Perceraian antara Tunang 90 Hari bintang Jonathan Rivera dan fernanda flores adalah dimuktamadkan awal bulan ini, dan kini Fernanda membuat beberapa dakwaan yang mengejutkan terhadap bekas suaminya.

Dalam cerita YouTube yang mengejutkan, bintang realiti berusia 20 tahun itu menuduh Jonathan menipunya dan menderanya secara fizikal semasa mereka perkahwinan yang singkat .

Pertama, Fernanda mendedahkan dia telah cuba datang ke Amerika, apabila bertemu Jonathan di Mexico, selepas dia menjemputnya untuk menghadiri majlis perkahwinan abangnya sebagai tarikhnya. Fernanda cuba mendapatkan visa, dengan bantuan bapanya yang merupakan warganegara Amerika. Bagaimanapun, disebabkan bapanya bercerai, dia tidak dapat menajanya kerana isterinya menyamannya untuk nafkah anak.

Walaupun kecewa, Jonathan kembali ke Mexico dan melamar Fernanda.

“Selepas setahun yang panjang, visa K1 saya diluluskan. Kami sangat gembira,” kongsinya.Tidak lama selepas itu, Jonathan, seorang broker barang, memberitahunya tentang mengambil bahagian dalam siri TLC -Tunang 90 Hari.

'Dia [meyakinkan] saya, 'ia akan menjadi baik. Ia akan menjadi baik untuk perniagaan saya. Ia akan menjadi baik untuk anda juga. Anda boleh pergi ke sekolah di luar sana. Anda boleh melakukan apa sahaja yang anda mahu. Kami boleh bergerak,'” ingat Fernanda.

Fernanda berkata dia mahu dekat dengan keluarganya, yang tinggal di A.S., dan Jonathan berjanji kepadanya mereka akan berpindah dari North Carolina selepas setahun ke Chicago supaya dia boleh berada berdekatan dengan mereka. Dia berkata dia bersetuju untuk melakukannyaTunang 90 Harikerana janji Jonathan.

Setibanya di A.S., Fernanda berkata dia kecewa serta-merta kerana dia menemui seluar dalam wanita, t-ys dewasa dan filem di rumah Jonathan, yang baru dia pindahkan ke dua minggu sebelum ketibaannya ke Amerika.

Isu lain yang dia alami ialah terpaksa bergantung kepada Jonathan 'seratus peratus' kerana dia tidak boleh memandu dan tidak mempunyai kereta.

'Apabila saya datang, bahasa Inggeris saya benar-benar sifar,' kata Fernanda, sambil menambah bahawa Jonathan perlu menterjemah segala-galanya untuknya, dan dia mula pergi ke kolej komuniti untuk belajar bahasa Inggeris.

Selepas perkahwinan mereka, Fernanda berkata 'semuanya berubah dari buruk kepada lebih buruk dan lebih buruk setiap hari.'

'Dia tidak akan membenarkan saya mempunyai wang [atau] akaun saya sendiri,' jelas Fernanda. “Jika keluarga saya menghantar wang kepada saya, keluarga saya terpaksa menghantar wang kepadanya dan dia memberikannya kepada saya. Jadi dia benar-benar mengawal wang saya, ke mana saya pergi, apa yang saya lakukan, dengan siapa saya bercakap, semuanya.”

Menurut Fernanda, keadaan menjadi lebih teruk sekaliTunang 90 Hari mula ditayangkan apabila peminat wanita mula menghentam Jonathan di media sosial, sambil menambah bahawa dia menjadi taksub dengan kemasyhuran barunya dan mula berhubungan dengan wanita di sana.

'Saya berada dalam hubungan yang benar-benar kesat,' dia berkongsi, sambil menambah bahawa dia jatuh ke dalam kemurungan yang mendalam kerana dakwaan 'penderaan mental menjadi penderaan lisan.'

Fernanda kemudian menuduh bekas suaminya melakukan penderaan fizikal.

'Ada beberapa kali Jonathan meletakkan tangannya pada saya,' dakwanya.

Dia menerangkan satu kejadian apabila dia menemui kondom terpakai di pejabatnya. Fernanda mengakui bertindak balas dengan 'menjerit' kepadanya, dan mendakwa bahawa Jonathan bertindak balas dengan menjadi ganas.

“Reaksinya ialah mencengkam saya dari leher dan menolak saya ke dinding,” dakwa Fernanda.

Satu lagi kejadian, dakwanya, berlaku selepas pesta di mana dia terlibat dalam perbualan tidak bersalah dengan lelaki lain. Fernanda berkata Jonathan yang mabuk mengheretnya ke dalam kereta dengan memegang lengannya dan tidak akan berhenti memandu walaupun dia merayunya. Dia juga mendakwa dia 'menolak mukanya keluar dari tingkap.'

Dia berkata dia bertindak seperti tiada apa-apa yang berlaku pada hari berikutnya, mendakwa bahawa dia tidak ingat. Akhirnya, Fernanda memutuskan bahawa dia sudah cukup dan memutuskan untuk meninggalkan Jonathan untuk pergi bersama keluarganya.

“Tiada apa-apa lagi… Tambahan pula, dia menipu saya. Seperti, itu masa depan saya? Tinggal 24/7 di rumah menunggu seorang lelaki yang bekerja sepanjang masa dan tidak mengambil berat tentang anda yang menipu anda dan melayan anda dengan buruk dan menganiaya anda?” tanya Fernanda.

Berikutan video bom Fernanda, Jonathan mengeluarkan kenyataan kepada Kami Mingguan untuk mempertahankan dirinya.

“Dakwaan ini adalah palsu sama sekali dan peguam saya kini akan mengendalikan keadaan. Jelasnya, dia akan melakukan apa sahaja untuk kekal di negara ini,” katanya.

Di bawah ialah video penuh Fernanda selama 44 minit.

Kredit Foto: TLC