Kredit: Tinseltown/Shutterstock, INSTARimages, Robert Smith/INSTARimages

Kourtney Kardashian nampaknya tidak diganggu oleh bekas Scott Disick 's new fling with Amelia Hamlin sebagai sumber menjelaskan mengapa Mengikuti Kardashians bintang adalah sejuk dengan percintaan baru.

Kourtney, yang berkongsi anak-anak Mason, Penelope, dan Reign dengan Scott, dilaporkan baik dengan sikap Scott dengan wanita yang lebih muda (dia sebelum ini berpacaran Sophia Richie , yang berumur 22) selagi keibubapaannya tidak terjejas.

Orang dalam telah berkongsi dengan TMZ butiran kebimbangan Kourtney, dengan menyatakan bahawa ibu kepada tiga anak itu 'tiada masalah' dengan hubungan Amelia kerana 'ia tidak menjejaskan keibubapaannya.'

Sumber lain juga melaporkan bahawa Kourtney sebenarnya suka apabila Scott berkencan dengan seseorang kerana pada masa itulah dia paling 'berasaskan, gembira dan bertanggungjawab sebagai ibu bapa.' Keluarga nampaknya melihat kesan itu apabila Scott berkencan dengan Sofia juga.

Selain itu, walaupun ibu bapa Amelia, Suri Rumah Sebenar Beverly Hills bintang Tambah Dada dan suami Harry Hamlin , mempunyai berkongsi kebimbangan mereka kira-kira hubungan , butiran baru telah muncul tentang Lisa sebenarnya mempercayai anak perempuannya untuk meneruskan hubungan itu dengan cara yang bertanggungjawab.'Lisa dan Harry belum bertemu Scott lagi dan tiada rancangan untuk berbuat demikian buat masa ini,' kata orang dalam. HollywoodLife pada 22 November. 'Amelia seorang gadis yang bijak dan mereka mempercayainya untuk membuat keputusan yang sesuai dan jika dia gembira, mereka gembira.'

Scott dan Amelia mula dikaitkan selepas dilihat menghadiri a Pesta Halloween bersama-sama pada 31 Oktober. Butiran lanjut mengenai kemesraan mereka muncul melalui pelbagai petunjuk media sosial sehingga mereka secara rasmi mengambil gambar berjalan-jalan pantai bersama-sama di Malibu pada 16 November, di mana Scott meletakkan lengannya di sekeliling nyala api baharunya yang berpakaian bikini.

'Mereka masih mengenali antara satu sama lain,' kata sumber itu juga. 'Mereka hanya melepak dan ia belum lagi serius.'