bagaimana Jax naik ke bar di sebelah LVP? Dia seperti ular. Maksud saya, Bravo juga memasukkan kesan bunyi ular derik apabila LVP bercakap dengan Jax.

Krew melemparkan kembali pukulan beku dan melepak sementara Scheana memperbodohkan dirinya dengan topi keras merah jambu itu. 'Hubungan' yang dia ada Rob adalah 100% layak untuk dikecutkan. Bercakap tentang rasa takut, James perkongsian yang didengarinya Brittany pulang dengan seorang lelaki dari In and Out pada malam yang lain. Untuk makluman, saya kecewa dengan pilihan Brittany dalam makanan segera. Dan kemudian atas khabar angin itu. Dalam susunan itu.

SUDAH TENTU LVP mencari kegemaran barunya, LaLa . Dia menuntut untuk mendengar semua tentang 'prestasi' LaLa dan LVP sangat berbangga dengannya. Ia hampir satu detik yang menyentuh hati, dan kemudian saya teringat bagaimana LaLa mengisar udara dan menujah pelvis. LVP nampaknya mabuk dengan pukulan beku Sandoval kerana dia memuji Toms kiri dan kanan. 'Saya melihat anda semua, dan begitu ramai daripada anda, saya telah melihat anda membesar'...dan LVP sangat gembira dan bangga untuk memanggil Sandoval dan Schwartzie sebagai 'rakan kongsi junior.'

Kemudian di Pam, Patrick , milik Stassi teman lelaki, berguling. Dia memang wujud! Dia kelihatan kurang teruja untuk muncul dan kelihatan kurang berminat dengan keseluruhan senario… Adam , bar belakang, yang sah terliur Brittany . Lelaki itu bergerak masuk agak cepat, bukankah anda katakan?

Anddd…Begitulah. LVP sendiri mengatakannya: dia terbuang. Maksud saya, apa lagi yang boleh menjelaskan dia mengeluarkan wang tunai tambahan James Kennedy dan menawarkan dia pekerjaannya kembali?! 'Itu James Kennedy 1, Jax Taylor, 0.' Perkara yang menyedihkan, tetapi benar dibawakan kepada anda oleh James.

Satu lagi detik sedih tetapi benar berlaku apabila LVP 'secara rasmi' bertemu Patrick , milik Stassi boo. Patrick kasar, kering, dan bertentangan dengan kelakar, terutamanya apabila dia memberitahu LVP, 'Saya suka melihat anda pergi untuk berterus terang dengan anda.' Patrick meludahkan frasa tersentak kepada LVP dan sangat jelas bahawa dia tidak tahu dia bercakap dengan royalti. #amatur. Cara untuk membuat kesan yang berkekalan, merayap.

Ini dia tuan-tuan dan puan-puan. Apa yang kita semua tunggu: the Brittany / Jax peristiwa. Brittany menyelar Jax dan memberitahu dia 'bahawa dia tidak akan memanipulasi' dia lagi. Dia telah selesai 'diseksa' oleh Jax dan menyatakan bahawa dia berhak mendapat lebih baik. Jax mendakwa dia 'cuba melakukan perkara yang betul' dengan berpisah dengan Brittany dan dia mengambil apartmen yang dia kongsi dengan Brittany. Saya rasa mereka sepatutnya tinggal di hotel sahaja, kerana itulah yang mereka sudah lakukan, tetapi…

Sementara itu, Katie menerangkan kepada LVP itu tinggal adalah 'terluka ketat' setiap kali dia ada Patrick . Apabila mendapat maklumat itu, LVP legit berlari ke meja tempat Patrick dan Stassi sedang mogok. Patrick mempunyai 'tude selama beberapa hari dan menyatakan, 'Saya rasa kita semua baik,' kepada LVP, tetapi 'Saya masih fikir anda mempunyai a*s yang bagus.' Eh. kasar. Adakah dia sangat mabuk? Apa dalam dunia?! Dan kenapa Stassi meminta maaf kepada Patrick sedangkan dia jenis lelaki yang MENYEKAT DIA DI SEMUA BENTUK MEDIA SOSIAL?! #teman lelaki.

Seperti ketua perusuh, LVP panggilan Jax berakhir untuk bercakap dengan. Jax cuba untuk meringankan mood dengan memuji LVP, tetapi dia telah melakukannya dengannya. Dalam gaya Jax sebenar, dia menyatakan, 'Saya telah merosakkan kehidupan semua orang.' Pentingkan diri, sangat? Menurut LVP, Jax ialah 'pemain' dan dia mahu melihat dia 'membesar f*ck up.' Jax menangis kepada LVP dan memohon dia menerima permohonan maafnya. LVP menyatakan dia tidak memecatnya kerana dia enggan membiarkan dia menjadi 'mangsa'. Sebaliknya, LVP mencadangkan Jax menyerahkan peletakan jawatannya dan Jax hanya mengatakan dia 'tidak layak bekerja di sana.' Masukkan gulungan mata di sini. Biar saya pergi ambil biola saya…

LVP menceritakan penghujung episod dan berkata, “Saya faham LaLa membesar, saya nampak James melakukan yang lebih baik…dan saya terlibat secara emosi dengan kanak-kanak ini.” Masalahnya, mereka bukan kanak-kanak lagi. Mereka sudah tua. Dan mereka lebih tahu. Tetapi hanya kerana mereka tahu lebih baik, tidak bermakna mereka BERBUAT lebih baik. ini perjumpaan semula akan menjadi sangatyyyyyyy menarik untuk dikatakan.

Foto oleh: Nicole Weingart/Bravo

BERITAHU KAMI – FIKIR-FIKIR MENGENAI EPISOD PERATURAN VANDERPUMP INI? ADAKAH STASSI BERLAKU TERDESAK KEPADA PATRICK? APA YANG ANDA FIKIRKAN TENTANG KELAKUANNYA?